Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre beneficiile pentru sănătate ale unei hidratări corespunzătoare

Viorel Ciurea
2 iul 2021 1390 vizualizări
Foto:arhiva ZdV .Credit foto:Fit4you
Foto:arhiva ZdV .Credit foto:Fit4you

Fiecare pahar de apă contează pentru o hidratare optimă. Legătura dintre hidratare și sănătate sunt extrem de profunde și haideți să le disecăm împreună.

Există multe beneficii bine cunoscute de hidratare, inclusiv:

Aceste beneficii reprezintă doar începutul a ceea ce poate însemna o hidratare sănătoasă pentru starea generală de sănătate. Haideți să bem împreună un pahar de apă și să trecem în revistă următoarele:

Buna Dispoziție și Hidratarea

De câte ori nu devenim irascibili când ne este foame? Același lucru este valabil și atunci când ne este sete.. faptul că nu suntem hidratați corespunzător poate distruge o după-amiază perfectă, cu manifestări de anxietate, iritabilitate și și stări nervoase.

De fapt pentru aceste stări sunt parțial responsabili, mesagerii corpului (neurotransmițătorii și hormonii). Neurotransmițătorii necesită apă pentru menținerea unei funcționări optime. Dopamina și serotonina sunt două substanțe chimice secretate de creier care par cel mai afectate de hidratarea necorespunzătoare.

Nu uitați însă și de hormoni. Un studiu a constatat că hormonul de stres al corpului, cortizolul, este eliberat atunci când nu sunteți hidratat corespunzător. Cortizolul are un impact masiv în gestiunea greutății precum și în gestionarea stresului.

Deci nu ezitați să beți apă când simțiți că vă enervați.

O Hidratare Optimă ne Ajută să Avem Energie Pentru Exerciții Fizice

Probabil că asociați deja apa cu efortul fizic. Mergeți la sală sau depuneți efort fizic intens și singurul lucru la care vă gândiți este să beți apă cu gheață.

Este foarte important să rămâi hidratat în timpul activității fizice. O constanță în a ne  hidrata optim pe tot parcursul zilei oferă, beneficii mari. O hidratare sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți nivelul de energie și vă poate ajuta în lupta împotriva letargiei. Un aportul suficient de lichide și consumul de alimente bogate în apă vă va ajuta să aveți energia necesară pentru a susține un efort fizic.

Mușchii îți fac corpul să se miște. Și mușchii tăi sunt plini de apă - aproximativ 80%. Cercetătorii au descoperit că apa care se mișcă în și în afara celulelor musculare joacă un rol cheie în contracția musculară. Așadar, menținerea unei hidratări optime susține funcția și performanța musculară sănătoasă.

Explicațiile care leagă hidratarea de energie merg și mai profund.

O hidratare sănătoasă vă ajută enorm funcția celulară, ajutând la transformarea alimentelor în energie celulară (ATP). Acest este combustibilul care vă ajută să gestionați zilele pline de mișcare fizică și activități.

Exercițiile fizice necesită o mulțime de contracții musculare. Așadar, rolul esențial al apei în mecanismele acestui proces muscular cheie face ca hidratarea și exercițiul să fie indisolubil legate.

Mișcările din timpul rutinei se bazează, pe articulații. Și hidratarea optimă ajută la susținerea sănătății articulațiilor.

Problema cu hidratarea și exercițiile fizice este transpirația, care este conține în principal apă și sare. Când vă antrenați, puteți pierde până la 10% din greutatea apei din corp prin pielea dumneavoastră. De aceea, organizațiile de medicină sportivă sugerează să beți două ore înainte de exercițiu, între 400 și 600 ml de apă iar apoi la fiecare 15 minute în timpul exercițiilor, între 170 și 350 ml. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți nivelul de energie, să susțineți activitatea musculară și să optimizați performanța exercițiului.

Hidratarea Optimă ne Ajută la Concentrare și Sprijină Sănătatea Creierului

Creierul tău este un consumator puternic de calorii. De asemenea, i se face sete foarte repede.

Nevoia de apă depășește întreținerea de bază a sănătății creierului. Consumul suficient de lichid vă poate sprijini capacitatea de a îndeplini sarcini, deoarece vă poate ajuta să mențineți un nivel optim de concentrare.

