Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea

Ziarul de Vrancea
9 mar 2020 1779 vizualizări

Sistemul dumneavoastră imunitar este puternic de la natură și este și mai impresionant având la dispoziție o mulțime de unelte. Înțelegerea secretelor sistemului imunitar vă va da o imagine completă a ceea ce are loc în interiorul corpului vostru pentru a vă menține sănătoși. Știți deja acest lucru - anatomia sistemului dumneavoastră imunitar este perfect pregătită pentru a neutraliza amenințările pe care le primim la adresa sănătății.

Haideți să explorăm părțile din anatomia voastră care lucrează mână în mână cu celulele imune pentru a vă menține sănătoși. Și aflați secretele sistemului imunitar. Genele, măduva osoasă, intestinul și pielea ajută celulele sistemului imunitar să vă protejeze. De la cel mai mic la cel mai mare, aceste ajutoare oferă sprijinul de care sistemu limunitar are nevoie pentru a vă ține pe picioare.

Genele reprezintă imunitatea la cel mai de bază nivel!

Secretele sistemului imunitar încep acolo unde sunt toate caracteristicile tale - codul genetic. Când vine vorba de imunitatea adaptativă (partea sistemului tău imunitar care se schimbă în timp), genele joacă un rol central. Printr-un grup de gene numit complexul de histocompatibilitate majoră (MHC), sistemul imunitar adaptativ cataloghează informații despre ceea ce intră în corpul tău. Își amintește ce pericole au agresat corpul tău înainte și instruiesc globulele albe din sânge sa dea un răspuns imunitar adecvat și sănătos.

MHC este un cod genetic care este unic pentru fiecare individ. Prin acest cod, proteinele de pe suprafața celulelor sunt create ca răspuns la stimulii agenților patogeni potențiali. Atunci când un germen este consumat și descompus de macrofage (un tip de celule albe din sânge), se formează proteine ​​de suprafață. Aceste proteine ​​MHC sunt apoi cusute împreună cu fragmente din agentul patogen distrus și prezentate celulelor sistemului imun adaptativ. Aceste bucăți de patogen distrus vă ajută celulele imune să-și amintească de ceea ce s-a intamplat și să reacționeze în consecință data viitoare..

Acum, celulele de imunitate adaptivă, precum celulele B și T știu ce să facă atunci când același invadator apare din nou. Proteinele MHC au evidențiat acest microb și au făcut din acesta o țintă a unui viitor răspuns imun sănătos. Cu instrucțiuni de divizare și cucerire, celulele imunității adaptive se pot multiplica și ataca data viitoare când este detectat germenul în corp.

Genele care controlează MHC îți fac sistemul imunitar să fie eficient. MHC menține producția de anticorpi sub control, creând anticorpi numai după prima expunere la un germen. Deci, sistemul dumneavoastră imunitar poate să-și focuseze toată atenția către agenți patogeni potențiali unici și noi.

Măduva osoasă, stă la baza creării sângelui din corp și are un rol important în crearea sistemului imunitar!

Gelul gros din interiorul oaselor tale se numește măduvă. Muncește din plin pentru sistemul imunitar lucru pe care nu îl simțim. Deci, ascunde câteva secrete ale sistemului imunitar.

Măduva osoasă este un organ care produce celulele din sânge (cel mai potrivit cuvânt științific pentru asta este hematopoietic). Celulele roșii și albe din sânge își încep startul în măduva osoasă. Alți jucători puternici ai sistemului imunitar o fac tot aici.

În corpul tău există două feluri de măduvă - roșie și galbenă. Măduva ta galbenă este un precursor al măduvei roșii. Este ținută în rezervă pentru a reumple depozitele de măduvă roșie în cazul în care ar avea loc pierderi de sânge semnificative.

Măduva roșie este foarte importantă pentru următoarele motive:

PRODUCE

-Globule rosii

-Neutrofile (un tip de globule albe)

-Celulele T (limfocite sau celule albe din sânge, care acționează în reacțiile imune care nu au nevoie de anticorpi)

-Celulele B (limfocite responsabile pentru producerea anticorpilor, care sunt proteine ​​imune care se leagă de potențialii agenți patogeni)

Rolul acestor globule albe în sănătatea imunitară este un subiect foarte popular. Dar măduva osoasă produce și alte celule care lucrează alături de acești giganți celulari.

Cercetarea științifică arată că măduva roșie este la originea celulelor ucigașe naturale și a celulelor dendritice. Celulele ucigașe naturale sunt, de asemenea, tipuri de limfocite (celule albe din sânge) care sunt rude apropiate ale celulelor T și B. Vă pot ajuta să vă protejați fără anticorpi. Celulele dendritice acționează ca mesageri ai sistemului imunitar, coordonând sistemul imunitar cu care v-ați născut și imunitatea adaptativă. Ele apar la nivelul pielii și tractului digestiv și trimit mesaje către celulele T.

