Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: O viață trăită conectat cu prezentul reprezintă o viață sănătoasă!

Ziarul de Vrancea
19 aug 2020 1519 vizualizări

Dacă ar fi să încercăm să explicăm ce înseamnă a fi conectat cu momentul prezent, a ne aduce gândurile în prezent, poate că ar fi mai greu să o facem. Deci, haideți să facem un mic experiment de gândire și să încercăm să trăim în prezent pentru un minut. Pentru că funcționăm de atâtea ori doar pe pilot automat.

Imaginați-vă că mergeți printr-un oraș, bucurându-vă de aerul proaspăt și fiind încântați de agitația și energia străzilor. Luați loc pe o bancă lângă o intersecție aglomerată, ascunsă în siguranță de trafic totuși. Sunteți  fericit să vă odihniți  pentru o clipă și să încercați să vizualizați culorile și ascultați sunetele, dar și zgomotul provocat de energia străzii. Ce vă trece prin minte în timp ce asistați la trafic?

Este posibil să observați marca, modelul și culoarea fiecărei mașini care trece. Poate că luați notă de cât de repede trece o anumită mașină. Poate vedeți o altă mașină care circulă cu o lumină roșie. Vă permiteți să observați aceste indicii vizuale și să le înțelegeți ca informații, fără a fi nevoie să le interpretați ca fiind bune, rele, greșite sau corecte.

Această analogie de bază este ceea ce utilizează mulți practicieni pentru a descrie atenția. Să ”despachetăm” un pic acest concept important, dar totuși atât de evaziv,  pentru ”a săpa” mai adânc în el.

Ce reprezintă a fi conectat cu prezentul?

Dacă vă imaginați strada aglomerată ca fiind creierul dumneavoastră,  atunci mașinile care trec pe stradă reprezintă gândurile. Ar putea fi despre grijile dumneavoastră, temerile sau factorii tăi de stres. Ele pot reprezenta speranțele, dorințele și visele dumneavoastră. Oamenii din viața dumneavoastră vă  populează gândurile. Toate aceste gânduri sunt mașini care călătoresc pe strada creierului dumneavoastră.

Această conectare cu prezentul,  vă cufundă în acea conștientizare moment după moment fără judecată. Permite ca aceste gânduri să vă intre în minte, să se miște și să dispară fără a face ravagii. Asta înseamnă că în timp ce vă gândiți la ceva ce vă îngrijorează, la o dorință pe care o aveți, la o persoană, faceți asta fără să judecați pentru că vă gândiți la asta.

Majoritatea oamenilor nu practică această detașare. Acest lucru permite gândurilor negative să se acumuleze. Dacă această acumulare de gânduri negative continuă neîntrerupt, rezultatul poate fi anxietate, stres, îngrijorare și preocupare. Dar, dacă reușiți să vă gestionați gândurile în același mod în care v-ați uita cum se deplasează o mașină inofensiv, pe stradă în fața dumneavoastră, veți evita aceste capcane negative. În plus, detașarea de aceste emoții distructive oferă claritate minții și concentrarea mentală.

Aceasta înseamnă să rămâneți în prezent. Așadar, întorcându-vă la metafora mașinii, a fi conectat cu prezentul, nu înseamnă că trebuie să întoarceți capul ca să vedeți în ce direcție merge mașina.....observați pur și simplu fiecare mașină când intră și iese din câmpul vostru vizual, fiind conștient de asta și nu doar în mod automat.

Beneficiile acestui tip de conectare

Pe măsură ce lumea modernă continuă să evolueze în viteză maximă, mulți apelează la conexiunea cu prezentul pentru a încetini ritmul nebun al vieții. Creșterea recentă a popularității acestei stări mentale, a creat un interes în rândul  cercetătorilor pentru a investiga beneficiile unei vieți trăite în deplină conectare cu prezentul.

Practicienii vorbesc de mult timp de avantajele acestei metode. Printre ele se numără reducerea stresului, reacții emoționale de intensități mai scăzute, focus mental îmbunătățit și relații interpersonale mult mai calde.

Cercetătorii au început să testeze aceste ipoteze. Au făcut-o repartizând participanții la studiu într-un grup în care se practică acest lucru și un grup de control. Apoi, au făcut diverse măsurători pentru a determina efectele fiecărei intervenții.

