Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră

Ziarul de Vrancea
20 nov 2019 2316 vizualizări
Obiceiurile familiale sănătoase sunt esențiale pentru creșterea copiilor sănătoși. Copiii își iau părinții drept modele. Deci, este important să le oferim un exemplu de stil de viață sănătos pe care să-l urmeze.

Mâncarea sănătoasă și exercițiile fizice sunt două obiceiuri pe care se concentrează mulți indivizi. Și în timp ce obiectivele personale de sănătate sunt grozave, înrolarea familiei în aceste obiceiuri este și mai bună. De asemenea, ar fi excelent să lărgiți sfera de obiceiuri sănătoase a familiei dvs. pentru a include în asta toate aspectele vieții voastre. Includeți obiceiuri precum spălarea dinților, purtarea unei căști când mergeți cu bicicleta și spălarea mâinilor.

Pe măsură ce copiii cresc, poate fi dificil pentru ei să schimbe obiceiurile pe care le-au dobândit deja. Deci nu așteptați încă o secundă în plus pentru a le infuza obiceiuri sănătoase copiilor. Ei vor alege repede obiceiurile bune și vor avea o viață întreagă pentru a exersa.

Aveți în continuare 19 idei pe care le puteți împărtăși cu familia. Felicitați-vă pentru munca pe care o faceți deja pentru munca pe care o faceți deja. 

1. Fă-ți patul!

Această sarcină simplă este adesea trecută cu vederea, dar este un obicei extraordinar prin care ne putem începe ziua. Un pat proaspăt făcut vă ajută pe voi și copiii dvs. să începeți ziua pe o notă pozitivă. Și aveți parte de un dormitor îngrijit și relaxant la sfârșitul unei zile lungi.

Urmăriți cât de des vă faceți fiecare patul pe un grafic pentru a avea vizibilitate în întreaga familie. Vă puteți distra, făcând din acest lucru un obicei, având curse sau competiții pentru culcare. Arătându-le copiilor tăi patul bine făcut îi va ajuta să înțeleagă cât de important este acest ritual zilnic pentru tine.

2. Spală-te pe mâini!

Spălatul mâinilor este poate cel mai important obicei pentru sănătatea ta. Spălându-vă pe mâini după folosirea băii și înainte de fiecare masă, veți ține microbii la distanță. Deci, este important să arăți copiilor tăi/familiei tale cât de important este spălarea mâinilor pentru a rămâne sănătos.

Părinții ar trebui să le amintească copiilor de multe ori pe parcursul zilei să se spele pe mâini. Copiii mici care nu își pot spăla mâinile singuri, pot avea nevoie de un scaun care să-i ajute să ajungă la robinet. De asemenea, arată-le copiilor tăi cum să se spele corect pe mâini, spălând cu săpun și clătind cu apă caldă timp de cel puțin 20 de secunde. Germenii se pot răspândi de la o persoană la alta și îi pot îmbolnăvi pe oameni. Implementarea acestui obicei important poate ajuta la oprirea răspândirii germenilor nesănătoși și pentru a ajuta familiile și comunitățile să fie mai sănătoase.

3. Mâncați micul dejun în fiecare zi!

Familia ta poate începe în fiecare zi cu un obicei sănătos, mâncând mereu micul dejun. Masa de dimineață este adesea primul lucru pe care trebuie să-l parcurgi când ai o zi aglomerată. Fii pe poziție și asigură-te că familia ta mănâncă în fiecare zi.

Aceasta este una dintre cele mai bune metode de a combate supraalimentarea pe parcursul zilei. Micul dejun te umple devreme și oferă energie susținută până la prânz. Dacă aveți nevoie de idei rapide pentru micul dejun pentru a vă ajuta să vă păstrați obiceiul, încercați ouă fierte, avocado, roșii, o felie de brânză de capră sau o felie de pâine prăjită cu unt de arahide.