Existăo simfonie de comunicare celulară în măduva ta între toate celulele imune în curs de dezvoltare și cele mature. Deci măduva dvs. osoasă este un nod central de activitate, zgomotos, pentru protecția dumneavoastră imunitară.

Deoarece măduva osoasă este atât de importantă pentru imunitate, protecția ei este imperativă. Asigurați-vă că aveți suficientă vitamină D, calciu, magneziu și alte minerale în alimentația dvs. Aveți grijă de oasele voastre și ele vor avea grijă  de dumneavoastră.

Intestinul. Bacteriile care ne ajută.

Ironic după cum pare, intestinul tău este plin de bacterii. Bacteriile tale intestinale se află acolo în mod inconștient - fără a provoca prea multe probleme. Poate părea greu de înțeles, dar acești microbi joacă un rol crucial în sistemul dumneavoastră imunitar.

În intestinele tale se întâlnesc mai mulți antigeni (material străin care începe un răspuns imun) decât în orice altă parte a corpului tău. În timp ce este în contact cu  mulțimea microbilor care locuiesc în interior, mucoasa intestinală trebuie să se comporte în mod corespunzător. Este o muncă importantă pentru o barieră de protecție care are grosimea unei singure celule.

Microbii potențial nocivi care încearcă să străpungă căptușeala sunt distruși. Celulele care alcătuiesc intestinele secretă proteine ​​care recrutează globule albe în zona afectată. Aceste celule epiteliale produc, de asemenea, peptide anti-microbiene și mucus care captează bacteriile.

Dar nu toate bacteriile reprezintă o amenințare. Microbii comensali (cei numiți în mod obișnuit microbiom intestinal) digeră compuși și extrag substanțe nutritive pe care corpul tău nu le poate prelucra de la sine. Unele bacterii intestinale sintetizează, de asemenea, anumite vitamine B și vitamina K. Vitamina B12 este legată de susținerea funcției sănătoase a sistemului imunitar. Vitamina K este o componentă importantă în menținerea producției de factori de coagulare a sângelui.

Comunitatea de bacterii utile care trăiește în intestinul vostru începe să se dezvolte de la naștere. Microbiomul intestinal al bebelușului este colonizat de orice microorganisme la care este expus în primele zile de viață. Prin factori dietetici și de mediu, microbiomul din burtă se modelează în continuare. Mâncarea, alimentele care conțin bacterii, în general, sunt considerate benefice - cum ar fi iaurtul și alte alimente fermentate - ajută la menținerea unui echilibru de bacterii sănătoase în intestin.

Pielea. O protectie care ne înconjoară.

Pielea ta nici pe departe nu pare a fi unul dintre secretele sistemului imunitar. În fiecare zi privești această barieră care ne protejează organele tale interne de pericolele din lumea exterioară. Ca cel mai mare organ al corpului, rolul principal al pielii este să te protejeze de pericol și invazie.

Prima linie de apărare este un strat gros de celule moarte. Natura dura, protectoare a pielii este posibilă datorită în primul rând celulelor moarte ale pielii numite keratinocite. Numele provine de la faptul că aceste celule au o proteină numită keratină. Este o proteină care se găsește în păr și unghii. Keratina este dură și este un scut minunat pentru organele voastre interne.

Primul strat mort, nu este totul. Pielea ta este alcătuită din mai multe straturi de celule funcționale. Când pielea ta generează celule noi în straturile inferioare, celulele mai vechi mor și sunt împinse în partea de sus. Atunci când potențialii invadatori vin să-și facă o casă în corpul tău, straturile superioare ale keratinocitelor moarte le blochează intrarea.

Cu toate acestea, nu toate cheratinocitele din pielea ta sunt moarte. Cele care trăiesc, locuiesc chiar sub suprafața pielii tale și vă ajută sistemul imunitar într-un alt mod. Keratinocitele vii produc proteine ​​anti-microbiene. Acest mecanism de apărare funcționează alături de alte celule imune pentru a vă menține un corp sănătos.

Inevitabil, pielea ta este rănită. Mici tăieturi, deși inofensive în general, deschid ușa către lumea exterioară. Din fericire, pielea ta este echipată să rezolve doar acest gen de probleme.

Fără ezitare, o armată de celule cu sarcini specifice se aliniază pentru a sigila breșa.

Hemostază (oprirea unui flux de sânge)se întâmplă atunci când trombocitele (celulele sanguine care formează cheaguri) înconjoară rana și încep să coaguleze. În timp ce coagulează și formează o acoperire temporară peste pielea ruptă, trombocitele solicită ajutorul altor celule imune prin semnalizare chimică.

