Politică

Miza numirii lui Nicușor Halici în funcția de prefect de Vrancea

Ziarul de Vrancea
6 feb 2022 7816 vizualizări
Surse politice spun pentru Ziarul de Vrancea, că în spatele lui Halici, dar și a strategiei numirii sale ca prefect al județului, s-ar afla, nimeni altcineva decât fostul șef al PSD Vrancea, Marian Oprișan. Acesta nu vrea să cedeze puterea și are acum această oportunitate de a și-o exercita în continuare astfel (prin intermediul lui Nicușor Halici) până se va ivi momentul potrivit să o preia singur
Surse politice spun pentru Ziarul de Vrancea, că în spatele lui Halici, dar și a strategiei numirii sale ca prefect al județului, s-ar afla, nimeni altcineva decât fostul șef al PSD Vrancea, Marian Oprișan. Acesta nu vrea să cedeze puterea și are acum această oportunitate de a și-o exercita în continuare astfel (prin intermediul lui Nicușor Halici) până se va ivi momentul potrivit să o preia singur

Jurist de profesie, Nicușor Halici este perceput drept un politician din PSD Vrancea creat și susținut de Marian Oprișan, fostul lider al organizației. Astfel, pentru a ajunge deputat de la Primăria Păulești, unde a fost secretar, acesta a avansat la Consiliul Județean, unde a condus Direcția Juridică. În 2014 a fost numit prefect de Vrancea, funcție pe care a ocupat-o până în 2016, atunci când a fost ales consilier județean. Halici nu a ocupat mult timp funcția, întrucât a fost ales deputat la alegerile parlamentare din același an.

La alegerile parlamentare din 2020, Nicușor Halici a obținut un al doilea mandat de deputat. Din octombrie 2020, după ce Marian Oprișan a pierdut în urma alegerilor locale funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici este președinte interimar al filialei PSD din județul nostru. Asta, deși au fost voci din PSD Vrancea care l-au acuzat pe Halici că a avut o importantă „contribuție” la pierderea, pe 27 septembrie 2020, a scrutinului electoral de către Marian Oprișan.

Conform surselor Ziarului de Vrancea, miza numirii lui Nicușor Halici în postul de prefect de Vrancea este pregătirea candidaturii acestuia la președinția Consiliului Județean Vrancea în anul 2024.

Adepții adoptării acestei strategii politice justifică faptul că Halici, ca prefect, are mai multe șanse să câștige un scrutin în 2024 în fața lui Cătălin Toma, deținătorul funcției de președinte al CJ, fiind în opoziție cu el încă de acum, din acest post (n.r. de prefect de Vrancea), decât din cel de deputat.

Ca prefect, Nicușor Halici este mai vizibil și își întărește, în plus, poziția de președinte al PSD Vrancea. Aceleași surse politice spun pentru Ziarul de Vrancea că în spatele lui Halici, dar și a strategiei menționate anterior, s-ar afla nimeni altcineva decât fostul șef al PSD Vrancea, Marian Oprișan. Acesta nu vrea să cedeze puterea și are acum această oportunitate de a și-o exercita în continuare (prin intermediul lui Nicușor Halici) până se va ivi momentul potrivit în partid să o preia singur. Așa cum era în „vremurile bune” și deosebit de rodnice politic și nu numai, pentru el, și pe care, iată, nu le consideră definitiv apuse. 

Citiți și:(Update) A picat și varianta primarului din Vârteșcoiu! Deputatul Halici renunță la postul de parlamentar pentru a deveni prefect de Vrancea

Citiți alte articole despre Nicușor Halici publicate de-a lungul vremii în Ziarul de Vrancea accesând titlurile alăturate:

Pe cine vrea Oprișan în Parlament: Nicușor Halici, un mandat în apărarea infractorilor;

Deși este unul dintre ei, deputatul de Vrancea Nicușor Halici cere pedepsirea autorilor de fake news;

Deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici: Polițiștii nu vor bate protestatari „decât dacă opun rezistență”;

Apropierea alegerilor i-a încurcat ideile PSD-istului Halici: Apărătorul infractorilor pozează în protector al victimelor;

Cinismul deputatului Halici față cu victimele borfașilor scoși din pușcării de Parlament;

În ciuda valului ridicat de criminalitate: Deputatul de Vrancea Halici, ieșire în susținerea recursului compensatoriu;

Domnu’ Oprișan, da’ demisia lui Halici când o cereți?;

Pe urmele turnătorului Bratosin: Deputatul PSD Halici vrea să salveze corupții de pușcărie;

Halici i-a luat locul lui Nicolicea la conducerea Comisiei juridice din Camera Deputaților;

"Confidenţialul" Nicuşor Halici a fost numit prefect prin “surprindere”;

Deputatul PSD Nicușor Halici „Mutulică” (în Parlament): ”Nu ne putem aștepta ca în șapte ani să avem autostrăzi”;

Prefectul Halici, prins cu ocaua mică: Primarul a fost suspendat, viceprimarul nu;

Prefectul Halici tot nu vrea să spună cat a caştigat la CJ;

Prefectul Halici le-a cerut directorilor PNL - PDL să-şi dea demisiile;

Nicușor Halici, parlamentarul "necuvântător" de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.