Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău

Ziarul de Vrancea
2 feb 2020 1980 vizualizări

Creierul nostru este plin de mistere. Înțelegerea modului în care funcționează centrul de comandă al corpului nostru - percepția, formarea de gânduri, crearea memoriei și multe altele - poate părea o muncă descurajantă și care provoacă dureri de cap.

Dar trebuie să ne ținem creierul la îndemână. În fiecare secundă a zilei este nevoie de atât de multe informații... pe care trebuie să le procesăm... leagă părți disparate pentru a crea un gând întreg, o decizie, o memorie sau o imagine a lumii noastre.

Creierul tău este unitatea de procesare finală, luând fapte - din simțuri, mesaje chimice sau alți stimuli - și care generează o concluzie.

Așadar, dacă ai de gând să-ți demitifici creierul, cel mai bine este să expui în primul rând faptele. Și creierul tău uimitor va face restul lucrului punând puzzle-ul împreună.

Iată 38 de fapte despre anatomia creierului, percepția, gândurile, memoria și obiceiurile sănătoase pentru creierul tău:

Totul despre anatomia și structura creierului tău

  1. Creierul tău, dacă ești adult, are aproximativ 1,4 kilograme de putere de calcul uman cu o textură fermă de jeleu. Și este surprinzător de gras - aproximativ 60 la sută din creier este gras.
  2. Creierul tău a crescut foarte mult în primul tău an de viață - când s-a triplat ca mărime. Dar viața îți micșorează creierul. După ce ai ajuns la vârsta mijlocie, creierul tău scade ca dimensiuni pe măsură ce trece timpul.
  3. Toate procesele de gândire, decizie, consumă aproximativ 20 la sută din energia totală, oxigen și sânge din corpul vostru. Atâta putere și atâtea resurse pentru aproximativ două procente din greutatea totală!! Pentru a livra tot sângele, oxigenul și nutrienții necesari, este nevoie de aproape 161.000 de kilometri de vase de sânge ambalate în craniul tău.
  4. Un creier mai mare nu înseamnă nimic. S-a constatat că dimensiunea fizică nu are nicio corelație semnificativă cu o putere de procesare mai mare. În general, cercetările au descoperit că dimensiunea creierului este responsabilă pentru aproximativ 10% din variabilitatea inteligenței.
  5. Ai un creier stâng și un creier drept. Acest lucru se datorează faptului că este împărțit în două emisfere aproape simetrice - dar nu identice - conectate de corpus callosum (un pachet de nervi).
  6. Creierul tău are tot felul de conexiuni încrucișate. Partea stângă controlează mușchii din partea dreaptă a corpului. Partea dreaptă a creierului tău este responsabilă de șirurile de mușchi din partea stângă. Pare confuz, dar creierul tău face toată munca fără probleme.
  7. Întregul creier lucrează pentru creativitate și alte sarcini mentale. Deci, artiștii nu se bazează mai mult pe creierul lor drept. Oamenii analitici nu sunt conduși mai mult de emisfera stângă. În emisfere s-au descoperit diferențe cognitive ușoare totuși.
  8. Există trei părți majore ale creierului, cerebrum, cerebelul și tulpina creierului.
  9. Cerebrum este cea mai mare parte a creierului, reprezentând 85 la sută din greutatea sa. Are nevoie de această dimensiune pentru a face față multor sarcini de supraviețuire (mișcare, simțuri, temperatură și judecată). Și cerebrum abordează și operațiuni de ordin superior - rezolvarea problemelor, raționamentul, emoțiile și învățarea.

10. Îi poți mulțumi (sau îl poți învinovăți) pe cerebel pentru postura și echilibrul tău. Iar tulpina creierului gestionează o mulțime de procese pe care le faceți fără să vă gândiți. Dar ele vă țin în viață - respirând și vă păstrează inima bătând. Tulpina creierului transferă de asemenea informații din organele tale senzoriale, te ajută să înghiți și să tușești.