Într-unul din aceste teste, cercetătorii au analizat aproape 40 de studii care includ intervenții bazate pe conștientizarea momentului prezent. Au descoperit că aceste programe au ajutat la reducerea stresului, anxietății și depresiei la pacienții cu tulburări psihice. În anumite studii, ei au concluzionat, de asemenea, că această practica, însoțită de terapia tradițională, este eficientă în prevenirea recidivei în depresie pentru anumiți pacienți.

Un alt studiu a arătat rezultate promițătoare pentru conectarea cu prezentul, prin meditație. În acest caz particular, participanții au învățat cum să mediteze pe o perioadă de două luni. Cercetătorii au luat imagini cu creierul participanților înainte și după program și au descoperit schimbări într-o o zonă a creierului responsabilă de procesarea emoțională. Scanarea a arătat că această zonă a fost mai puțin activă după meditație. Apoi participanților li s-au arătat imagini încărcate emoțional și s-a repetat aceeași scanare a creierului. Compararea scanărilor de dinainte de meditație cu cele luate după vizualizarea imaginilor emoționale a relevat ceva interesant.

Specialiștii au văzut că scăderea activității acestei zone a creierului, a avut loc chiar și atunci când participanții nu meditau activ. Această constatare este promițătoare, deoarece arată că beneficiile - în acest caz, reactivitatea emoțională mai mică - sunt de lungă durată, chiar și atunci când meditația sau atenția nu sunt folosite activ.

Un alt grup de cercetători a studiat participanții la un curs intensiv de conștientizare a prezentului. După 10 zile de participare, oamenii au experimentat mai puține gânduri obsesive legate de un episod traumatic din viața lor–asta prin comparație cu un grup de control care nu a participat la acest curs. Grupul participant la curs a demonstrat și o atenție mai bună atunci când le-au fost atribuite sarcini de performanță.

Nu este neobișnuit să afli despre o nouă tendință de la un prieten și să fii sceptic. Chiar dacă prietenul tău îți spune o anecdotă personală și convingătoare, uneori parcă este prea frumos pentru a fi adevărat. Dar când tendința în cauză este conectarea cu prezentul sau meditația atentă, merită toată atenția. Știința arată că există beneficii pentru sănătate ale atenției prezente.

Sfaturi pentru a fi conectat

Încetinește puțin.

Este ușor să parcurgi viața pe un pilot automat, parcurgând mișcările fără a te conecta în mod conștient cu fiecare acțiune, decizie sau persoană pe care o întâlnești. Un truc este să te gândești la tranzițiile pe care le ai de-a lungul zilei tale și cum poți trece prin ele mai încet și intenționat. Acesta ar putea fi momentul în care te trezești dimineața și înainte să te ridici din pat. Poate este momentul în care finalizați o sarcină de lucru și să începeți următoarea. Când aceste tranziții sunt grăbite, acest lucru îți provoacă o deconectare a minții față de corpul tău, activând pilotul automat din nou. În aceste momente de tranziție, opriți-vă să respirați și verificați-vă mintea și corpul. Acest lucru vă va oferi șansa de a vă colecta gândurile și de a vă pregăti pentru orice va veni.

Folosește-ți toate simțurile.

Conștientizarea prezentului nu trebuie doar să fie activată atunci când viața devine stresantă. Reglarea corpului tău și a tuturor simțurilor sale te poate ajuta să rămâi angajat în prezent. Ascultarea, vizionarea, gustul, atingerea și auzul complet vă pot ajuta să rămâneți împământenți în fiecare moment. Cu această mentalitate, o sarcină obișnuită se poate transforma într-o experiență senzorială. De exemplu, luați grădinăritul. Cum se simte solul? Are acestă floare un miros diferit? Luați în considerare variația culorilor din întreaga plantă. Dacă dă fructe, ce gust au? Ce sunete auziți în timp ce sunteți afară? Când ești ancorat în moment și îți pui aceste întrebări, este aproape imposibil să te gândești la trecut sau să îți faci griji cu privire la viitor.

Păstrați un jurnal de recunoștință.

Începeți prin a nota trei lucruri pentru care ați fost recunoscător în fiecare zi. Această practică vă va încuraja să încetiniți și să reflectați la ziua voastră. Luați în considerare de ce sunteți recunoscător pentru fiecare articol din listă, cum vă fac să vă simțiți și cum se adaugă în viața voastră. Scrisul vă poate ajuta să creați o perspectivă mai pozitivă a zilei ce tocmai s-a încheiat. Dacă acest lucru rezonează cu dvs., creați liste mai lungi sau detaliați fiecare notă de recunoștință.

Concentrați-vă pe sănătatea creierului.

