Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 7 surse ascunse de microbi/bacterii în jurul nostru

Ziarul de Vrancea
21 apr 2020 2113 vizualizări

Poate că nu doriți să vă gândiți la asta, dar știm că microbii/bacteriile sunt peste tot. Fiecare loc în care te duci și tot ceea ce atingi este plin de bacterii și alți microbi. Nicio suprafață nu este cu adevărat lipsită de microbi sau bacterii. Vestea bună este că majoritatea celor 60.000 de tipuri de organisme microscopice pe care le întâlnești în fiecare zi, sunt inofensive sau chiar utile pentru sănătatea ta. (Presupunem că aveți un nivel normal de imunitate.)

Cu toate acestea, aproximativ 1-2 % dintre microbi sunt potențial periculoși pentru sănătatea ta. Și cu cât densitatea microbilor este mai mare pe un obiect, cu atât este mai probabil să întâlnim un microb care ne poate afecta sănătatea. Una dintre cele mai ușoare metode de a preveni îmbolnăvirea datorată acestori germeni nocivi este evidentă - limitează-ți contactul.

Asta înseamnă curățarea mâinilor și a casei tale. Desigur, faceți tot posibilul pentru a păstra zonele curate, unde știți că acești microbi/bacterii nocive le place să se adune în echipe (de exemplu, toalete, podele comunale de duș). De asemenea, dezinfectațilocurile unde microbii ar putea face unele daune intrând în contact cu alimentele (blaturile de bucătărie sau masa din sufragerie).

Dar microbiistau adeseala pândă în locuri la care poate nu vă așteptați. Deci, probabil că nici măcar nu știți ca se află în acele locuri. Mai jos, veți găsi șapte surse ascunse de microbii și ce puteți face pentru a vă ajuta sănătatea.

  1. Mașinile de spălat rufe

Îmbrăcămintea dvs. este acoperită de germeni. Fiecare pereche de lenjerie intimă după folosire de o zi poate sa fie contaminată cu 0,1 grame de materii fecale, ceea ce înseamnă că o încărcătură de rufe ar putea avea aproximativ 100 de milioane de bacterii E. coli care zburdă. S-ar putea să nu fie ceea ce vă așteptați de la un dispozitiv despre care credeți că este curat - pentru că funcția sa estede a spăla. Pentru a combate această problemă, trebuie să adoptați o abordare cu două soluții incorporate:

-Atenție deosebită la spălarea lenjeriei intime.

- Mențineți mașina mai sanitară.

Pentru a vă curăța mai bine hainele, spălați-le în apă fierbinte și uscați-le într-un uscător timp de 45 de minute. Dacă instrucțiunile de îngrijire a țesăturilor sunt împotriva oricăruia dintre aceste două sfaturi, uscați-le la soare. De asemenea, nu sortați sau nu pliați rufele curate pe aceeași masă pe care le-ați folosit pentru a sorta rufele murdare fără să o dezinfectați mai întâi.

Pentru a ucide bacteriile din mașina de spălat, spălați albiturile mai întâi folosind apă caldă și înălbitor cu clor. Și spălați-vă lenjeria separată după ce ați completat toate celelalte încărcături.

Oh, și spălați-vă bine pe mâini după manipularea rufelor murdare sau umede.

  1. Robinetul de la chiuvetă

Probabil știți deja că robinetele de la baie sunt un rai pentru microbi. De aceea, multe toalete publice s-au modernizat cu modele automate. Dar și robinetul de bucătărie poate găzdui o mulțime de bacterii nesănătoase, precum E. coli, salmonella, shigella, campylobacter, norovirus și chiar hepatită-A.

Și nu, nu sunt doar mânerele (deși trebuie să le curățați în mod regulat, de asemenea). Știi micul ecran de aerisire de la chiuvetă? Se dovedește că oferă condițiile perfecte pentru creșterea microbilor. Dacă atingeți accidental ecranul cu degetele murdare sau o bucată de mâncare contaminată, condițiile umede aproape constante pot permite bacteriilor să crească în sălbăticie. În cele din urmă, aceasta se construiește într-un biofilm care se poate întinde în fluxul de apă și pe orice este mai jos.

Urmați acest secret de curățare a casei: Curățați ecranul de aerare îndepărtându-l și înmuindu-l într-o soluție de înălbitor diluată o dată pe săptămână. Apoi lăsați apa să curgă câteva minute după ce ați montat-o la loc.

  1. Bordul mașinii

Este logic că ceva pe care atingem în permanență (volan, butoane audio, regulatoare de termostat, orificii de aerisire etc.) ar fi o bună gazdă pentru bacteriile pe care tu și pasagerii tăi le aveți pe mâini.

Dar ceea ce poate face ca această zonă să fie chiar nesănătoasă și ar putea să te surprindă –este mucegaiul.

