Politică

Pe urmele turnătorului Bratosin: Deputatul PSD Halici vrea să salveze corupții de pușcărie

Ionel Sclavone
27 dec 2017 4968 vizualizări

Deputatul Nicușor Halici este unul dintre semnatarii proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală prin care PSD intenționează să transforme România într-un paradis al hoților.

Între altele, prin acest proiect legislativ se dorește dezincriminarea infracțiunii de abuz în serviciu până la limita sumei de 200.000 de euro și dezincriminarea traficului de influență și a dării/luării de mită pentru altul. De asemenea, deputatul vrâncean propune, alături de ceilalți semnatari, reducerea pedepselor pentru fapte de corupție și modificarea regimului închisorii astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu își vor executa pedepsele și condamnații la mai mult de trei ani de închisoare care au peste 60 de ani ori suferă de boli grave.

Inițiativa legislativă a fost semnată de 39 de parlamentari PSD și depusă cu câteva zile înainte de Crăciun, pe 18 decembrie.

Nicușor Halici  a ajuns deputat după ce a fost promovat de Marian Oprișan și PSD Vrancea din poziția de secretar al Primăriei Păulești, în cea de șef al Direcției Juridice a CJ și, ulterior, în cea de prefect și consilier județean. Odată ajuns în Parlament el a continuat linia politică de slăbire a justiției și demolare a statului de drept, inițiată de predecesorul său Ciprian Nica.

Fost turnător al Securității cu pseudonimul Bratosin, Nica a făcut tot ce i-a stat în putință, din poziția de vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, pentru a salva corupții din Parlament și pentru a slăbi actul de justiție, între altele el s-a numărat printre cei care au inițiat acțiunea din Marțea Neagră, 10 decembrie 2013. Atunci, la fel ca și acum, deputații au inițiat o serie de modificări în regulamentul Camerei Deputaților care le-ar fi conferit super-imunități și care ar fi făcut aproape imposibilă arestarea și cercetarea lor penală.

Marțea Neagră a fost caracterizată de mass-media, la momentul respectiv, drept un proces de transformare politică a României într-o oligarhie, un regim asemănător celui feudal.

Iată care a fost declarația lui Nicușor Halici legată această ultimă inițiativă legislativă semnată de 39 de parlamentari PSD dată site-ului: recorder.ro

Nicușor Halici (deputat PSD de Vrancea): “Avem cele mai mari pedepse“

„Avem cele mai mari pedepse din Uniunea Europeană. Ca medie, în UE sunt de 2-3 ani, la noi sunt de 7 ani. Persoanele care au probleme de sănătate, boli incurabile ar trebui să beneficieze de închisoare acasă. Abrogarea articolului cu privire la favorurile sexuale nu-mi aparține. Pe aia am văzut-o și eu ulterior”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.