11. Știința împarte creierul în patru lobi: lobul frontal, parietal, occipital și temporal. Fiecare lob se ocupă de sarcini specifice. Lobul frontal abordează sarcinile de gândire, precum și mișcarea și memoria pe termen scurt. Informațiile senzoriale despre atingere și gust sunt procesate în lobul parietal. Lobul tău occipital se referă la procesarea și stocarea informațiilor pe care o primesc ochii. Lobul temporal funcționează pe stocarea memoriei, mirosul, gustul și sunetul.

12. Ai o mulțime de informații deja. Vă doare capul? Dacă simți asta, poți paria că nu este creierul tău. El interpretează semnale din jurul corpului sau din interior, dar nu simte nicio durere în sine.

Cum lucrează și comunică creierul tău

13. Îți folosești mai mult de 10 la sută din creier. Așa trebuie să fie. Acesta este singurul mod în care corpul tău funcționează fără probleme și rămâi în siguranță.

14. Creierul uman este mult mai puternic decât cel mai bun computer creat vreodată. Poate gestiona cantități enorme de informații în fiecare secundă și le poate prelucra mai repede decât un computer.

15. În procesul de procesare a datelor adunate, informația călătorește rapid în creierului tău. Deși viteza informațiilor variază, se estimează că pot ajunge la aproximativ 402 kilometri pe oră.

16.Ce face posibilă toată această viteză și putere de calcul? Neuronii. Există aproximativ o sută de miliarde de aceste celule nervoase în creierul tău. Ei pot comunica cu alți neuroni prin semnale chimice sau electrice.

17. Neuronii sunt celule, dar au proprietăți unice care le diferențiază de celelalte celule. Iar aceste diferențe fizice îi ajută să își facă treaba. Neuronii au ramuri speciale pe un capăt numite dendrite și axoni pe celălalt. Dendritele primesc informații, în timp ce axonul de la celălalt capăt trimite informațiile către următorul neuron.

18. Sinapsele sunt spațiile dintre neuroni pentru a transmite informații. Când aveți un gând nou sau vă amintiți ceva, se creează noi conexiuni sinaptice.

19. Mesagerii chimici ai creierului sunt numiți neurotransmițători. Acest lucru are sens, deoarece corpul tău face aceste substanțe chimice să transmită literalmente mesaje între neuroni. Probabil ați auzit despre câțiva neurotransmițători precum adrenalina, dopamina și serotonina.

20. Creierul tău nu este la fel ca altcineva. Experiențele tale - inclusiv ceea ce ți se întâmplă și ceea ce înveți - îți transmite creierul într-un mod unic. Iar acea cablare continuă să se dezvolte pe măsură ce înveți și experimentezi mai mult.

21. Modul în care lucrează creierul este uimitor de-a dreptul. Vă permite să faceți atât de multe sarcini de ordin superior (procese care nu sunt legate de supraviețuire). Dar multitasking-ul este încă imposibil. Când cineva spune că face multitasking, alternează între sarcinile de ordin superior. Aceștia pot face trecerea rapidă, dar sarcinile nu se desfășoară simultan.

22. Creierul tău se plictisește ușor. Cercetările au descoperit că la fiecare 10 minute ai nevoie de ceva care te stârnește emoțional pentru a atinge butonul de resetnecesar ca atenția ta să rămână trează. Dacă acest număr de 10 minute sună lung, se datorează faptului că durata atenției umane (cât timp puteți să fiți atenți la un singur lucru, la o singură sarcină fără întrerupere) continuă să se micșoreze.

23. Chiar dacă creierul tău se plictisește, nu își pierde niciodată concentrarea asupra supraviețuirii noastre. Este centrul de comandă al corpului tău, deci supraviețuirea este întotdeauna prima prioritate. Asta înseamnă că creierul tău ia în permanență decizii cu privire la siguranță ta și rezolvă probleme pentru toate procesele esențiale ale corpului. În natură, anumite decizii pe care le face creierul viețuitoarelor, referitor la diferite situații legate de supraviețuire, pot fi critice în a le salva viața. Dar în viața modernă, barajul constant al situațiilor nepericuloase, dar stresante, îți păcălesc creierul în acest mod de supraviețuire. Acest lucru poate crea niveluri nesănătoase de stres.