Se pare că aerul aspirat prin sistemul de ventilație poate aera mucegaiul și bacteriile pe pasageri sau pe tabloul de bord în sine. Deoarece tabloul de bord este de obicei cald din cauza motorului și a luminii solare, este o gazdă primitoare pentru mucegai și bacterii.

Cea mai bună soluție ar fi să vă ștergeți întreg tabloul de bord, inclusiv plăcile de aerisire, cu șervețele dezinfectante cel puțin o dată pe săptămână. Dacă sunteți predispus la alergii sau astm, poate doriți să vă curățați mai des linia de aerare pentru a îndepărta periodic mucegaiul.

  1. Telefonul mobil

Acesta poate fi mai puțin mai șocant, având în vedere că ați auzit de ani buni că telefonul dvs. mobil poate găzdui mai multe bacterii decât o toaletă obișnuită.

Acest lucru se datorează faptului că combină cele două probabile surse de germeni umani - gura și mâinile - într-o singură zonă. Adăugați asta la faptul că majoritatea oamenilor își așează telefoanele pe diferite suprafețe fără să se gândească la ce germeni ar putea să locuiască acolo. De asemenea, multe tipuri de telefon au caneluri și fisuri care sunt ascunzătoare perfecte pentru germeni. Nu este de mirare că dispozitivele tale preferate sunt astfel de “coșuri » de gunoi.

Dar ce poate fi surprinzător: cât de des spun acum specialiștii că ar trebui să vă curățați aceste dispozitive. Dacă sunteți atenți la spălarea mâinilor și urmăriți unde vă așezați telefonul, probabil puteți scăpa de dezinfectarea telefonului mobil de câteva ori pe săptămână. (Utilizați șervețele aprobate pentru utilizarea electronică.) Dacă discriminați mai puțin, oferiți dispozitivului o ștergere zilnică pentru a evita bacteriile grave, cum ar fi stafilococul și salmonella.

Acest sfat este valabil mai ales dacă utilizați telefonul (sau tableta) în bucătărie pentru a căuta și urmări rețete. În acest caz, ștergeți ecranul de fiecare dată când vă spălați mâinile în timp ce faceți masa. Sună prea laborios? Utilizați o carte de bucate, imprimați rețeta sau folosiți un difuzor inteligent pentru a citi reteta cu voce tare în timp ce gătiți.

  1. Aspiratorul -Pare a fi răspunsul la o ghicitoare proastă: cine face lucrurile mai murdare pe măsură ce curăță? Aspiratorul.

Aspiratoarele își fac treabaprin a aspira lucruri vizibile precum praful, părul și particulele alimentare. Dar asta poate crea un vârtej de creștere a bacteriilor în pungă care poate ieși prin fund împinse de curentul de aer și pot scăpa filtrelor. Și periile (atât periile sau rolele principale) conțin adesea E. coli și mucegai pe care le răspândești din neatenție din camere precum baia și bucătăria, în camera de zi și dormitoarele tale.

Cele mai bune moduri de a vă curăța curățătorul? Optați pentru un vid fără sac, deoarece pungile tind să promoveze creșterea mai multor bacterii. (De asemenea, puteți cumpăra saci cu garnituri antibacteriene.) Deschideți cilindrul fără saci sau compartimentul pungii în afară și aruncați conținutul în coșul de gunoi evitând agitarea unui nor de bacterii. Apoi curățați-o cu o soluție de albire diluată și lăsați să se usuce după fiecare utilizare. Pulverizați periile cu dezinfectant după fiecare utilizare.

  1. Echipamnetul de sport

În timp ce lucrați în mod regulat vă ajută sănătatea, lucrurile pe care le atingeți în timp ce faceți acest lucru vă pot îmbolnăvi.

Un loc obișnuit în care se ascund germenii este în țesătura de poliester din care sunt fabricate cele mai multe mănuși de haltere. Acest lucru duce la germeni pe fiecare bară, farfurie și greutate pe care o utilizați. Așadar, fiți foarte atenți în a nu vă atinge ochii, nasul sau gura atunci când le purtați. Mai bine, lucrați fără mănuși.

Dacă sunteți mai mult o persoană cardio, sunteți încă în pericol. Bacteriile cu siguranță se găsesc pe mașina ta preferată de cardio. Pentru a vă proteja de posibile boli:

Puneți un prosop pe mașini cu scaune.

Folosiți instalații de igienizare pentru mâini după ce folosiți aparatele și alte mașini cu mânere.

Fii educat și șterge mașinile după ce le folosești.

  1. Banii, cărțile de credit, portmoneul, monezile

Banii de hârtie sunt plini de bacterii. Adună microbi din tot ceea ce ating, pentru că trec printr-o mulțime de mâini. Cercetătorii au arătat că banii (94 la sută dintr-un studiu) pot transporta virusuri, bacterii ale pielii, E. coli, salmonela.