3. Spală-te pe dinți!

Copiilor mici le-ar fi greu să-și amintească să se spele pe dinți de două ori pe zi. Dar acest obicei este esențial pentru menținerea unei sănătăți dentare.

Acest lucru se datorează faptului că spălarea dinților îndepărtează placa și depozitele de bacterii. A fi vigilenți cu privire la această acumulare pe dinți, vă ajută să vă mențineți sănătatea orală.

Așadar, fă-ți un obicei să te speli pe dinți de două ori pe zi pentru a-ți menține dinții și gingiile în formă. Două minute pe ședință de periaj, este perioada recomandată. Încercați să plasați un cronometru în baie pentru a vă ajuta copiii să își cronometreze cele două minute. 

4. Păstrează totul în ordine!

Menținerea spațiului de locuit îngrijit și ordonat este un obicei sănătos la care pot participa toți cei din familia dvs. Petrecerea timpului acasă este întotdeauna mai plăcută atunci când toate bunurile tale sunt la locul potrivit. Și faptul că ai o casă curată te poate ajuta să îți concentrezi atenția și să o poți orienta către cei dragi și să trăiești sănătos.

Arata-le micutilor unde își pot pune jucăriile, cărtile, hainele și pantofii. Educați copiii să obișnuiască să pună lucrurile la locul lor când au terminat. A face curat este de asemenea o modalitate excelentă de a învăța responsabilitatea și respectul pentru bunurile tale.

Puteți face ordine în echipă dedicând o zi anume acestei activități. O întrecere pentru a vedea cât de repede poți pune casa în ordine. Oferiți-le copiilor diferite responsabilități în fiecare zi, astfel încât să învețe să măture, să aspire, să șteargă praful. Îți vor mulțumi când vor fi mari și vor ști să-și păstreze propriile locuințe în ordine și curate.

5. Oprește televizorul!

Uitatul la televizor poate lua din timpul de calitate petrecut cu familia ta. Poate fi relaxant în ședințe scurte, dar un timp îndelungat care este blocat de televizor, îți pot bloca productivitatea. Este greu să fii activ și să lucrezi la o viață sănătoasă atunci când televizorul este pornit.

Deci, limitează-ți timpul TV la o oră pe zi. Opriți televizorul și găsiți modalități mai bune de a vă relaxa ca familie. Jocurile de societate sunt la fel de distractive și implică fiecare membru al familiei. În plus, îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități de raționament și de rezolvare a problemelor. Fiți un exemplu bun pentru copiii dvs. propunându-le astfel de jocuri.

S-ar putea să observați că somnul dvs. se îmbunătățește atunci când vă opriți din a petrece mult timp în fața televizorului. Petrecerea timpului departe de ecrane vă permite să vă relaxați ochii, vă ferește de expunerea la lumină albastră și vă ajută să adormiți mai ușor.

6. Faceți mișcare!

Vorbind despre modalități de a vă relaxa și de a vă juca în familie - exercițiul fizic le are pe amândouă. A avea o rutină de exerciții fizice obișnuite este un obicei foarte bun pentru a lucra împreună. Inițierea pasiunii pentru exerciții fizice în tinerețe îi poate ajuta pe copii să aibă o stare fizică bună de-a lungul vieții.

Mișcarea nu trebuie să fie complicată pentru a obține beneficiile exercițiilor fizice obișnuite. Acesta poate fi un joc de baschet de antrenament sau dansul pe melodiile preferate. 

Alocă-ți 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi. 

8. Găsiți aventură împreună!

Familiile care se joacă împreună rămân sănătoase împreună. A merge în excursii cu familia, poate face din exercițiu o experiență care crează legături strânse între tine și cei dragi.

Ieșitul în natură este o modalitate distractivă de a vă deconecta în cadrul peisajelor locale și de a petrece timp în familie. Drumeții, ciclism, pescuit și alpinism sunt câteva aventuri în aer liber pe care familia dvs. le poate organiza împreună.

Purtați echipament de protecție!

