Brand voice

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre exercițiile fizice și puterea creierului

Ziarul de Vrancea
13 apr 2020 1680 vizualizări

Exercițiile fizice și sănătatea creierului sunt strâns legate. Acest lucru se datorează faptului că creierul vostru, ca și mușchii corpului, este cel mai puternic atunci când faceți exerciții fizice în mod regulat. Și, în timp ce nu există nici un aparat în sala de sport care să îți lucreze creierul, acesta tot profită de beneficiile activității fizice.

Creșterea ritmului cardiac îți afectează creierul. Și faptul că faci mișcare este benefic pentru controlul greutații tale și pentru memorie. Beneficiile creierului provin din creșterile fluxului de sânge și oxigen care provin din exerciții fizice regulate.

Cu mult sânge și nutrienți disponibili, creierul vostru este alimentat pentru performanțe optime. Mișcarea zilnică permite, de asemenea, dezvoltarea de noi celule ale creierului, în timp ce consolidează căile neuronale. Memoria ta se îmbunătățește prin exerciții fizice, iar activitatea fizică ajută la menținerea sănătății cognitive pe măsură ce îmbătrânești.

Sunteți gata să intensificați intensitatea exercițiului dvs. zilnic pentru a vă maximiza puterea creierului? Începeți prin a verifica toate modalitățile în care activitatea fizică vă sprijină sănătatea creierului.

Știința exercițiilor fizice și a creierului

Cercetările actuale stabilesc legătura dintre exercițiile fizice regulate și o funcție mai bună a creierului. Cel puțin de 30 până la 45 de minute de mișcare în fiecare zi sunt suficiente pentru a declanșa o cascadă de beneficii pentru conservarea memoriei. Explorați cele cinci modalități de lucru care vă pot ajuta să vă susțineți abilitățile cognitive.

1. Exercițiul crește dimensiunea Hipocampului

Zona creierului responsabilă de învățare și memorie verbală se numește hipocamp. Când faci exerciții fizice, hipocampul tău crește în volum. Crește literalmente. Neuronii din hipocamp devin mai densi, iar conectivitatea din regiune este consolidată prin activitatea dvs. fizică.

Hipocampul este prima regiune a creierului tău care degenerează cu vârsta. Exercițiul în mod regulat ajută la menținerea în formă a acestuia și îl protejează de declinul normal, legat de vârstă.

De asemenea, exercițiul acumulează activitate în acest centru de memorie și învățare. Doar 10 minute de efort ușor până la moderat sunt suficiente pentru a consolida conexiunea dintre neuroni și secțiunea creierului concentrată pe memorie.

Această conectivitate îmbunătățită în hipocamp poate duce la performanțe mai bune la testele de memorie și abilități cognitive. Exercițiile intense și de scurtă durată - care oricum se pot potrivi mai bine în viața ta ocupată - pot chiar stimula reamintirea. Aceasta ar putea include amintirea locului în care v-ați parcat mașina sau ce programări aveți în timpul zilei. Gândește-te la hipocondrul tău și la tot binele pe care îi vei face data viitoare când vei ajunge la sală.

2. Exercițiul fizic reduce hormonii de stres care inhibă activitatea creierului

Multe persoane caută adăpost împotriva stresului într-o plimbare sau în jogging. Dacă ești stresat, creierul tău este și el. Și exercițiile fizice sunt un instrument puternic pentru relaxarea minții tale.

Activitatea fizică reduce hormonii stresului (în special cortizolul și norepinefrina) care se acumulează în creierul vostru atunci când sunteți îngrijorați și anxioși. Prea mulți hormoni de stres te pot face să te simți lent și să contribuie la acea ceață pe creier. Acest lucru poate chiar să încetinească abilitățile cognitive și să amortizeze puterea creierului.

Destrămați ceața stresului, planificând exerciții fizice regulate. Endorfinele eliberate în creierul tău după exerciții fizice, elimină hormonii de stres și îți stimulează starea de spirit. Exercițiile fizice și endorfinele stimulează, de asemenea, creșterea hipocampului - așa cum ai aflat mai sus.

Creierul și corpul tău au nevoie de exerciții fizice pentru a te relaxa. Gândiți-vă clar și îmbunătățiți-vă starea de spirit prin prioritizarea exercițiilor fizice regulate.

3. Somnul se îmbunătățește odată cu exercițiile fizice

Un alt mod prin care exercițiul fizic îți îmbunătățește sănătatea creierului este prin a te ajuta să dormi bine noaptea. Provocarea fizică a corpului tău în fiecare zi te ajută să adormi. Și duce la felul de somn care te ajută să te simți odihnit și reîncărcat dimineața.

