Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate

Ziarul de Vrancea
3 apr 2020 2736 vizualizări

Forma corpului tău este una proprie. Un amestec unic ce rezultă din modelul tău genetic și din alegerea stilului de viață, manifestă ceea ce se reflectă în oglindă. Deși nimeni nu împărtășește forma specifică a corpului tău, există anumite categorii în care se încadrează cel mai mult.

Vei avea șansa să îți dai seama de tipul corpului tău - dacă nu îl știai deja. Dar există un fapt important de dezvăluit mai întâi, care este esențial, indiferent de forma corpului tău.

Un endomorf, ectomorf sau mezomorf poate duce o viață sănătoasă, fericită. Dacă aveți un tip morfic de corp, să știi că nu va atrage după sine rezultatele specifice pentru sănătate. Viața și sănătatea ta sunt pentru a te modela.

Știind ce înseamnă un tip de corp și care sfaturi de stil de viață funcționează mai bine pentru diferite forme ale corpului, poate fi edificator pentru direcția în care te îndrepți.

Recomandările generale privind activitatea fizică frecventă, o dietă echilibrată de alimente, un somn bun și alte obiceiuri de sănătate funcționează peste tot. Dar cunoștințele despre somatotipul tău specific te pot ajuta să te orientezi în dezvoltarea obiectivelor și a abordărilor de stil de viață sănătos pentru a le atinge.

La urma urmei, forma în care te afli, este doar punctul de plecare. Tipul tău de corp este o reflectare a alegerilor tale recente - dietă, exerciții fizice, somn și multe altele - ca orice. Din acel punct de plecare și cu informațiile suplimentare de mai jos, poți face modificări, astfel încât obiectivele tale sunt până la urmă cele care se reflectă în oglindă.

Cum recunoaștem tipul de corp endomorf?

S-ar putea să recunoști un endomorf prin forma corpului mai mare sau mai rotundă. Acest tip de corp are tendința de a acumula grăsime în jurul secțiunii mijlocului și a șoldurilor. Unele dintre acestea pot fi atribuite unui metabolism mai lent. Stilurile de viață sedentare și băuturile calorice agravează acumularea de grăsimi.

Combaterea înclinației naturale pentru câștigarea și menținerea acumularilor de grăsime, alegerile pentru sănătate pe care endomorfii ar trebui să le ia în considerare sunt dieta și exercițiile concentrate pe pierderea de grăsime și menținerea unui echilibru adecvat de calorii, sunt esențiale.

Sugestiile de dietă pentru endomorfi includ:

Controlarea aportului de alimente procesate și carbohidrați simpli (în special zahăr).

Consumul de proteine ​​slabe pentru a completa și a stimula creșterea mușchilor.

Alegeți grăsimile potrivite. Nu marginalizați acizii grași omega 3 care sunt benefici - precum cei găsiți în peștele oceanic de adâncime.

Fii atent la caloriilepe care le mănânci în raport cu caloriile pe care le arzi. Este cheia gestionarii greutății pentru orice tip de corp, dar este și mai importantă pentru endomorfi.

Completează alimentația cu legume colorate, bogate în fibre. Aceste fructe și legume au mai puține calorii și au fibra pentru a vă menține mai plin pentru mai mult timp.

Exercițiul ca endomorf trebuie să se concentreze pe arderea grăsimilor, menținând în același timp masa musculară, stabilizarea articulațiilor și promovarea sănătății cardiovasculare. Asta înseamnă utilizarea unui amestec de exerciții cardio (mers, alergare, ciclism etc.) și antrenamente de forță. Acest lucru ajută la arderea caloriilor suplimentare în timp ce lucrați pentru a menține sau crește mușchii. Folosind o combinație de exerciții cardio și de forță, de asemenea, s-a demonstrat că arde mai multă grăsime după ce antrenamentul tău se termină decât să te dedici unui singur tip de exercițiu.

Creșterea în greutate în jurul secțiunii mijlocului poate fi deranjantă pentru sănătatea pe termen lung. Așadar, endomorfii au nevoie de vigilență pentru a evita această tendință. Opțiunile de stil de viață sănătos pot ajuta la combaterea problemelor de sănătate legate de greutate, care pot crește în timp.

Cum recunoaștem tipul de corp ectomorf?

Subţire. Îngust. Minion. Toți acești descriptori se potrivesc unui ectomorf tipic. Un metabolism rapid joacă un rol important în menținerea acestui tip de corp subțire, cu membre lungi și slabe.

Cu toate acestea, un ectomorf poate avea probleme pentru a câștiga în greutate și a construi mușchi. Pentru unii, poate părea o problemă foarte frumoasă. Și asta poate că înseamnă că puteți mânca orice doriți și să nu faceți exerciții fizice. Dar acest lucru nu este adevărat. Ectomorfii trebuie să se concentreze pe o dietă sănătoasă și activitate fizică pentru a-și susține o viața cât mai sănătoasă.

Caracteristicile dietetice pentru tipul de corp ectomorf includ:

-Îmbogățiți meniul cu alimente bogate în nutrienți și nu vă hrăniți cu alimente mai puțin nutritive pentru a alimenta un metabolism rapid.