Studiile au corelat chiar și o deshidratare ușoară - definită ca o scădere de aproximativ două procente din greutatea corporală, care poate apărea de la îndeplinirea sarcinilor zilnice–cu mai multe efecte negative în ceea ce ne privește. Când hidratarea sănătoasă nu este menținută, focusul și memoria pot fi afectate. Un deficit de apă sever și prelungit poate deveni dăunător raționamentului și gândirii.

Creierul tău nu îți spune că îți este sete doar pentru că vrea să se răcorească. Vrea apă ca să fie capabil să susțină sarcinile mentale masive cu care vă confruntați zilnic.

Apa ne Ajută să Pierdem în Greutate

Suntem în mare parte apă. Când ne naștem avem apă în corp în procent de aproximativ 80%, apoi ca adult ajungem la 60%. Deci apa este parte din ceea ce suntem și este un circuit continuu al apei în corpul nostru pe care nu îl remarcăm decât atunci când corpul ne dă anumite semnale.

Multe sudii certifică faptul căsunt beneficii legate de hidratare dacă ne gândim la greutate. Și poate avea un impact asupra numărului de kg. pe care îl vedeți pe cântar în câteva moduri.

Primul este sațietatea. Apa te face să te simți plin. De exemplu, un studiu efectuat pe 24 de adulți a constatat că consumul de 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de micul dejun a redus numărul de calorii consumate cu 13%, comparativ cu un grup de control.

Un alt studiu efectuat pe 50 de persoane a arătat că consumul de 300-500 ml de apă înainte de prânz a scăzut foamea și aportul de calorii la adulți.

În al doilea rând, setea este adesea confundată des cu foamea. Această eroare îi poate determina pe oameni să ia gustări atunci când le este sete. Dacă rămâneți hidratat corespunzător veți mânca mai puține calorii.

Consumul de apă suficientă poate ajuta și la menținerea unei rate metabolice sănătoase. Studiile arată legăturile dintre aportul de apă și arderea caloriilor. O parte din aceasta a fost atribuită efortului termogen necesar încălzirii apei pentru a se potrivi cu temperatura corpului. Alte studii au stabilit, de asemenea, conexiuni între nivelurile de hidratare și menținerea metabolismului adecvat al grăsimilor stocate.

Alegeți tot timpul apă când vă este sete și evitați sucurile sau orice altă băutură.

Dieta este crucială pentru sănătate, dar este timpul să începeți să păstrați niște spațiu pentru o hidratare sănătoasă.

A bea apă este o sarcină mult mai puțin complicată decât respectarea unei diete.Nu trebuie să numărați carbohidrații sau caloriile. Fără porții cântărite. Trebuie doar să vă faceți un obicei în a bea apă.

Hidratarea este importantă pentru sănătate.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă luați propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol tradus , compilat și adaptat de Viorel Ciurea

Referințe

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/

https://www.heart.org/en/healthy-living/fitness/fitness-basics/staying-hydrated-staying-healthy

https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-water

https://www.onemedical.com/blog/live-well/6-benefits-of-staying-hydrated/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/290814

https://www.webmd.com/diet/features/6-reasons-to-drink-water

https://blog.mass.gov/publichealth/mental-wellness/improve-your-mood-stay-hydrated/

https://today.uconn.edu/2012/02/even-mild-dehydration-can-alter-mood/

https://www.webmd.com/women/news/20120120/even-mild-dehydration-may-cause-emotional-physical-problems

https://www.nbcnews.com/better/diet-fitness/down-low-h20-n760721

https://www.health.harvard.edu/healthbeat/fight-fatigue-with-fluids

https://www.sleepfoundation.org/nutrition/hydration-and-sleep

https://hub.jhu.edu/at-work/2020/01/15/focus-on-wellness-drinking-more-water/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723611/

https://www.askthescientists.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi:Cum să ai grijă de rinichii tăi;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Vitamina D și imunitatea- Cum ne ajută vitamina D, sistemul imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Ce se întâmplă cu imunitatea noastră pe măsură ce îmbătrânim?;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Stresul și impactul negativ pe care acesta îl are asupra imunității;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: O viață trăită conectat cu prezentul reprezintă o viață sănătoasă!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: De ce este important să cunoașteți istoria de sănătate a familiei voastre;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Tablete, capsule, injecții – Care este cea mai bună formă de supliment?;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Dieta și sănătatea creierului;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Cum se face curățenie în celulele noastre;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 7 surse ascunse de microbi/bacterii în jurul nostru;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.