Somnul odihnitor îmbunătățește, de asemenea, claritatea mentală și funcția executivă. Ai nevoie de somn bun pentru a te concentra, a lua decizii și a-ți prelucra emoțiile. Oferătimpul necesar pentru ca creierul tău să se odihnească și să se pregătească pentru ziua următoare - chiar dacă creierul funcționează în timpul somnului. Creierul tău este la capacitate maximă după un somn bun. Abilitățile cognitive sunt accentuate și memoria este consolidată. Începe să faci sport de dragul somnului tău și al puterii creierului tău.

4. Exercitiul aerobic declanseaza eliberarea factorilor de crestere

Memoria ta se bazează pe căile neuronale și conexiunile din interiorul creierului tău. Proteinele numite factori de creștere sunt necesare pentru mintea ta pentru a crea conexiuni noi și a le întări pe cele vechi. Norocos pentru tine, exercițiile fizice regulate sunt o modalitate ușoară de a crește cantitatea de factori de creștere disponibili în creierul tău.

Mișcarea corpului dvs. declanșează eliberarea unei proteine numite factor neurotrofic din creier (BDNF). Această proteină vă ajută creierul să genereze celule noi și să le conserve pe cele îmbătrânite. BDNF este, de asemenea, responsabil pentru dezvoltarea de noi vase de sânge în și în jurul creierului. Aceasta permite mai multă circulație de nutrienți și sânge în zonă.

Dacă doriți să vă ajutați creierul să crească și să primiți sângele și nutriția de care are nevoie, începeți să vă deplasați. Nivelurile de BDNF cresc de fiecare dată când facetiexercițiul fizic, chiar și pentru câteva minute. Asta înseamnă că pentru a-ți oferi sprijinul creierului contează și doar câteva minute de activitate.

5. Mișcarea regulată încetinește îmbătrânirea creierului

Îmbătrânirea nu înseamnă că creierul tău trebuie să încetinească. Există măsuri de stil de viață pe care le puteți lua acum pentru a vă păstra memoria și a vă păstra mintea ascuțită. Un obicei pe tot parcursul vieții de a face exerciții fizice regulate vă poate ajuta să vă mențineți un creier sănătos mai târziu în viață.

Un studiu al legăturii dintre memorie și exercițiu fizică, ilustrează acest lucru. Cercetările arată că adulții mai în vârstă care au făcut exerciții fizice constant în tinerețe și-au depășit colegii pe teste de memorie și abilități cognitive. Scorurile lor s-au armonizat cel mai îndeaproape cu alți participanți cu până la 10 ani mai tineri.

Întrucât ești la fel de bătrân pe cât te simți, păstrează-ți corpul și mintea în formă, acordând prioritate exercițiului fizic de-a lungul vieții.

Alegeți exerciții aerobice și anaerobe pentru un creier sănătos.

Creierul tău nu este prea mofturos în ceea ce privește exercițiile necesare. Tot ce trebuie să faceți este să intensificați circulația sângelui pentru a începe să vedeți îmbunătățiri. Așa cum ați aflat mai sus, beneficiile creierului date de exercițiului fizic provin dintr-un flux de sânge crescut în regiune.

Activitățile de mare intensitate, cum ar fi tenisul, ciclismul, înotul și fotbalul îți cresc ritmul cardiac peste norma sa de odihnă. Aceste mișcări sunt considerate exerciții aerobe și sunt foarte bune pentru a vă deplasa rapid sângele prin corp. Exercițiile aerobice și sănătatea creierului merg mână în mână. Mișcările cu ritm rapid cresc fluxul de sânge în cap și gât, furnizându-i creierului mult oxigen și nutrienți.

Dar nu trebuie să fie tot timpul exerciții aerobice. Exercițiile anaerobe produc rezultate similare de stimulare a creierului. Mișcările de rezistență și antrenamentele de forță sunt, de asemenea, modalități excelente de a-ți lucra creierul.

Activități precum yoga, tai-chi și alte sporturi cu impact scăzut îți îmbie abilitățile de concentrare și se concentrează în timp ce scade nivelul de stres.

Varietatea de mișcare este excelentă pentru corpul și creierul tău. Dezvoltarea antrenamentelor cu mai multe fațete care includ antrenamente de forță, echilibru, mișcări cu impact redus și mișcări aerobe ar trebui să fie obiectivul tău.