24. Întregul tău creier nu doarme niciodată pe deplin. Iar visele tale sunt o dovadă al acestui lucru. Știința nici măcar nu înțelege totul despre procesul în care sunt generate visele. Dar se crede că sunt o funcție a imaginației, psihologiei și neurologiei care se îmbină.

Cum se conturează percepția și gândurile în creier

25. Într-un vis, puteți percepe un mediu sau o aventură care nu este reală. Este sarcina creierului tău să îți stabilească percepția. Folosește date senzoriale pentru a picta o imagine completă a lumii tale. Percepția nu este la fel de simplă precum colectarea datelor senzoriale, aceasta deste doar o mică parte. Percepția reprezintăun proces extrem de  complex.

26. Aceste complexități senzoriale ale creierului pot crea condiții precum sinestezia. Acest lucru este atunci când simțurile tale converg pentru a stratifica o percepție asupra unui sens. Un exemplu obișnuit este acela când oamenii văd culori când aud muzică.

27. Gradul de percepție poate varia și are legătură cu interacțiunea creierului cu informațiile senzoriale. Să luăm auzul ca exemplu. Urechile tale colectează unde sonore. Dar experiența ta de a auzi și asculta este modelată în creier. De aceea, două persoane pot avea aceleași unde sonore să intre în urechile lor, dar cred că aud ceva diferit. La fel ca în cazul senzației virale Laurel vs. Yanny din 2018, dacă există vreo ambiguitate, creierul tău folosește experiențele tale pentru a pune în evidență fraza și pentru a-ți oferi o percepție a sunetului.

28. Cercetătorii ce studiază creierul, te pot urmări gândind. Acest lucru se datorează faptului că fizic, gândurile apar în scanuriatunci când anumite zone ale creierului își activează neuronii. Există încă o mulțime de mistere despre cum se formează gândurile și despre ce procese sunt responsabile. La un nivel de bază, creierul tău conectează diferite informații pentru a forma un nou proces numit gând.

Cum creează creierul amintirile

29. Ar trebui să fiți impresionat de capacitatea creierului de a percepe lumea și de a genera gânduri. Dar memoria este la fel de uimitoare. S-a estimat că creierul dvs. poate stoca 2.500.000 de gigabiți de informații.

30. Două tipuri de memorie de bază: pe termen scurt și - probabil ați ghicit - memoria pe termen lung.

31. Există un motiv pentru care memoria pe termen scurt este denumită și memorie de lucru. În cea mai mare parte, funcționează permițându-vă să vă amintiți informația suficient timp pentru să o utilizați. Acesta este motivul pentru care vă puteți aminti un număr de telefon pentru a-l forma, dar îl puteți uita imediat după încheierea apelului.

32. Distribuirea amintirilor nu este exact ca extragerea unui fișier dintr-un dosar. Creierul tău trebuie să recreeze și să își imagineze imaginea. Și nu este o copie perfectă a originalului.

33. Capacitatea de a căuta oricare dintre informațiile din lume este excelentă pentru orice calculator conectat la internet, cu excepția memoriei tale. Creierul tău nu este leneș în sine. Dar este foarte ocupat și acordă prioritate sarcinilor care trebuie absolut îndeplinite.

34. Imaginile sunt instrumente puternice pentru memorie. Studiile au arătat că oamenii păstrează cu 65% mai multe informații atunci când sunt implicate imagini.

35. Știința are un nume pentru înțelepciune - toate situațiile și informațiile pe care le-ați experimentat și păstrat. Oamenii de știință îl numesc șablon cognitiv.

