Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Tablete, capsule, injecții – Care este cea mai bună formă de supliment?

Ziarul de Vrancea
25 mai 2020 1519 vizualizări

Determinarea celei mai bune forme de livrare a vitaminelor, mineralelor, fitonutrienților este dificilă, din cauza varietății uriașe de opțiuni disponibile. Formele obișnuite, popularizate de industria de profil, includ tablete, capsule dure și capsule moi. Alte suplimente vitaminice, minerale și antioxidante iau forma de pulberi, pastile, lichide, geluri și vitamine gumate.

Decizia privind cea mai bună formă de supliment se referă practic la calitatea și varietatea ingredientelor active. Copiii, de exemplu, au nevoie de o atenție specială atunci când se creează un supliment pentru ei. Majoritatea copiilor sunt mult mai fericiți consumând o vitamină masticabilă, sub formă de gel sau de gumă. Și majoritatea au o problemă cu înghițirea tabletelor. Formele prietenoase pentru copii au nevoie de o planificare specială și au unele dezavantaje în comparație cu tabletele care se înghit sau capsulele.

1.Tabletele sau capsulele

Un comprimat sau o capsulă bine făcute oferă un sistem de livrare foarte eficient pentru vitamine, minerale, fitonutrienți, ceea ce îl face sa fie forma aleasă a majorității companiilor care produc suplimente. Acest lucru se datorează faptului că ani de studii clinice controlate cu atenție au confirmat că sunt sisteme eficiente de administrare pentru ingredientele sus mentionate.

Sub forma de tabletre se poate furniza, de asemenea, o cantitate crescută de ingredient activ (mult mai mult decât sub forma lichida, de gel sau de gumă). Acest lucru duce la reducerea excipienților. Un excipient, este un ingredient care nu servește un scop nutrițional activ. Pot fi incluse pentru stabilitate, digestibilitate, fabricație sau alte scopuri similare.

În general, stabilitatea și termenul de valabilitate al tabletelor sunt, de asemenea, superioare lichidelor sau vitaminelor gumate.

Tabletele sunt utilizate cel mai bine pentru suplimente de vitamine, minerale și antioxidante care nu au nevoie de doze mari (> 2 grame). Vitamina C, vitaminele B, fierul, iodul, etc., toate au doze tipice zilnice suficient de mici pentru a fi ușor incluse. Multe dintre aceste substanțe nutritive au și un gust rău care poate fi dificil de ascuns sub alte forme.

Avantajele:

Termen de expirare mai lung decât la alte forme

Livrare concentrată de ingrediente active (mai puțini excipienți)

Ascunde gusturile rele

Dezavantaje:

Pentru unele persoane este mai dificil sa le înghită

Nu este adecvat pentru doze mari de ingrediente active

2.Tablete masticabile

Ca și alte comprimate, masticabilele sunt cel mai bine utilizate pentru ingrediente luate doar în doze mai mici (<2 grame). De asemenea, împărtășesc avantajul unei perioade de valabilitate îndelungate. Tabletele masticabile pot fi cel mai bun supliment pentru cei care au probleme în a înghiți tablete întregi.

Deoarece comprimatele sunt mestecate, ingredientele cu gust rău trebuie să fie mascate cu îndulcitori și arome. Această limitare înseamnă că comprimatele masticabile au de obicei o cantitate de zahăr în ele. Unele produse multi-minerale, multi-vitamine masticabile, de asemenea, lipsesc minerale esențiale - cum ar fi seleniul, cromul, magneziul și zincul - pentru că este greu să-și mascheze aromele.

Avantajele:

Ușor de consumat

Perioada de valabilitate lungă

Dezavantaje:

Le lipsește varietatea mare ce microelemeteca în cazul tabletelor

Pot lipsi ingrediente cheie

S-au adăugat îndulcitori pentru gust (deși cantități de obicei foarte mici)

3. VitamineIe gumate

Vitaminele gumate, sunt iubite de către copii și de către cei care au probleme cu înghițirea comprimatelor. Dar în ciuda gustului lor, vitaminele gumate nu sunt bomboane și nu trebuie luate dincolo de doza recomandată.

Ele sunt chiar mai limitate decât comprimatele masticabile în ce tipuri de ingrediente pot conține, care la rândul lor sunt deja extrem de limitate din același punct de vedere față de tablete. Vitaminele gumate au adesea foarte puține minerale, iar majoritatea mineralelor esențiale sunt de obicei absente. Pentru ingredientele pe care le conțin, dozele sunt adesea mult mai mici.

Cele mai bune utilizări pentru vitaminele gumate sunt de obicei ingrediente selectate compatibile cu vitaminele gumate, care trebuie luate doar în doze foarte mici (<100 mg).

Avantajele:

Ușor de consumat

Degustare excelentă

Dezavantajele:

Nu sunt compatibile cu multe ingrediente

Se adaugă îndulcitori

Cantitate mare de excipienți

Termen de expirare mult mai mic

4. Produsele sub formă de pudră

Pulberile au beneficiile de a fi ușor de consumat și pot include doze mai mari (> 2 grame) de anumiți nutrienți. Ingredientele active găsite în suplimentele sub formă de pudră vor fi gustate, astfel încât acestea trebuie să aibă fie o aromă plăcută. De asemenea, trebuie să conțină ingrediente solubile în lichid.

