Politică

Ionel Cel-Mare nu garantează că ALDE va vota joi vicepreședinții CJ Vrancea alături de PNL-USR-PLUS

Ziarul de Vrancea
26 oct 2020 5671 vizualizări

Solicitat de Ziarul de Vrancea să aducă lămuriri, Ionel Cel-Mare, președintele ALDE Vrancea a precizat că tot ceea ce s-a întâmplat vineri, la constituirea grupurilor politice în ședința extraordinară a Consiliului Județean Vrancea, nu este decât o etapă organizatorică în constituirea comisiilor de lucru ale miniparlamentului județului nostru. Ionel Cel-Mare a menționat însă că hotărârea de vineri nu garantează automat un vot în majoritatea PNL-USR-PLUS-ALDE la alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea, ce urmează să fie dat joi, 29 octombrie 2020, în ședința convocată a CJ Vrancea. „Până atunci mai sunt atâtea zile de gândire!” - a spus Ionel Cel-Mare, adăugând că întotdeauna prin hotărârile pe care le-a luat în activitatea sa politică de-a lungul timpului a urmărit în primul rând ca acestea „să fie în interesul vrâncenilor”.

Reamintim că vineri, 23 octombrie 2020, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Vrancea, cu prilejul formării și anunțării publice a grupurilor politice constituite în miniparlamentul județului pentru mandatul 2020-2024, s-a întâmplat un lucru pe care mulți l-au considerat ca pe un semnal ce arată că s-a format deja o majoritate politică în noul legislativ județean.

Chiar dacă toate calculele politice de până acum îi dădeau pe cei doi consilieri județeni ALDE în tabăra PSD, alături de care puteau forma un grup politic alcătuit din 17 membri, în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Județean Vrancea, aceștia au anunțat că formează un grup politic alături de reprezentantul PLUS, pentru a îndeplini condiția de trei membri.

Faptul că ALDE Vrancea, prin cei doi consilieri județeni ai săi, n-a format un grup politic alături de PSD a fost considerat de mulți ca dovadă sigură că s-a format o majoritate PNL-USR-ALDE în noul Consiliu Județean Vrancea. Și că în consecință, la alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea, programată să aibă loc joi, 29 octombrie 2020, PSD nu va mai avea șanse să își impună vreunul dintre candidați.

Precizările făcute de Ionel Cel-Mare, la solicitarea Ziarului de Vrancea, arată însă că poziționarea din ședința de vineri a consilierilor ALDE este doar una menită să le întărească acestora forța de negociere în perioada următoare, până la votarea efectivă a vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea. 

Citiți și:VIDEO | Surpriză la constituirea grupurilor politice în Consiliul Județean Vrancea. ALDE dă semne c-ar putea trimite PSD în opoziție


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.