Acțiunea este în capul vostru - concentrându-vă creierul asupra prezentului și căutând o atitudine nepărtinitoare, lipsită de judecată. Deci, este și timpul să vă gândiți la susținerea creierului. Asta înseamnă că mănâncând alimente bogate în vitamine B, acizi grași omega-3, vitamina D, antioxidanți și vitamina E, puteți să îi oferiți suportul nutrițional necesar. Și creierul tău trebuie de asemenea lucrat ca un mușchi pentru a-l menține în formă de vârf. Fii atent cum îți folosești creierului în fiecare zi. Puteți face asta cântând la un instrument muzical, învățând ceva nou (de la gătit până la matematică), învățând un limbaj nou, jocuri de memorie, jucând un sport nou și multe altele.

Exersați compasiunea de sine.

Atitudinea de non-judecata este cheia. Dar a-ți cere minții să fie prezentă și să nu judece fiecare persoană întâlnită, poate fi greu de gestionat. Este posibil să nu o faceți de fiecare dată cu succes. Și este în regulă. Fii iertător și amabil cu tine însuți. Este cel mai bun mod de a vă asigura că veți reveni la momentul prezent și veți putea continua astfel.

Altfel de gust....a mânca fiind conectat cu această acțiune

În lumea modernă a programelor aglomerate, a traficului și a tehnologiei, este greu să găsești timp pentru a te concentra pe a mânca sănătos. Când timpul este scurt, mesele sunt adesea primele lucruri pe care le neglijăm. Înseamnă că o masă ar putea să înceapă pe banda de așteptare a unui fast food și să se încheie în timp ce conduci. Sau poate este o farfurie cu ce a rămas de aseară, repede încălzite în cuptorul cu microunde și mâncate în picioare.

Să nu-ți găsești momente să-ți rezervi timp și să mănânci în liniște, acest comportamnet nu va adăuga decât stres în ritmul grăbit al zilei. Și nu în mod surprinzător, rezultatul poate fi așa cum am spus stres suplimentar, anxietate și un stomac supărat.

Când adoptați o abordare alternativă și alegi să mănânci în tihnă deblochezi  mai multe oportunități de a exersa atenția. Nu contează dacă creezi un fel de mâncare de la zero sau dacă alegi ceva gata gătit. Mâncarea atrage atenția asupra tuturor simțurilor tale, aducându-te în prezent.

Cum miroase? Aroma te transportă într-un alt loc sau îți poate trezi o amintire? Dacă mănânci cu degetele, cum se simte? Cum se simte odată ce ai mâncarea în gură? Se topește, se dizolvă , necesită masticare? Cum arată mâncarea? Ce senzație îți trezește în gură, fierbințeală, acru, dulce?

Implicarea tuturor simțurilor tale necesită să te relaxezi și să simți fiecare senzație. Acest comportament face ca o masă să fie mai plăcută, mai relaxată. Un beneficiu suplimentar este faptul că consumul lent al alimentelor îți va permite să simțiți că te sături mai repede. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să mănânci în mod involuntar mai mult decât este necesar. Acesta este un bonus indiferent dacă încercați să pierdeți, să câștigați sau să vă mențineți greutatea.

Acordând atenție sentimentului general și feedback-ului din partea întregului corp, te va ajuta să rămâi în contact cu ceea ce are nevoie corpul tău și când. Când ai mâncat ultima dată? Cum se simte corpul tău? Ce indicii îți oferă și ce spun aceste indicii de fapt? Amintiți-vă că corpul dumneavoastră știe cel mai bine. Nu vă cere decât să-l ascultați și să-l înțelegeți.

Fă din conectarea cu prezentul o mantră a ta 

A fi conectat cu prezentul necesită o schimbare subtilă a modului în care vă deplasați pe parcursul zilei. În timp ce schimbarea este aparent mică, impactul poate fi mare. Faptul că este atent, corpul și mintea ta încep să renunțe la stres, tipare de gândire negativă și comportamentele asociate.