Securitatea face parte din obiceiurile sănătoase când vorbim de exerciții fizice. Demonstrați modul sigur de a vă juca, purtând echipament de protecție atunci când este cazul. Dacă copiii tăi te văd pregătit pentru o plimbare cu bicicleta, vor dori să facă la fel ca tine.

Creați o obișnuință în a vă puneți casca, înainte de a ieși cu bicicleta. Te va salva să te accidentezi și le vei arăta copiilor tăi cum să stea în siguranță.

10. Protejează-te când ești la soare!

Protecția solară este cea mai bună metodă de a vă proteja pielea de daunele solare. Copii și adulți au nevoie de protecție solară înainte de a face plajă.

Arată-le copiilor tăi cum să-și aplice propria protecție solară.  Reamintiți-vă reciproc să reaplicați la fiecare două ore când sunteți afară. Și obișnuiește-te să porți o pălărie sau o șapcă pentru a rămâne protejat de soare.

11. Mănâncă curcubeul!

Mâncarea sănătoasă este un obicei excelent la care se poate lucra în familie. Mâncați împreună cât mai des, așa că începeți să vă concentrați pe alimentele sănătoase, în echipă.

Privind culoarea mâncării dvs. este o modalitate excelentă de a vă asigura că obțineți nutrienții de care are nevoie familia voastră. Alimentele întregi/vii, au culori vibrante. Roșu strălucitor, purpuriu  și verdele întunecat fac ca alimentele să fie interesante la privit și excelente pentru sănătatea ta.

Culoarea fructelor și legumelor tale îți spun ce fel de vitamine poți adăuga la dieta ta. Alimentele de culoare galbenă sunt surse majore de vitamina C. Vitaminele A și E trăiesc în alimente roșii și portocalii. Alimentele verzi ambalează calciu, fier și alți fitonutrienți importanți.

Lucrați împreună ca familie pentru a avea multe culori diferite pe masa de cină. O salată cu verdeață mixtă, roșii, avocado, ceapă roșie, ardei galbeni și castraveți pune la olaltă o mulțime de culori și este extrem de hrănitoare și sănătoasă.

12. Dați la o parte băuturile carbogazoase! Alegeți întodeauna apa!

Acesta este un obicei bun, sănătos și foarte ușor de implementat. Acest lucru se datorează faptului că alegerile mai sănătoase sunt ușor disponibile și ușor de înțeles pentru adulți și copii.

Știți deja că băuturile zaharoase  și carbogazoase vă strică dinții și dieta. Deci, faceți trecerea la apă pentru întreaga familie. 

13. Încercați noi alimente!

Dacă mesele în familie nu mai sunt așa de apetisante, încercați să vă extindeți paleta de alimente. Este greu să menții o alimentație sănătoasă atunci când ai aceleași alimente aproape tot timpul. Din fericire, există o mulțime de moduri de a o schimba și de a menține o alimentație sănătoasă interesantă.

Adăugarea de condimente la mâncare vă va schimba în mod dramatic aroma fără a-i modifica beneficiile pentru sănătate. Usturoiul, chimenul, ardeiul se pot adauga in legume precum cartofii dulci. Turmericul, pătrunjelul sau cilantro, în orez brun și dau un gust și o aromă deosebită.

Puteți încerca, să pregătiți unele dintre alimentele preferate într-un mod diferit. 

Amestecați o mână de ovăz cu iaurt, lapte, semințe de chia și o picătură de miere. Lasa-l sa stea peste noapte la frigider. Când este timpul pentru micul dejun, aveți o opțiune mai rece. Puteți chiar să feliați banane sau să tocați fructe de pădure pentru a adăuga parfaitului dvs. de ovăz. Și este sănătos și absolut delicios.

14. Pregătiți masa împreună!

Atunci când familia ta are un plan pentru mesele în familie, este mult mai probabil să mănânci sănătos. Viața este ocupată și plină de provocări. Dar nu lăsați comoditatea să vă copleșească obiceiurile alimentare sănătoase. Încercați să pregătiți mâncarea în avans pentru a avea o opțiune rapidă și sănătoasă.

