Politică

Deși este unul dintre ei, deputatul de Vrancea Nicușor Halici cere pedepsirea autorilor de fake news

Ionel Sclavone
27 nov 2019 4369 vizualizări

Deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici susține că toți cei care s-au făcut vinovați de dezinformări și știri false (fake news), inclusiv cei din PSD, ar trebui să plătească. Deputatul PSD a declarat marți (26 noiembrie 2019), într-o intervenție telefonică la Digi24, că știrile false au făcut mult rău partidului din care face parte și au afectat comunicarea cu cetățenii.

El a intervenit în contextul ședinței conducerii PSD la finalul căreia Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a fost ales președinte interimar al partidului.  

 „Soluțiile pentru recâștigarea încrederii românilor ar fi: să fim mult mai comunicativi cu cetățenii, în primul rând, să spunem exact care sunt limitele pe care țara, în acest moment, le poate atinge și să avem reacții atunci când fake news-urile, din păcate, și toată această bătălie politică care nu mai cu politica nu mai are de o bună perioadă de timp se duce împotriva unui partid“, a afirmat Nicușor Halici.

Deputatul PSD de Vrancea cere pedepsirea celor care aruncă pe piață știri false, în condițiile în care el însuși este unul dintre răspândaci.

La finalul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, Nicușor Halici a acuzat Alianța USR –PLUS că ar fi pus la cale incidente în ziua votului, pentru a discredita PSD. El a citat, la momentul respectiv, un așa zis mesaj intern al USR Iași.

„De frica obținerii unui scor rușinos și pentru a descuraja o prezență la vot, USR intenționează să creeze incidente electorale, pe care apoi să le raporteze ca fiind comise de partidele oponente, în special PSD. Astfel de scenarii sunt convins că sunt create în laboratoarele intelligence de care beneficiază USR, iar acum Alianța 2020“, a afirmat Nicușor Halici, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, prezentând un mesaj pe care l-a atribuit USR Iași.

Potrivit acestuia, delegații la secțiile de votare ai Alianței USR – PLUS ar fi avut sarcină să creeze incidente electorale în ziua votului, ca să dea impresia că alegerile n-ar fi fost „curate“.

Informația prezentată de șeful comisiei juridice a Camerei Deputaților, deputatul PSD de Vrancea Nicușor Halici, s-a dovedit o știre falsă, aceleași dezvăluiri fiind atribuite USR Iași în perioada în care s-a desfășurat Referendumul pentru familie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.