36. Doriți să vă ajutați să vă amintiți informațiile? Încercați aceste sfaturi. Repetitia ajuta. Repetarea informațiilor funcționează cu adevărat. La fel și adăugarea de context. Asta înseamnă să lansați câteva informații despre o persoană cu numele ei pentru a vă ajuta să v-o amintiți mai bine. Aceste asociații întăresc memoria. Puteți încerca, de asemenea, să vă hrăniți creierul cu informații într-un ritm mai lent.

Câteva informații despre cum să ne menținem în sănătate cât mai bună acest organ extraordinar care este... creierul nostru

37. Apa joacă un rol important în sănătatea creierului și în puterea lui de calcul. Pentru că creierul tău are aproximativ 75% H2O. Așadar, rămâneți hidratat pentru a vă menține creierul sub presiune.

38. Somnul este important ca să fiți cea mai bună versiune a voastră. Ai mai fost lipsit de somn înainte. Ai avut o zi plină de enrgie și super focusat numai după cele patru ore de somn într-o noapte? Îndoielnic. Somnul este atunci când creierul tău se odihnește (dar, așa cum știi acum, el nu doarme 100%). Lipsa somnului afectează procesarea informațiilor, atenția, memoria, starea de spirit și logica.

De la informații la acțiune

Acum că știi puțin mai multe despre centrul de comandă al corpului tău, ai grijă de el. Nu aveți nevoie de cunoștințele unui neurocercetător pentru a vă aprecia și răsfăța creierul.

Faceți lucrurile care îi plac creierului- odihniți-vă când trebuie, învățați exersând - și evitați stresul și comportamentele care ar putea dăuna. Și nu uitați să vă hrăniți creierul cu nutrienții de care are nevoie consumând o dietă plină de fructe, legume și grăsimi bune. Creierul tău are foame de alimente sănătoase și de cunoștințe. Continuați să îl hrăniți atât pentru a putea rămâne fericit cât și sănătos.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență.. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv.,pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol compilat, tradus, adaptat de Viorel Ciurea

Referințe

https://www.healthline.com/health/fun-facts-about-the-brain#1

https://sciencefirst.com/10-interesting-facts-about-the-human-brain/

https://www.piedmont.org/living-better/10-fun-facts-about-your-brain

https://www.inc.com/john-brandon/25-amazing-facts-about-the-human-brain-you-should-probably-memorize.html

http://mentalfloss.com/article/591344/wild-animals-in-salad-science-research

https://theweek.com/articles/460769/12-things-know-about-how-brain-works

https://www.scientificamerican.com/article/does-brain-size-matter1/

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/anatomy-of-the-brain

https://www.mayoclinic.org/brain/sls-20077047?s=3

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3860493/

https://news.nationalgeographic.com/2018/05/yanny-laurel-hear-sound-audio-explained-science-spd/

https://www.scientificamerican.com/article/mind-aglow-scientists-watch-thoughts-form-in-the-brain/

https://www.psychologytoday.com/us/blog/consciousness-and-the-brain/201202/what-is-thought

Produs

Biomega

Nici un program nutritiv sănătos nu este complet fără o sursă de înaltă calitate de omega-3. Acești acizi grași funcționează pentru a vă menține sănătoși încă de dinainte de naștere, până în momentul prezent al vieții voastre.

Iar corpul vostru nu poate produce omega-3 de unul singur. Deci, consumul de pește gras de câteva ori pe săptămână este o modalitate de a-ți stimula aportul.

USANA BiOmega reprezintă o altă modalitate de a avea în fiecare zi în dieta dvs. omega-3 necontaminată cu metale grele și alte substanțe chimice.