Copiii te pot ajuta alegând alimentele ce le-ar plăcea să le aibă la cină. Încurajează-i să vină cu mese care includ o proteină slabă, legume și cereale integrale. 

De asemenea, puteți pregăti masa împreună ca familie. Copiilor tăi vor adora să fie incluși în acest proces. Arată-le cum să spele legumele și să condimentezi carnea. Le va place această responsabilitate de a ajuta prepararea cinei și vor savura mâncarea și mai mult.

15. Învățați să citiți etichetele!

Este complicat să înțelegi ce îți spun etichetele de pe mâncarea ta. Așa că, așezați-vă cu familia și descoperiți-o împreună. Când înveți cum să citești etichetele nutriționale pe gustările preferate, este mai ușor să alegi opțiuni sănătoase.

De exemplu, uați o cutie cu cereale pentru micul dejun. Conținutul de calorii este de obicei în partea de sus a etichetei și vă spune câte calorii (monedă energetică) sunt în fiecare porție. Rețineți că o porție nu înseamnă întotdeauna un castron imens. Arată-le copiilor tăi cât de mare este o porție de cereale.

Macronutrienții enumerați mai jos, informațiile despre calorii vă spun câte grame de carbohidrați, grăsimi și proteine ​​sunt în alimentele pe care le mâncați. Examinați câți dintre acei carbohidrați provin din zaharuri adăugate. Și stați la distanță de alimentele cu cantități mari de zahăr adăugat.

Grăsimile sunt de obicei defalcate în clase diferite. Unele alimente au grăsimi saturate, grăsimi nesaturate și grăsimi trans. Uită-te la etichetă și vezi ce grăsimi poți găsi. Evitați alimentele cu grăsimi trans. Și monitorizați-vă aportul de grăsimi saturate.

Proteinele pot fi din tot spectrul alimentar. Puiul, carnea roșie slabă, ouăle, semințele de in, semințele de chia și nuci sunt toate surse grozave de proteine. Arată-i familiei tale cum să găsești cantitatea de proteine ​​din fiecare porție de alimente ambalate. Provocați-vă să mâncați alimente cu cel puțin șase grame de proteine ​​pe porție.

Vitaminele și mineralele adăugate și lista de ingrediente se găsesc în partea de jos a etichetei alimentare. Nutrienți precum fierul, zincul și folatul sunt adăugați pentru a vă ajuta să aveți parte de recomandările dvs. zilnice.

Când priviți ingredientele, verificați ce este în partea de sus a listei. Cu cât este mai sus este poziția pe lista ingredientelor, cu atât cantitatea este mai mare în alimente. Cu alimente precum pâinea, barele de granola și pastele, asigurați-vă că cerealele integrale sunt la vârf. Cerealele integrale te vor ajuta să fii sătul mai multă vreme.

16. Exersați conștiința/responsabilitatea banilor!

Copiii nu ar trebui să fie responsabili de carnetul de cecuri, dar ei pot juca un rol important în finanțele familiei tale. A ajuta copiii să aibă o relație sănătoasă cu banii este una dintre cele mai bune lecții de viață pe care le pot învăța. Este foarte important să-i ajutăm să vadă importanța economisirii banilor.

Arată-le copiilor tăi cum să creeze un buget simplu pentru nevoile gospodăriei tale. Lasă-i să vadă de unde provin banii și pe ce cheltuiește familia ta. Puteți să le citiți pe facturile care vin în fiecare lună și să țină evidența încasărilor alimentare. Copiii tăi se vor simți mândri că te ajută și spentru că înțeleg mai bine valoarea banilor.

17. Dormiți sănătos!

Somnul nu este doar pentru copii. Fiecare persoană ar trebui să aibă aproximativ 8 ore de somn în fiecare noapte. Alegeți pentru culcare o oră decentă.

