Politică

A fost doar o fentă politică: Marian Oprișan și Ionel Cel Mare, aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea

Ziarul de Vrancea
30 oct 2020 8529 vizualizări

Deși în ședința de constituire a grupurilor politice se aliase cu PLUS, în ședința hotărâtoare  de astăzi a Consiliului Județean Vrancea, când s-au ales vicepreședinții, Ionel Cel Mare a făcut majoritate cu vechiul aliat, PSD, demonstrând că poziționarea ALDE Vrancea de până acum a fost doar o fentă politică.

(Conform dexonline, ”FÉNTĂ1, fente, s. f. (Sport) Procedeu tehnic care cuprinde un complex de mișcări, executat rapid, în scopul inducerii în eroare a adversarului și al obținerii unui avantaj asupra acestuia. – Din fr. feinte.”)

Astfel, joi, 29 octombrie, Marian Oprișan și Ionel Cel Mare au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea pentru mandatul 2020-2024. 

Propunerile grupurilor politice pentru vicepreședinți au fost următoarele:

Pentru alegerea unuia dintre vicepreședinți erau necesare cel puțin 17 voturi (jumătate +1 din 32, numărul total al consilierilor județeni).

Într-un prim tur, a fost ales vicepreședinte doar Ionel Cel Mare (ALDE), care a obținut 31 de voturi din 32, un vot fiind nul. Încă de aici s-a observat că reprezentantul ALDE a fost ales atât de PSD, cât și de PNL-USR. 

Celelalte propuneri au primit următoarele voturi în primul tur:

Este clar că încă din acest tur, Oprișan a primit cu un vot mai mult decât numărul consilierilor județeni PSD, ceea ce indică obținerea unui vot de la ALDE. 

În aceste condiții, pentru alegerea celui de-al doilea vicepreședinte a fost necesar un al doilea tur. În cadrul acestuia, înțelegerea PSD-ALDE s-a materializat oficial: Oprișan a obținut 17 voturi, față de 15, obținute de candidatul PNL-USR-PLUS, Mihăiță Lepădatu.

Prin urmare, cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea în mandatul 2020-2024 a fost ales Marian Oprișan. 

Ce spune președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma pe contul său de facebook despre ce s-a întâmplat joi 29 octombrie 2020  la alegerea vicepreședinților 

”Vreau să-i felicit public pe consilierii județeni PNL, USR și PLUS pentru voturile acordate astăzi în cadrul ședinței ordinare a CJ. Opțiunile lor au fost ghidate de ideea de dezvoltare a Vrancei. Din păcate, consilierii ALDE au votat cu candidatul PSD la funcția de vicepreședinte, Marian Oprișan, demonstrând că au ales să meargă împotriva dezvoltării județului. În calitate de președinte al Consiliului Județean, alături de consilierii PNL, USR și PLUS, voi arăta zi de zi că soluția corectă pentru viitorul vrâncenilor o reprezintă o administrație liberală!”-Catalin Toma

Citiți și:Fenta politică din CJ Vrancea nu l-a ales doar vice pe Oprișan, ci a reușit și să dezbine semnificativ alianța PNL-USR-PLUS;

Ionel Cel-Mare nu garantează că ALDE va vota joi vicepreședinții CJ Vrancea alături de PNL-USR-PLUS;

Ne-am dus sau nu „după fentă” în cazul semnalului privind constituirea majorității în noul Consiliu Județean Vrancea?;

Analiză politică locală | Consilierii ALDE joacă, în CJ Vrancea, gambitul regelui? Dar cine este pionul?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.