Vezi singur această relație în acțiune. Protejează sănătatea creierului și corpului tău cu activitate fizică regulată. Fă exerciții zilnice și observă cum îți răspunde creierul.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest articol nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu reprezintă sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să luați propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea

Referințe

https://www.health.harvard.edu/blog/regular-exercise-changes-brain-improve-memory-thinking-skills-201404097110

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/exercising-to-relax

https://time.com/4474874/exercise-fitness-workouts/

https://n.neurology.org/content/86/20/1897

http://aassjournal.com/browse.php?a_code=A-11-515-1&sid=1&slc_lang=en

https://health.clevelandclinic.org/why-exercise-protects-your-brains-health-and-what-kind-is-best/

https://www.scientificamerican.com/article/how-exercise-affects-your-brain/

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-fifth-vital-sign/201901/why-exercise-is-good-your-brain

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200203104450.htm

https://centerforinquiry.org/blog/why-exercise-is-good-for-the-brain/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21081796

https://www.technologynetworks.com/neuroscience/news/mild-exercise-rapidly-stimulates-hippocampus-to-improve-cognitive-ability-and-memory-309925

Produs USANA:BIOMEGA

Grasimile sunt o parte esentiala a dietei tale. Dar nu toate grăsimile sunt create egale și trebuie să te asiguri că le consumi pe cele corecte. Acizii grași Omega-6 și omega-3 sunt cu siguranță băieții buni când vine vorba de grăsimi esențiale. De fapt, acestea pot fi cele mai benefice grăsimi pentru sănătatea voastră generală atunci când aveți un echilibru în ​​corp.

Cheia este găsirea acelui echilibru. Acizii grași Omega-6 se găsesc în multe alimente, cum ar fi păsări de curte, frunze verzi, ouă, nuci și boabe. Dar omega-3 sunt ceva mai greu de prins; de obicei se găsește numai în peștele gras, prins în libertate și unele semințe și nuci. Drept urmare, majoritatea oamenilor au o mulțime de omega-6 în dieta lor, dar nu au omega-3 pentru a crea acel echilibru perfect.

BiOmega ™ vă ajută să vă sprijiniți sănătatea cardiovasculară, cognitivă și articulară, oferind o doză concentrată de ulei de pește purificat de calitate premium, bogat în acizi grași omega-3 cu lanț lung. Și vine fortificată cu vitamina D pentru un sprijin suplimentar celular pentru a vă menține sănătatea pe termen lung întotdeauna la orizont.

Beneficiile pentru corp și creier al produsului BIOMEGA

Multe studii științifice de-a lungul anilor au arătat că acizii grași omega-3 ajută la susținerea mai multor aspecte ale sănătății:

Funcția celulară

Răspuns imun echilibrat

Sănătatea cardiovasculară

Activitatea creierului și nervilor

Sănătatea ochilor

Sarcini sănătoase

Recuperare articulară și exercițiu fizic

În general, BiOmega este un luptător care ne protejează sănătatea pe termen lung. De la sănătatea cognitivă la recuperarea normală a articulațiilor și chiar un ten sănătos, acizii grași omega-3 pot ajuta cu adevărat să susțină orice stil de viață.

DIFERENȚA USANA

Produs din ulei de pește de mare adâncime, BiOmega include un echilibru atent al DHA și EPA la o doză mai puternică decât mulți concurenți. BiOmega este de asemenea purificat pentru a fi practic lipsit de contaminanți și fără acizi trans-grași nocivi.

Acest nivel de calitate și puritate combinat cu vitamina D face ca BiOmega să strălucească într-o mare de opțiuni interminabile. În plus, este aromat cu lămâie, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru gustul de pește.

Pentru detalii și pentru a achiziționa acest produs, vă rugăm accesați acest link:Cumpără acum BiOmega

Pentru informații

Tel/WhatsApp: 0722243496

e-mail: revolutieinsanatateata@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Învață ce tip de corp ai, ce să mănânci și exerciții sunt recomandate;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, un ghid pentru alimentele ce vin în sprijinul sistemului imunitar;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre secretele sistemului imunitar. Eroii neștiuți care ne păzesc sănătatea;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre sistemul imunitar, gardianul sănătății tale!;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre înțelegerea importanței pentru sănătate a probioticelor;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, despre cum putem înlocui 6 alimente greu de digerat;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Haideți să învățăm despre acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, despre cum să avem un păr sănătos;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea. Astăzi, 19 obiceiuri sănătoase pe care să le integrăm în familia noastră;

ZdV te ajută să-ți prețuiești și să-ți menții sănătatea! Astăzi, 38 de lucruri fascinante despre creierul tău


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.