Reamintește-ți familiei (și ție) că organismul tău are nevoie de o cantitate bună de somn pentru a fi productiv în timpul zilei. Vorbiți despre modul în care vă simțiți reîncărcați cu energie după ce v-ați odihnit. Pe lista de obiceiuri sănătoase pe care vreți să le creați, trebuie să fie și somnul.

Poate fi tentant să te ridici și să te uiți la televizor atunci când nu poți dormi. Când copiii tăi văd că faci asta, probabil că se vor întreba dacă și ei pot. În loc să vizionați filme pe canapea când vă simțiți neliniștit, încercați să citiți sau să meditați. Îți va ajuta mintea să se stabilească și te va duce să dormi în cel mai scurt timp.

18. Recompensa prin laudă!

Când observați membrii familiei dvs. care fac o treabă grozavă, lăudați-i. Spuneți copiilor voștri că vedeți ce treabă bună fac în a crea un stil de viață sănătos. Cuvintele de încurajare și afirmare consolidează obiceiurile sănătoase ale familiei.

Încercați să nu răsplătiți viața sănătoasă pe care o creați „rupându-vă” de obiceiurile nou dezvoltate. 

În schimb, apreciați încercările de a păstra obiceiurile sănătoase prin laude. Spuneți-le copiilor că sunteți mândri de ei pentru că sănătatea lor este o prioritate. Și încurajați-i să continue în această direcție.

19. Inspirați prin puterea exemplului!

Este un efort de echipă pentru a crea  obiceiuri familiale sănătoase. Atunci când copiii tăi te văd că aplici ceea ce zici, vor crește șansele să te urmeze. Nu vă puteți aștepta ca copiii să lucreze la menținerea obiceiurilor sănătoase atunci când voi ca părinți nu le aplicați.

Dă-le copiilor tăi permisiunea de a-ți corecta respectuos acțiunile. Dacă vă sugerează să vă coborâți de pe canapea și să ieșiți la plimbare cu ei, luați-vă pantofii și lieșiți cu ei. Dacă vă reamintesc să vă faceți patul, mergeți să îl faceți.

Conducerea familiei înspre obiceiuri sănătoase necesită participarea ta. Arată-le copiilor tăi cât de mult înseamnă aceste obiceiuri sănătoase pentru familie, exersându-le în permanență. Veți avea mai mult succes în îndeplinirea obiectivelor dvs. de sănătate ca familie atunci când lucrați în echipă.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

https://www.health.com/health/gallery/0,,20307339,00.html?

https://lancaster.unl.edu/family/parenting/model_537.shtml

https://www.livestrong.com/article/110276-importance-parents-role-models/

https://www.healthline.com/health/healthy-habits-mothers-should-teach-kids#read

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0167629615001368

https://www.eatright.org/health/weight-loss/overweight-and-obesity/5-ways-to-help-kids-develop-healthy-habits

https://www.verywellfamily.com/healthy-habits-to-teach-your-child-4071124

https://www.parents.com/featured/StartStrongMotts2017

https://www.psychologytoday.com/us/blog/school-thought/201502/study-finds-habits-in-children-take-root-age-9

https://www.pbs.org/newshour/economy/making-sense/money-habits-are-set-by-age-7-teach-your-kids-the-value-of-a-dollar-now

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-happiness-project/200910/stop-expecting-change-your-habit-in-21-days

https://www.livestrong.com/article/182250-list-of-protein-cereals/

https://www.cdc.gov/handwashing/why-handwashing.html

Produs

Body Rox ™  de la USANA este special conceput pentru a ajuta la umplerea golului nutritional ce provine dintr-o dietă săracă și pentru a ajuta la satisfacerea anumitor nevoi nutritive pentru copii și adolescenții în creștere.

Care sunt beneficiile produsului Body Rox ™ pentru copii și adolescenții noștri?