-Încercați o abordare bogată în proteine. Acest macronutrient este esențial pentru toată lumea, dar este deosebit de util pentru ca ectomorfii să mențină sau să consolideze masa musculară.

-Vizarea unui dezechilibru energetic de mai multe calorii consumate decât arse dacă obiectivul este creșterea în greutate. Obțineți aceste calorii în plus din grăsimi benefice, proteine ​​slabe și opțiuni bogate în nutrienți.

-Alege carbohidrati inteligenti - cerealele integrale.

Exercițiile pe care le alege un ectomorf trebuie să se potrivească obiectivelor specifice - ca orice tip de corp. Însă asta înseamnă adesea antrenament cu greutate mare pentru cei care doresc să se extindă. Aceste exerciții cu greutate sunt de asemenea bune pentru oase și articulații.

Un sfat pentru ectomorfi este să odihnească mai mult între seturi. Acest lucru duce la mai puține calorii arse în timpul exercițiului fizic. Și acesta este un lucru bun, deoarece metabolismul rapid al ectomorfilor poateduce rapid la un deficit de calorii care împiedică eforturile de a câștiga masă musculară.

Cu o tendință naturală de a fi subțire, poate ușor să se încadreze în concepția greșită a „slabului este întotdeauna egal cu sănătos”. Doar pentru că ai putea scăpa de o abordare sănătoasă în ceea ce privește alimentația și activitatea nu înseamnă că este bine pentru sănătatea ta doar pentru că metabolismul tău e mai rapid.

Acolo intervine o dietă echilibrată, variată și exerciții fizice regulate. Prima parte hrănește un metabolism firesc, oferind în același timp nutrienți necesari pentru a menține sănătatea generală. Exercițiile ajută la susținerea sănătății cardiovasculare, osoase, articulare și musculare.

Cum recunoaștem tipul de corp mezomorf?

Dacă endomorfii sunt mai mari și ectomorfii sunt mai subțiri, mezomorfii stau atletic la mijloc. Umerii mai mari și musculari, acest tip de corp are mai mult o formă în v.

Greutatea acestui tip de corp se acumulează și scade destul de ușor. Deci, mușchii sunt mai ușor de crescut, dar grăsimea nu este la fel de greu de ars. Dacă sună perfect, asta se datorează faptului că multe culturi au susținut tipul de corp mezomorf ca ideal estetic. Și sala de gimnastică medie este plină de diferite tipuri de corpuri care încearcă cel mai mult să obțină un somatotipmesomorf.

Aceasta nu înseamnă că persoanele cu acest tip de corp își pot ignora dieta.

Un mezomorf trebuie să vizeze o dietă care:

-Se concentrează asupra echilibrului caloric adecvat. Eise pot juca cu caloriile pentru a adăuga greutate sau a o pierde.

-Promovează alimentația punând accent pe fructe și legume. Obiectivele de fitness trebuie să fie susținute de o nutriție de calitate. Nu este diferit pentru mesomorfi, iar nutrienții din plante sunt vitali.

-Împarte macronutrienții esențiali în trei. Un metabolism eficient ne arată că acest tip de corp poate viza o divizare destul de egală între grăsimi, carbohidrați și proteine.

Când vine vorba de o rutină de antrenament, mesomorful are avantaje definite. Alegeți un obiectiv de fitness, iar acest tip de corp face un pic mai ușor să-l atingi. Creșterea masei musculare înseamnă a viza un antrenament cardio ușor și mai multe greutăți. Scăderea greutății poate părea mai mult alergare sau mers cu bicicleta.

Orice activitate care ajută la atingerea celor 150 de minute pe săptămână recomandate, funcționează excelent. Chiar dacă mesomorfii guvernează sala de sport și scena pop-ului, acestia nu sunt imunila pericolele unui stil de viață sedentar sau al unei diete sărace.

Acest lucru se datorează faptului că modul în care te vezi în oglindă este o reflectare literală a sănătății tale. Dar nu este totul. Un exterior vizibil ar putea totuși redacta problemele de sănătate pe termen lung dacă nu se acordă îngrijire adecvată în timpul alimentației, somnului, activității și gestionării stresului.

Tipul de corp pe care îl ai este cadrul sănătății tale

Nu există mai multe tipuri de adevăr pentru ceea ce vedeți în oglindă. Unde ești cu ceea ce vezi în oglindă astăzi este o impresie a sănătății.

Aceasta este însă o perspectivă mai modernă a tipului de corp. Conceptul original de somatotipuri - propus de W.H. Sheldon în anii 40 - era mai rigid. A blocat oamenii în tipul lor de corp, atribuind chiar trăsături de personalitate formelor oamenilor.

Această filozofie a fost complet dezmembrată. Astăzi, profesioniștii din domeniul fitness și sănătate au păstrat informațiile benefice pe care le oferă aceste clasificări. Dar se concentrează pe tipul de corp ca punct de plecare, nu ca o capcană.

Aruncarea întregii teorii ar ignora aspectul imuabil al formei corpului - genetica. Dieta perfectă și exercițiile potrivite nu sunt susceptibile să te facă mai înaltă, să modelezi structura oaselor pentru a-ți lărgi umerii sau a schimba modul în care îți păstrezi grăsimea.