Praful de proteine ​​este unul dintre cele mai populare suplimente sub formă de pudră și este un candidat ideal pentru acest tip de livrare. Ca să dăm o cantitate suficiență de proteine corpului, ​​necesită doze prea mari pentru o tabletă sau capsulă.

Alte ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în amestecurile sub formă de pulbere sunt aminoacizii cu catenă ramificată (BCAAs), creatina și cofeina. Alte produse sub această formă mai sunt cele de stimulare a imunității care se pot amesteca ușor cu apa.

Avantajele:

Poate include doze mari de ingrediente active

Dezavantajele:

Ingrediente active sunt mai puțin concentrate (mai mulți excipienți)

Se adaugă îndulcitori și excipienți

5.Suplimentele sub formă de lichid

Suplimentele lichide au în general aceleași tipuri de ingrediente, beneficii și dezavantaje ca și suplimentele sub formă de pudră. O singură diferență este că sunt deja amestecate cu un lichid.

Suplimentele lichide sunt cele mai bune pentru ingredientele des întâlnite în pulberi, cum ar fi proteine, aminoacizi (BCAA), creatină și cafeină. Micronutrienții găsiți adesea în suplimentele lichide includ majoritatea vitaminelor, mineralelor și alți antioxidanți.

Deoarece sunt deja amestecate, suplimentele lichide au de obicei o durată de valabilitate mai mică decât echivalentul lor sub formă de pudră.

Suplimentele lichide au de asemenea multe alte ingrediente în compoziția lor. Printre acestea ar fi emulgatori, solvenți, conservanți, agenți de stabilizare, colorare, aromatizare și multe altele.

Avantajele

Mai convenabil decât săamesteci pulberile

Poate include doze mari de ingrediente active

Dezavantajele:

Mai scump de produs

Este dificil să adăugați ingrediente nesolubile

Ingrediente active mai puțin variate (mai mulți excipienți)

Se adăugă îndulcitori și excipienți

Au o durată de valabilitate mai scurtă

5. Injecțiile cu vitamine

Anumite vitamine pot fi injectate intravenos (IV) sau prin injecții intramusculare. Injecțiile sunt o opțiune excelentă pentru furnizarea de substanțe nutritive selectate în funcție de necesitate și care pot fi livrate în doze mari. Vitamina B12 de exemplu, este un nutrient care a arătat beneficii terapeutice în unele populații.

O preocupare care a apărut legată de injecții, este că mulți nutrienți nu sunt siguri de injectat. Dintre cele care sunt sigure de injectat, foarte puțini dintre ei oferă beneficii suplimentare măsurabile, persoanei obișnuite în ceea ce privește consumul de nutrienți. Din acest motiv, injecțiile trebuie administrat numai în conformitate cu recomandarea medicului.

Injecțiile aduc și factori de risc suplimentari. Cel puțin pot fi incomode. IV-urile prezintă, de asemenea, un risc de infecție, sângerare (hematom), embolie și multe altele.

Avantajele

Pot livra mari doze de nutrienți selectați

Dezavantajele:

Compatibilitate limitată între diverși nutrienți

Incomod

Riscuri potențiale pentru sănătate

Care este cea mai bună formă de supliment?

Marea varietate de forme de suplimente au propriile avantaje și dezavantaje. În cele din urmă, cea mai bună formă de supliment va depinde de dvs. și de nevoile dvs. individuale. De asemenea, depinde de ingredientele active de care aveți nevoie și de preferințele individuale pentru înghițirea tabletelor, gustul și comoditatea.

Pentru persoanele care au nevoile medicale speciale recomand să vorbiți cu un specialist și să nu le luați fără o părere avizată pentru că ar putea fi anumite interferențe între microelementele active și medicamentele pe care poate că le luați.

Cel mai bun sfat atunci când decideți cel mai bun supliment este să luați în considerare toți factorii enumerați mai sus.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea

Produs

MagneCal D

Calciu, magneziu și vitamina D în cantități adecvate pe parcursul vieții, împreună cu activitatea fizică, pot reduce riscul de osteoporoză mai târziu în viață. Este deosebit de important să adăugați mai mult calciu în dieta dvs. dacă nu mâncați alimente bogate în calciu. Și pentru că acest produs are o formulă care conține si magnezi și vitamina D, majoritatea oamenilor vor beneficia de mai mult magneziu și vitamina D.

Deci, această formulă avansată are cantități egale de magneziu și calciu, plus multă vitamina D, va oferi un suport excelent pentru oase sănătoase și funcția musculară.

În plus MagneCal D creat de USANA vă poate ajuta și în alte aspecte ale sănătății voastre cum ar fi pentru dinți puternici, funcții sănătoase alenervilor, metabolismul energetic și sănătatea cardiovasculară.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum MagneCal D

Pentru informații 

Tel/WhatsApp:: 0722243496

e-mail:revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Dieta și sănătatea creierului

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Cum se face curățenie în celulele noastre;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 7 surse ascunse de microbi/bacterii în jurul nostru;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.