Stabilirea unor obiceiuri alimentare sănătoase care vor dura o viață întreagă și obținerea unei nutriții optime sunt deosebit de importante în perioada de creștere, dezvoltare și maturizare fizică pentru copii și adolescenții noștri. Și în timp ce nu există un înlocuitor pentru o dietă echilibrată, Body Rox este o modalitate convenabilă de a vă asigura că  nutrienții de care are nevoie copilul dvs. sunt la nivel optim pentru a-și face performanțele fizice și mentale în fiecare zi.

În plus, obiceiurile sănătoase ale stilului de viață și menținerea nivelurilor optime de vitamine și minerale esențiale în organism ajută la menținerea sănătății generale și la menținerea sistemului imunitar al organismului așa cum trebuie. Body Rox potențează sănătatea cu niveluri avansate de vitamine antioxidante A, E și C, precum și un complement complet de vitamine B, vitamina D, zinc și seleniu.

Știința din spatele produsului BodyRox.

Alimentația corectă este cheia pentru a rămâne energizat pe parcursul întregii zile. Body Rox este o formulă excepțională pentru a se asigura că adolescenții își primesc zilnic necesarul de nutrienți. Complexul de vitamine B - în special B12, tiamina și niacina - sunt esențiale pentru producerea de energie, deoarece ajută la transformarea alimentelor pe care le consumăm în combustibil utilizabil de către corp. Magneziul, cuprul și zincul ajută organismul să obțină energia de care are nevoie, susținând metabolismul nutrienților.

Ingredientele din Body Rox sprijină și nevoile tinerilor sportivi. Antioxidantii sunt de ajutor pentru manipularea creșterii producției de radicali liberi cauzate de exerciții fizice intense, iar oasele puternice, funcția musculară corespunzătoare și o inimă sănătoasă depind de calciu și multe alte minerale. Asimilarea calciului, susținută de vitamina K, în anii în curs de dezvoltare este esențială și pentru sănătatea oaselor, ulterior în viață. Vitaminele C, D și E joacă un rol în funcția respiratorie și cardiovasculară. Metabolizarea proteinelor - susținută de riboflavină, acid folic, B6 și B12 și molibden - este esențială pentru dezvoltarea țesutului muscular. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol cheie în sinteza colagenului - o proteină structurală care este o componentă majoră a țesutului conjunctiv și a mușchilor.

Pe lângă faptul că ajută organismul, oferind creierului niveluri consistente de nutriție optimă, îl va menține, de asemenea, la maxim. Multe vitamine B, inclusiv biotina, niacina, tiamina și folatul, sunt esențiale pentru o activitate cerebrală sănătoasă. O serie de minerale, inclusiv manganul, sunt de asemenea necesare pentru a influența activitatea neuronală. Colina este implicată în funcția de memorie. Unele studii sugerează, că suplimentarea cu multivitamine / minerale a fost benefică pentru îmbunătățirea „oboselii mintale” după sarcini complexe, precum și în reglarea stării de spirit, care este controlată și în creier.

Beta caroten (provitamina A) și carotenoizi, cum ar fi luteina și licopenul, împreună cu vitaminele C și E, sunt toate cruciale pentru sănătatea pielii. Zincul și cuprul joacă un rol în structura proteinelor, ceea ce poate afecta aspectul pielii.

Doar Body Rox oferă complexul exclusiv de anti-oxidant Phytonutrient creat de USANA, care include un amestec special de fitonutrienți bogați în antioxidanți, inclusiv extractul nostru unic de fructe de măsline Olivol®, care apără celulele organismului de distrugerile oxidative cauzate de poluare, stres, diete sărace și lumina soarelui . De asemenea, conține o cantitate generoasă de vitamina D, care ajută la utilizarea calciului în oase.

PREȚ RETAIL PENTRU BODYROX - 120 LEI

PREȚ PE CARE ÎL OBȚINEȚI CUMPĂRÂND DE PE LINK-UL URMĂTOR - revolutieinsanatateata.usana.com-Fă cumpărături acum- 110 LEI

PENTRU INFORMAȚII:

TEL/WHATSAPP: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.