Celulele albe din sânge - ca neutrofilele și macrofagele - se alătură efortului de vindecare a rănilor după ce au fost recrutate de trombocite. Aceste celule imune ajută la protejarea pielii deteriorate. Apoi îndepărtează resturile din zona afectată și pun bazele creșterii și diviziunii celulare sănătoase și normale. Celulele imune se asigură că pielea ta are o suprafață curată pe care pot construi un țesut sănătos nou.

Fără o barieră sigură care vă înconjoară corpul, nu ați fi protejat. Bine că pielea ta este acolo pentru a-ți îndepărta oaspeții nedoriti. Acesta este motivul pentru care pielea este un organ remarcabil, dinamic, care susține un sistem imunitar puternic.

Imunitate individuală.

Este adevărat că sistemul tău imunitar este unic pentru tine. Fiecare persoană are același fundament al imunității, dar experiențele tale definesc modul în care corpul tău răspunde. Sistemul tău imunitar învață și se adaptează constant. De fiecare dată când vine în contact cu ceva nou, creează noi apărări care sunt păstrate și pentru data viitoare.

Responsabilitatea ta este de a oferi un mediu sigur pentru sistemul tău imunitar în care să prospere. Spălarea mâinilor, somnul adecvat și practicarea unei igiene personale bune vă vor ajuta să vă păstrați imunitatea în formă. De asemenea, aveți grijă de corpul dvs. mâncând o dietă sănătoasă, plină de nutrienți și trăind un stil de viață sănătos. Sprijină-ți sistemul imunitar, astfel încât să poată fi gata să te apere.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să luați propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

“The gut: where bacteria and immune system meet.” Johns Hopkins Medicine.

“The interplay between the bone and the immune system.” Clinical and Developmental Immunology.

“The role of gut microbiota in immune homeostasis and autoimmunity.” Gut Microbes.

“The mucosal immune system: master-regulators of bidirectional gut-brain communications.” Nature.

“Immune system anatomy” Medscape.

“The major histocompatibility complex and its functions.” Immunology: The Immune System in Health and Disease. 5th edition.

“Immunology problem set and tutorial.” University of Arizona.

“Chapter 24: the adaptive immune system.” Molecular Biology of the Cell. 4th edition.

“Bone marrow and the control of immunity.” Cellular and Molecular Immunology.

“Natural killer cells.” Immunology.org.

“Immunity in the gut.” Immunology.org.

“Gut microbiota info.” Gut Microbiota for Health.

“Chapter 95: microbiology of the intestinal tract.” Medical Microbiology. 4th edition.

“The skin as an immune organ.” Western Journal of Medicine.

“Review: skin and the immune system.” Journal of Clinical and Experimental Dermatology Research.

“Wound healing and the immune system.” Harvard University.

Ghidul unei imunitați fără cusur:

-Igiena fără cusur. Spălați-vă mâinile cu apă și săpun înainte de amânca. Evitați să atingeți cu mâna murdară, fața, nasul, gura.

-O alimentație cât mai bogată în fructe și legume și cât mai săracă în alimente fierte, prăjite, procesate termic.

-Somn de calitate in fiecare noapte necesar detoxifierii și regenerării celulare, precum și reglării sistemului imunitar.

-Beți apă din plin pentru a spăla corpul pe dinăuntru de toxine și a vă hidrata. Apa este un mijloc de transmitere a nutrienților în corp și de eliminare a toxinelor.

-Folosiți vitamine, minerale, omega 3 și probiotice de calitate pentru a completa ce vă lipsește din nutriția zilnică. Astfel veți fi siguri că îi asigurați corpului suportul necesar pentru o imunitate solidă.

Minimul pe care îl puteți folosi de la Usana pentru suportul imunității sunt CELLSENTIALS, complexul de vitamine, minerale, fitonutrienți ce reprezintă baza și un sprijin excepțional pentru a construi o imunitate pe termen lung.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum  CELLSENTIALS

Pachet de 5 stele pentru sprijinul imunității care cuprinde următoarele produse USANA:

-CELLSENTIALS, complexul de vitamine, minerale, fitonutrienți ce reprezintă baza și un sprijin excepțional pentru a construi o imunitate pe termen lung.

-BIOMEGA, omega 3 îmbogațit cuvitamina D. Nici un program nutrițional nu este complet fără o sursă de înaltă calitate de omega 3. Vă ajută toate funcțiile din corp, sporind în același timp funcția celulelor ce reprezintă soldații sistemului imunitar.

-PROBIOTIC, cercetarile arată că cele două tulpini de bacterii din acest probiotic pot avea un rol important in sustinerea unui sistem imunitar puternic.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:

 Pachetul CELLSENTIALS, BIOMEGA , PROBIOTICE îl puteți achiziționa accesând titlul alăturat:Cumpără de aici

Pentru informații suplimentare :Tel/Whatsapp: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

 

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.