BiOmega este fabricat cu o doză concentrată de ulei de pește purificat de calitate premium și neoxidat, pentru a oferi o multitudine de beneficii pentru sănătatea ta zilnică. Mii de studii au arătat că omega-3 ajută la sprijinirea mai multor aspecte ale sănătății:

-Funcția celulară

-Răspuns al sistemului imunitar echilibrat

-Sănătatea cardiovasculară

-Activitatea creierului și nervilor

-Sănătate aochilor

-Sarcini sănătoase

-Recuperarea articulară și exercițiu

În plus, cercetările continuă să dezvăluie beneficii pentru suplimentarea cu omega-3, inclusiv sănătatea ficatului și a sânilor. Și asta nu este totul. Acest supliment multitasking este consolidat cu vitamina D pentru un sprijin și mai mare al sănătății celulelor tale - acolo unde începe o sănătate mare.

PREȚ RETAIL PENTRU BIOMEGA - 155 LEI

PREȚ PE CARE ÎL OBȚINEȚI CUMPĂRÂND DE PE LINK-UL URMĂTOR - 140 LEI

revolutieinsanatateata.usana.com-Fă cumpărături acum

Pentru informații

Tel/WhatsApp: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

Studii și referințe

Ryan AS, Nelson EB. Assessing the effect of docosahexaenoic acid on cognitive functions in healthy, preschool children: a randomized, placebo-controlled, double-blind study. ClinPediatr (Phila). 2008;47(4):355-62.

Sinn N, Bryan J. Effect of supplementation with polyunsaturated fatty acids and micronutrients on learning and behavior problems associated with child ADHD. J DevBehavPediatr. 2007;28(2):82-91.

Williams C, Birch EE, Emmett PM, Northstone K, the Avon Longitudinal Study of Pregnancy and Childhood (ALSPAC) Study Team. Stereoacuity at age 3.5 y in children born full-term is associated with prenatal and postnatal dietary factors: a report from a population-based cohort study. 2001. Am J ClinNutr 73:316-22.

Barceló-Coblijn G, Murphy EJ, Othman R, Moghadasian MH, Kashour T, Friel JK. Flaxseed oil and fish-oil capsule consumption alters human red blood cell n–3 fatty acid compositions: a multiple-dosing trial comparing 2 sources of n–3 fatty acids. 2008. AJCN 88(3):801-9.

Bourre JM. Roles of unsaturated fatty acids (especially omega-3 fatty acids) in the brain at various ages and during ageing. 2004. J Nutr Health Aging 8(3):163-74.

Greenberg JA, Bell SJ, Ausdal WV. Omega-3 Fatty Acid Supplementation During Pregnancy. 2008. Rev ObstetGynecol 1(4):162–169.

Holub DJ, Holub, BJ. Omega-3 fatty acids from fish oils and cardiovascular disease. 2004. Mol Cell Biochem 263(1-2):217-25.

Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ; American Heart Association. Nutrition Committee. Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. 2002. Circulation 106(21):2747-57.

Looker AC, Pfeiffer CM, Lacher DA, Schleicher RL, Picciano MF, Yetley EA. Serum 25-hydroxyvitamin D status of the US population: 1988-1994 compared with 2000-2004. 2008. AJCN 88(6):1519-1527.

Lopez-Garcia E, Schulze MB, Manson JE, Meigs JB, Albert CM, Rifai N, Willett WC, Hu FB. Consumption of (n-3) Fatty Acids Is Related to Plasma Biomarkers of Inflammation and Endothelial Activation in Women. 2004. J Nutr 134:1806-11.

Saintonge S, Bang H, Gerber LM. Implications of a New Definition of Vitamin D Deficiency in a Multiracial US Adolescent Population: The National Health and Nutrition Examination Survey III. 2009. Pediatrics 123(3):797-803.

Sinikovic DS, Yeatman HR, Cameron D, Meyer BJ. Women’s awareness of the importance of long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acid consumption during pregnancy: knowledge of risks, benefits and information accessibility. 2009. Public Health Nutrition 12:562-569.

Tartibian B, Maleki BH, and Abbasi A. Omega-3 fatty acids supplementation attenuates inflammatory markers after eccentric exercise in untrained men. Clin J Sport Med 2011 Mar;21(2):131-7.

