Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Cum se face curățenie în celulele noastre

Ziarul de Vrancea
2 mai 2020 1714 vizualizări

Controlul stricăciunilor celulare prin autofagie și mitofagie

Corpul tău nu poate aștepta o zi specifică pentru a face curățenie. El repara, întreține și reciclează în mod constant. Acest lucru se întâmplă la scară largă folosind proteine ​​esențiale pentru o funcționare normală și asta peste tot în corpul tău. Și acest ciclu continuu se întâmplă în fiecare celulă umană, deoarece toate au propria formă de control a stricăciunilor celulare. Două dintre cele mai importante procese de curățare sunt autofagia și mitofagia. Deci, să vedem de ce aceste procese de curățare sunt atât de importante. Apoi vom vorbi despre modul în care celulele voastre se ocupă cu reciclarea, reînnoirea și ce se întâmplă cu celulele deteriorate și cum se face această curățare celulară.

De ce curățenia la nivel celular este bună pentru sănătatea noastră

Sunt multe proteine esențiale pentru viața ta. Dar, cu toată diversitatea, există ceva în comun. Toate trebuie defalcate după îndeplinirea sarcinilor atribuite. Indiferent dacă proteina este o enzimă hepatică, un suport structural celular sau o proteină care îți protejează corpul ca parte a sistemului imunitar, toate îmbătrânesc și trebuie să fie înlocuite.

Acest proces normal de control al calității celulare vă ajută să vă mențineți bunăstarea fizică generală. Vă ajută să vă mențineți în formă pentru sarcinile zilnice, să vă bucurați de aventuri și să vă trăiți în general viața cea mai bună.

Dar dacă operațiunile de menaj ale corpului sunt blocate sau ineficiente, rezultatele pot fi dezastruoase. Cercetările au dezvăluit cum dezechilibrele între producția de proteine ​​și degradare (un alt cuvânt pentru descompunere) pot duce la acumulări de produse proteice. Și aceste acumulări au fost legate de scăderea sănătății creierului și pot afecta negativ multe alte sisteme din corpul tău.

Cum ajută autofagia cu curățenia și reînoirea celulară

Înainte de a intra în procesul de autofagie, să definim întâi ce reprezintă. Traducerea directă a autofagiei este „autodevorare”, ceea ce sună prost. Dar este o parte importantă, normală a unui corp sănătos.

Practic, autofagia este denumirea oficială a procesului de reciclare prin care trec celulele corpului tău. Este locul în care celulele reciclează părți deteriorate sau folosite în componentele lor de bază. Apoi acele bucăți mici, pot fi reutilizate.

Este timpul pentru o imersie mai profundă în detaliile curățării celulare.

În timpul procesului de autofagie, elementele celulare nedorite sunt izolate în compartimente specializate cu dublă membrană. (Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de autofagosomi.) Proteina ambalată „gunoi” fuzionează apoi cu lizozomii.

Lizozomii sunt un tip de organele celulare (sau o structură celulară) care are enzime digestive pentru a descompune componentele proteice. Reciclarea se finalizează atunci când aminoacizii proteinei defalcate devin materia primă pentru proteinele noi.

Autofagia se întâmplă tot timpul pentru toate structurile celulare. Este o parte normală a proceselor de curățare celulară. Dar, de asemenea, devine foarte intens atunci când celulele tale sunt stresate. Acest lucru se poate întâmpla datorită stilul tău de viață, radicalilor liberi sau alte surse. De exemplu, restricția de calorii este un factor de stres comun conectat la autofagie. Daunele produse de stres nu le se poatepermite să se acumuleze. Așadar, are sens ca autofagia să se accelereze în perioadele stresante ale vieții noastre.

Ce este mitofagia 

Autofagia este un termen general despre procesul de reciclare în multe părți ale celulei. Mitofagia este mai specifică. Se referă la același tip de proces de curățare pentru mitocondrii - partea din celula ta responsabilă de producerea de energie.

Mitocondriile sunt centralele celulelor care transformă combustibilul în energie. Când sunt tinere și sănătoase, sunt eficiente în furnizarea de energie cu puține produse reziduale (radicali liberi). Pe măsură ce mitocondrii îmbătrânesc sau sunt uzate, acestea sunt mult mai puțin eficiente la producerea de energie. Și, făcând acest lucru, ele degajă niveluri mult mai mari de radicali liberi.

Puteți compara acest lucru cu motorul dintr-o mașină. Când mașina este nouă, este eficientă și emite puține emisii. Pe măsură ce mașina îmbătrânește, motorul își pierde eficiența și produce emisii mult mai mari. La un moment dat, se aprinde lumina motorului. Acesta indică faptul că motorul trebuie să intre în service sau înlocuit, pentru ca mașina să funcționeze optim.