Dacă alegi să folosești plastic, nu ești mai bine. Cardurile de credit creează de asemenea colecții impresionante de bacterii. Acest lucru se datorează faptului că au trecut, de asemenea, mână în mână. Și toate punctele și denivelările unui card de credit oferă locuri ascunse pentru microbi.

Având în vedere ceea ce tocmai ați citit, nu este surprinzător faptul că portofelul sau poșeta dvs. sunt pline dedăunători. La urma urmei, acolo este locul în care probabil îți păstrezi banii. Și în cazul unei posete și telefonul tău mobil.

Ce poti face? Trebuie să plătiți pentru lucruri importante, cum ar fi mâncarea. Deci, nu puteți evita cu adevărat aceste surse ascunse de bacterii. Dar puteți șterge cardurile dvs. de credit cu șervețele antibacteriene. La fel și cu portofelul și unele suprafețe ale poșetei tale. Este mai greu să speli efectiv banii.

Dar cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă spălați pe mâini după ce ați contactat aceste articole. Și evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura în timp ce faceți cumpărături sau după ce plătiți ceva cu numerar.

Curățați sursele ascunse de bacterii

Nu v-ați speriat încă? Nu trebuie să fiți speriați. Identificarea acestor surse ascunse de germeni vă ajută să știți unde să vă concentrați energia suplimentară pentru a dezinfecta. Iar utilizarea secretelor de curățare a casei pe care le-ați citit vă va ajuta să vă reduceți expunerea la germeni potențial dăunători.

Și este vorba doar de expunere. A fi inteligent în ceea ce privește unde se găsesc bacterii nocive, este un lucru bun. Dar sistemul tău imunitar este de asemenea acolo pentru a te proteja. Așadar, o combinație de bune practici de protecție și obiceiuri de stimulare a imunității te pot ajuta să rămâi sănătos.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea

Referințe

“The Surprising Places You’ll Find Germs – and How to Avoid Them.” Cleveland Clinic online.

“Ten Places Where Germs Lurk.” ABC News online.

“10 Surprising Places for Germs.” EverydayHealth.com.

“10 Worst Germ Hotspots You Touch Every Day.” Prevention Magazine online.

“10 surprising places where germs lurk.” NBC News online.

“Surprising Places Germs Hide Out.” HealthyWomen.org.

“Dirty Money.” Scientific American online.

Haideți să înțelegem produsul HEALTHPAK  de la  USANA

Ca utilizator obișnuit de suplimente, ador HealthPak ™. Face doar sens. Am avut patru, cinci, chiar șase recipientecu diferite produse de nutriție pe care le consumam zilnic (fiecare cu dimensiuni diferite,porții diferite și timp de ingerare diferiți - oof). Alocarea lor în pungi de plastic în fiecare zi a fost o provocare pentru matematică. Cu HealthPak, trebuie doar să păstrați un pachet AM și PM la îndemână. Ești bine să mergi oricând, oriunde. Simplu. Indiferent dacă sunteți un fan de lungă durată al HealthPak sau sunteți doar pentru o perioadă determinată de timp, iată o explicatiea ceea ce conține.

Explicarea celor 4 suplimente de bază ale USANA® HealthPak ™

Vita Antioxidant ™ InCelligence este utilizat pentru deblocarea codurilor de comunicare celulară cu amestecuri proprii de nutrienți care activează capacitatea naturală de a se proteja și reînnoi a celulelor noastre.

Practic, Vita Antioxidantul oferă substanțe nutritive esențiale precum vitaminele B6 și B12, tiamina, riboflavina, niacina, biotina, acidul pantotenic, folatul și un amestec unic de vitamina C Poly C® pentru a sprijini sănătatea și imunitatea întregului corp.

Core Minerals ™face parte din sistemul de nutriție celulară care utilizează InCelligence. Este un amestec de minerale plus antioxidanți puternici, care ajută prin protecție și sprijin procesul de reînnoire mitocondrială pentru sănătatea și longevitatea funcției tale celulare.

USANA® MagneCal D ™este exact cum sună: un amestec adecvat de magneziu, calciu și vitamina D în forme biodisponibile. Acest supliment vă ajută să mențineți oasele, dinții și unghiile puternice și sănătoase și susține funcția și rezistența musculară sănătoasă. Este o asociere perfectă cu Vita Antioxidant pentru o combinație de vitamine, minerale și alți nutrienți bine rotunjită.

Booster CellSentials: un exclusiv HealthPak

Booster CellSentials se bazează pe activitatea de protecție și reînnoire inițiată de CellSentials. Conține patru substanțe nutritive puternice dovedite că influențează o rețea largă de căi de semnalizare celulară: acid alfa-lipoic, extract de fructe de măsline Olivol®, quercetină și extract de Pterocarpus marsupium conținând pterostilben.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum HealthPak

Pentru informații 

Tel/WhatsApp:: 0722243496

e-mail:revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.