Uauy R, Hoffman DR, Mena P, Llanos A, Birch EE. Term infant studies of DHA and ARA supplementation on neurodevelopment: results of randomized controlled trials. 2003. The Journal of Pediatrics 143(4), S1:17-25.

Schools Physical Activity and Nutrition Survey (SPANS)

Connor WE. Importance of n-3 fatty acids in health and disease. 2000. Am J ClinNutr 71(supply):171S-5S.

Dalton A, Wolmarans P, Witthuhn RC, Van stuijvenberg ME, Swanevelder SA, Smuts CM. A randomised control trial in schoolchildren showed improvement in cognitive function after consuming a bread spread, containing fish from a marine source. 2008. Prostaglandins LeukotEssent Fatty Acids. 80(2-3):143-9.

Hoffman DR, Theuer RC, Castañeda YS, Wheaton DH, Bosworth RG, O’Connor AR, Morale SE, Wiedemann LE, Birch EE. Maturation of Visual Acuity is Accelerated in Breast-Fed Term Infants Fed Baby Food Containing DHA-Enriched Egg Yolk. 2004. J Nutr 134:2307-13.

Simopoulos AP. 2002. The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids. Biomed Pharmacother 56(8): 365-79.

Kiecolt-Glaser J, et al. 2012. Omega-3 supplementation lowers inflammation in healthy middle-aged and older adults: A randomized controlled trial. Brain, Behavior, and Immunity 26(6): 988-995.

Kiecolt-Glaser, et al. 2011. Omega-3 supplementation lowers inflammation and anxiety in medical students: A randomized controlled trial. Brain, Behavior, and Immunity 25(8): 1725-1734.

Surette M. 2008.The science behind dietary omega-3 fatty acids. CMAJ 178(2): 177-180.

Haag M. 2003.Essential fatty acids and the brain. Can J Psychiatry 48: 195-203.

Querques G, Forte Raimondo, Souied E. 2011. Retina and omega-3. J NutrMetab [Internet] [accessed 11 April 2018] Available at https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3206354/

Kang J. 2012. Reduction of heart rate by omega-3 fatty acids and the potential underlying mechanisms. Front Physiol 3: 416.

Dyall S. 2015. Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent shared effects of EPA, DPA, and DHA. Front Aging Neurosci [Internet] [accessed 5 April 2018] Available at https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnagi.2015.00052/full

Tan Z, et al. 2012. Red blood cell omega-3 fatty acid levels and markers of accelerated brain aging. Neurology 78(9): 658-664.

Denis I, Potier B, Heberden C, Vancassel S. 2015.Omega-3 polyunsaturated fatty acids and brain aging.CurrOpinClin Nut Met Car 18(2): 139-146.

Coletta J, Bell S, Roman A. 2010. Omega-3 fatty acids and pregnancy. Rev ObstetGynecol 3(4): 163-171.

Helland IB, et al. 2003. Maternal supplementation with very-long-chain n-3 fatty acids during pregnancy and lactation augments children’s IQ at 4 years of age. Pediatrics 111(1): e39-44.

Escamilla-Nuñez MC, et al. 2014. Omega-3 fatty acid supplementation during pregnancy and respiratory symptoms in children. Chest 146(2): 373-382.

Barker T, Henriksen VT, Martins TB, Hill HR, Kjeldsberg CR, Schneider ED, Dixon BM, & Weaver LK (2013). Serum 25-hydroxyvitamin D predicts muscular weakness after intense exercise. Nutrients, 5; 1253-75.

Barker T, Martins TB, Hill HR, Kjeldsberg CR, Dixon BM, Schneider ED, Henriksen VT, & Weaver LK (2014). Vitamin D sufficiency associates with an increase in anti-inflammatory cytokines after intense exercise in humans. Cytokine, 65: 134-137.

https://www.meg-3.com/en_US/health-benefits.html

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.