Deci, procesul de mitofagie revizuiește centralele tale celulare pentru a le menține eficiente. Și, în mod normal, mitocondriile care funcționează joacă un rol important în menținerea sănătății, vitalității și stării de bine pe termen lung.

Semnalizare celulară la curățat

Toată reciclarea pe care o face celula umană reprezintă un lucru excelent pentru sănătate. Deci, de ce să așteptați până ce deteriorarea celulară începe să se cumuleze? Cum se face că organismul, nu începe mai des autofagia și mitofagia?

Practic, pentru că corpul tău este programat să supraviețuiască. Deși mai multă curățare poate ajuta la menținerea unei sănătăți optime, nu este necesar să te menținem în viață. Deci, aceste două procese sunt declanșate atunci când este necesar, dar nu înainte.

Mentalitatea de supraviețuire a corpului tău - suficient pentru a rămâne în viață, dar nu pentru a prospera - este utilă, dar nu optimă. Acolo o nutriție țintită poate face diferența.

În anumite condiții, nutrienții din dieta dvs. imită stresori celulari, cum ar fi restricția de calorii. Și în loc să scoateți o mulțime de calorii din dietă, nu doriți mai degrabă să vizați anumite substanțe nutritive pentru a declanșa acest proces? Încorporarea câtorva substanțe nutritive este calea mai ușoară. Și este în continuare eficient. Acești factori stresanți obținuți dinnutrienți pot semnala celula să se reînnoiască sau să se înlocuiască pentru a o menține eficientă.

Așadar, în mod esențial, îți păcălești celulele să își revizuiască motoarele înainte ca kilometrii de viață să fie asumați în totalitate. Aceasta înseamnă că sănătatea celulară optimă este menținută. Și aveți celule eficiente, necesare pentru a vă trăi viața la maxim.

Multe dintre aceste substanțe nutritive care provoacă stres se găsesc în fructe și legume - broccoli, roșii, kale, rădăcină de turmeric, struguri și afine doar pentru a numi câteva. Aceste noi abilități de semnalizare ale compușilor din plante susțin în continuare consumul de fructe și legume pentru o sănătate bună.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop în locuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea

Referințe

Zhang J. Autophagy and Mitophagy in Cellular Damage Control. Redox Biol. 2013;1(1):19-23.

Produs:Cellsentials

Hrănește, protejează și reînnoiește sănătatea celulelor tale, astfel încât să poți fi în cea mai bună formă în fiecare zi cu USANA CellSentials. Acest sistem de nutriție celulară include două suplimente nutritive avansate: Core Minerals și Vita Antioxidant. Împreună, furnizează o gamă largă de vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe nutritive suplimentare pentru un sprijin complet pentru sănătatea dvs. pe termen lung.

CellSentials sunt mai mult decât o multivitamină. De asemenea, furnizează substanțe nutritive care îți pot încuraja organismul să-și creeze propriii antioxidanți puternici. Îmbunătățirea nivelului de antioxidanți este importantă, deoarece lumea modernă este un generator de radicali liberi, care dăunează celulelor datorită alimentelor chimizate, poluanți și stres.

Doza zilnică oferă vitamine esențiale, minerale, antioxidanți, plus suplimente nutritive cheie. Complexul exclusiv InCelligence, realizat cu ajutorul tehnologiei USANA InCelligence®®, care este în curs de brevet USANA, depășește hrănirea organismului. De asemenea, vă ajută să activați capacitatea naturală a corpului dvs. de a răspunde la stres și de a vă menține celulele sănătoase.

CellSentials sunt formulate pentru a satisface nevoile adulților, în general sănătoși, de orice vârstă, care mănâncă o dietă echilibrată. Acestea oferă suport nutrițional excelent pentru întregul corp:

Sistem imunitar

Sistemul cardiovascular

Pielea și unghiile

Creier

Ochi

Sănătatea și integritatea celulară

Sistem nervos

Oase și articulații

Mușchi și țesut

Glanda tiroida

Ficat

Metabolism și energie

De câte ori ați luat o multivitamină, ați simțit o diferență? Combinația de Vita Antioxidant și Core Minerals oferă rezultate pe care le puteți simți. După o lună de consum a CellSentials, un studiu intern USANA a descoperit că participanții auto-raportați au simțit beneficii clare în sănătatea lor mentală și fizică, precum și în vitalitate.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum Cellsentials

Pentru informații 

Tel/WhatsApp:: 0722243496

e-mail:revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 7 surse ascunse de microbi/bacterii în jurul nostru;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.