Dar - așa cum ați citit mai sus - factori de stil de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, pot ajuta fiecare tip de corp să își atingă obiectivele de sănătate și să își trăiască viața cât mai bine. De asemenea, este posibil să vă modelați corpul.

Dacă sunteți născut un ectomorf, puteți construi mușchi pentru a urca mai aproape către un tip mezomorf. Dacă doresc, endomorfii pot sculpta un punct de plecare mai bun în forma caracteristică a v a mezomorfului. Merge și în ambele sensuri. Alimentația de proastă calitate și inactivitatea pot completa orice tip de corp cu acumularea de grăsime suplimentară.

Sculptează-ți corpul, sculptează-ți sănătatea

Poți fi un endomorf care este sănătos și fericit. Poți fi un ectomorf care este sănătos și fericit. Puteți fi un mezomorf care este sănătos și fericit.

Merită să repetați încă o dată: oriunde vă încadrați în spectrul somatotipului, iar majoritatea oamenilor vor fi o combinație de tipuri - puteți fi sănătos, fericit și trăi o viață împlinită.

Nu ești definit de tipul tău de corp, deoarece aceasta nu este totalitatea a ceea ce ești. Nu vă lăsați complexați de asta, deoarece puteți face modificări dacă este ceea ce vă doriți sau ceea ce trebuie să faceți. Și amintiți-vă, oameni de toate formele și dimensiunile sunt frumoși și valoroși. Cel mai important este să fii sănătos și fericit - și asta nu este doar o singură dimensiune.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, informațiile prezentate nu sunt sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să luați propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea

Referințe:

https://blog.nasm.org/fitness/body-types-how-to-train-diet-for-your-body-type/

https://www.runnersworld.com/health-injuries/a20818211/the-3-body-types-explained/

https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-body-shape-health

https://www.medicalnewstoday.com/articles/325577.php

https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/body-type-diet-are-you-ectomorph-mesomorph-endomorph/

https://www.shape.com/healthy-eating/diet-tips/these-women-remind-you-eat-your-body-type-height

https://www.healthline.com/health/mesomorph-body-type-diet

https://www.everydayhealth.com/weight-pictures/the-best-workouts-for-your-body-type.aspx

https://www.runtastic.com/blog/en/body-type-workouts/

https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/5078/how-to-eat-and-train-for-an-endomorph-body-type

https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/5039/how-to-eat-and-train-for-a-mesomorph-body-type

https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/5102/how-to-eat-and-train-for-an-ectomorph-body-type

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/metabolic-syndrome/multimedia/apple-and-pear-body-shapes/img-20006114

Produs:

Obțineți cea mai bună nutriție pentru stilul dumneavoastră de viață consumând USANA® HealthPak ™

HealthPak înlătura îndoielile care acompaniază încercarea de a clădi o rutină personalizată de suplimente de la zero. Acesta asigură sprijinul complet de care are nevoie corpul tău pentru a ține pasul cu stilul tău de viață aglomerat. Vitamine complementare, antioxidanți, minerale, fitonutrienți, compuse de semnalizare celulară, acizi alfa-lipoici și alte extracte se întâlnesc într-un număr minim de tablete pentru a maximiza beneficiile.

Ce conține fiecare pachet

Fiecare HealthPak conține o provizie pentru 28 de zile de patru suplimente de bază, care prezintă o gamă largă de nutrienți benefici, divizată în pachete zilnice individuale:

CellSentials: Vita Antioxidant cu Complexul InCelligence hrănește celulele cu o gamă largă de vitamine și antioxidanți esențiali, precum biotină, crom, zinc și vitamine E și C, folosind Tehnologia USANA InCelligence™. Vitaminele biodisponibile oferă o gamă largă de beneficii, de la vitaminele B pentru sănătatea cardiacă până la vitamina K care sprijină densitatea minerală a oaselor.

CellSentials: Core Minerals amestecă mineralele extrem de absorbante cu oligomineralele, precum calciul, zinc, magneziu, cu aminoacizi valoroși și Poly C, o sursă bogată de vitamina C. Mineralele sunt esențiale pentru sănătate și bunăstare, jucând un rol în procesele psihologice și în reglementarea chimiei corpului.

MagneCal completează Core Minerals cu calciu suplimentar, plus magneziu și vitamina D, pentru a asigura un sprijin adăugat sănătății celulare, oaselor puternice, funcțiilor mușchilor și a metabolismului de energie. Clădirea unei fundații solide pentru o viață activă începe de la oase, iar MagneCal îți poate oferi sprijin scheletic pentru a te ține în mișcare.

CellSentials Booster țintește o rețea vastă de căi pentru semnalizarea celulară sprijinind din plin sistemul imunitar.

Este un HealthPak formulat în întregime cu Tehnologia InCelligence de la USANA cu ingrediente pentru activarea celulelor: Olivol® cu extract din măsline, acid alfa-lipoic și quercetină.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum HealthPak™

Pentru informații

Tel/WhatsApp: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.