Când dai deoparte aceste modele și distrageri, te eliberezi. Probabil că veți găsi mai multă creativitate, productivitate și energie. Angajându-vă chiar și câteva momente pe zi cu atenția, începeți un obicei care vă va dirija către o zi și un stil de viață sănătos.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

 

REFERINȚE

https://www.psychologytoday.com/us/therapy-types/cognitive-behavioral-therapy-0

https://www.psychologytoday.com/us/therapy-types/mindfulness-based-cognitive-therapy

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21534932

https://link-springer-com.ezproxy.lib.utah.edu/content/pdf/10.1007%2Fs10608-007-9119-0.pdf

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/8-steps-to-mindful-eating

https://news.harvard.edu/gazette/story/2018/04/harvard-researchers-study-how-mindfulness-may-change-the-brain-in-depressed-patients/

https://www.apa.org/monitor/2012/07-08/ce-corner

https://self-compassion.org/the-three-elements-of-self-compassion-2/#3elements

COMPANIEI USANA, RECUNOSCUTĂ PENTRU A FI INOVATOARE ÎN DOMENIUL NUTRIȚIEI CELULARE, I-A FOST RECUNOSCUT DE CĂTRE GUVERNUL STATELOR UNITE, BREVETUL PENTRU TEHNOLOGIA INCELLIGENCE ÎNGLOBATĂ ÎN PRODUSELE SALE

La USANA, suntem mândri să formulăm fiecare dintre produsele noastre cu știință. Și ca un produs cheie, am știut întotdeauna că suplimentele noastre USANA CellSentials sprijină starea de sănătate în general - acum, avem un brevet american care vine în sprijinul a ceea ce declarăm.

După ani de muncă asiduă, cercetare și multă răbdare, USANA a primit un brevet în SUA pentru formula care revoluționează nutriția celulară, pentru COMPLEXUL INCELLIGENCE care se găsește în Vita Antioxidant ce face parte din produsul CELLSENTIALS.

Brevetul - S.U.A. Pat. Nr. 10.632.101 - este unic pentru industria sănătății. Recunoaște formula americană a complexului nostru InCelligence și conține compuși antioxidanți care susțin sisteme asociate cu eficiența celulară, energia celulară și o nutriție optimă la nivel celular. 

Complexul InCelligence din Vita Antioxidant conține un amestec puternic de opt ingrediente pentru a susține o rețea de căi de semnalizare a celulelor. Această combinație brevetată include :

Acidul alfa-lipoic

Curcumin biodisponibil Meriva® †

Extract de ceai verde

Quercetină

Rutina

Hesperidina

Resveratrol

Extract de fructe de măsline Olivol

Brevetul a fost depus de directorul executiv al cercetărilor de laborator Dr. Mark Brown, director de cercetare a produselor noi, Dr. Jeremy Tian, ​​și de fostul director al departamentului de cercetare si dezvoltare USANA în prezent pensionat, emeritul doctor in stiinte, dr. John Cuomo. 

Și, luând în considerare toate brevetele care sunt aprobate în fiecare an, pentru USANA să obțină un brevet cu pretenții atât de serioase dovedește cât de specială este formula noastră InCelligence.

„USANA a fost întotdeauna considerat un pionier în industria sănătății, iar acest brevet ne delimitează și mai mult de concurență”, spune directorul științific șef Dr. Rob Sinnott. „Aș dori să le mulțumesc domnilor. Brown, Tian și Cuomo pentru toată munca lor grea depusă în cadrul acestui proiect. Ceea ce au realizat ei este direcție cu totul nouă pentru USANA. ”

"Brevetul nostru abordează procesul de îmbătrânire la nivel subcelular printr-un proces numit mitofagie, care poate ajuta la apărarea împotriva stresului oxidativ și a daunelor ulterioare", spune Dr. Tian. „Formula noastră este prima care atinge o astfel de funcționalitate într-o formă de supliment și cu un mecanism molecular clar și specific de acțiune.” 

„Când am conceput Complexul InCelligence, am dorit să creăm o formulă care să ajute organismul să se protejeze de stres și să reînnoiască funcția celulară normală,” spune Dr. Brown. „Sunt atât de mândru de munca pe care echipa noastră a depus-o în ceea ce privește formularea, testarea clinică și depunerea de brevete pentru complexul InCelligence. Cu adevărat nu găsiți acest tip de dedicare pentru metoda științifică în altă parte decât în ​​USANA. ”

Deci iată că USANA este cea care a creat această formulă fiind recunoscută acum în mod oficial prin exclusivitatea acestui patent INCELLIGENCE.

Cine vrea sa afle mai multe detalii despre produsul care contine INCELLIGENCE, va rog sa urmati link-ul urmator.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum Cellsentials

Pentru informații 

Tel/WhatsApp:: 0722243496

e-mail:revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: De ce este important să cunoașteți istoria de sănătate a familiei voastre;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Tablete, capsule, injecții – Care este cea mai bună formă de supliment?;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Dieta și sănătatea creierului;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi: Cum se face curățenie în celulele noastre;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 7 surse ascunse de microbi/bacterii în jurul nostru;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.