Brand voice

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:Sistemul limfatic

Ziarul de Vrancea
14 mai 2019 1594 vizualizări

Ce este sistemul limfatic?

Iată o ghicitoare pentru tine: Sunt mic, dar sunt peste tot. Circul, dar nu sunt sistemul circulator. Nu sunt un corp (sau un anticorp), și cu siguranță nu am imunitateca să fiuun apărător împotriva invadatorilor. Ce sunt eu? ............Sistemul limfatic. 

Titlul ar fi putut da răspunsul. Dar colecția de ganglioni limfatici, țesuturi și vase este un fel de enigmă. Ea rulează în paralel sau lucrează cu multe sisteme din organism, sistemul imunitar, sistemul circulator, sistemul limfoid și organele mari de detoxifiere. Și este atât de important încât ar trebui să atragă mai multă atenție.  Acest erou nenăscut al corpului absoarbe și transportă molecule (inclusiv proteine ​​și resturi celulare) prea mari pentru a fi colectate de vene și capilare. Acest lichid limfatic este apoi transportat la ganglionii limfatici care acționează ca "stații de filtrare" în organism. Cu alte cuvinte, sistemul limfatic drenează toate deșeurile care sunt produse de fiecare celulă din corp. Gândiți-vă că în acest fel, sistemul limfatic este ca o stație automată automată de spălare/filtrare. Fără ea, ar exista prea multe deșeuri în organism pentru a le procesa.  În ganglionii limfatici, celulele albe din sistemul natural de apărare al organismului numite limfocite, ajută la combaterea bacteriilor și a virușilor. Există două tipuri majore de celule albe din sânge limfocitele, și anume, limfocitele T și limfocitele B, care sunt denumite și celule T și, respectiv celulele B.

Călătorie către centrul gâtului

Fluidul care trece prin sistemul vostru limfatic se numește limfa - are sens, nu? Acest lichid incolor circulă prin corp în propriul sistem circulator. Limfa face o călătorie într-o singură direcție începând de la spațiile interstițiale din corp până la venele subclavice de la baza gâtului.  Spre deosebire de sistemul de circulație a sângelui, sistemul dvs. limfatic nu are un organ de pompare pentru mișcarea limfei prin rețeaua sa de canale. Mișcarea netedă și ascendentă a limfei este asistată de presiunea creată de mișcarea articulațiilor și de bătăile inimii. (Și, ca un bonus, este cunoscut faptul că un masaj efectuat în mod corespunzător contribuie la îmbunătățirea fluxului limfatic. Deci, dacă aveți nevoie de o scuză pentru a merge la un un masaj, acum aveți una.)  Pe măsură ce fluidul se mișcă în sus spre gât, limfa trece prin ganglionii limfatici. Aceste stații de salubritate filtrează limfa pentru a îndepărta reziduurile. Dacă sunt prezenți agenți patogeni potențiali, aceștia sunt sechestrați în ganglionii limfatici până când celulele imune vin să-i omoare.  Odată ce se clătește bine, limfața curățată continuă să se deplaseze într-o singură direcție în sus spre gât. După ce se termină călătoria spre gât, lichidul limfatic se îndreaptă înspre venele subclaviane de pe ambele părți ale gâtului. În cele din urmă, este amestecat cu sânge și dus la inima unde este pompat prin sistemul circulator.

Unde se găsește sistemul limfatic

Pretutindeni. Sistemul tău limfatic este răspândit în tot corpul. Majoritatea oamenilor au între 500 și 700 de ganglioni limfatici dispersați prin tot corpul.  Rețeaua sistemului limfatic este situată în mai multe zone ale corpului cu o anumită cale de drenaj pentru fiecare zonă. Veți găsi cel mai mare număr de noduri limfatici,  în zona inghinală, gât și axile. 

Ganglionii limfatici provin din două categorii, în funcție de locație - superficială și profundă.

Nodurile limfatice superficiale includ: 

Axilară: Situată sub fiecare braț, aceste noduri primesc lichid din braț, piept, spate și țesut mamar.

Inghinală: Situată la îndoiala șoldului, aceste noduri primesc lichid din picior, abdomen inferior, regiunea gluteală și organele genitale externe.


Nodurile limfatice profunde includ:

Supraclaviculară: Situată la nivelul gâtului chiar deasupra clavicolelor, acest grup important de noduri primește lichid din cap și umeri. De aceea, în caz de boală, tratamentul acestor ganglioni limfatici precede orice alt tratament.

În zona abdominală / pelvis: abdomenul este bogat investit în ganglioni limfatici - înconjoară organele și intestinele. Aceste noduri primesc de asemenea lichid din zona inghinală superficială. Congestia în acestă zonă poate provoca inflamații la extremitățile inferioare, abdomen și organele genitale. Țesutul limfatic se regăsește și în alte zone ale corpului, incluzând amigdale, splină, perete intestinal și măduvă osoasă.

Imunitatea sistemului limfatic și sistemul digestiv

Un procent mare din țesutul limfatic al organismului este asociat cu intestinul și înconjoară organele intestinale. Acest lucru se datorează în parte faptului că tractul digestiv este calea principală de intrare pentru substanțele nesănătoase sau ofensive, cum ar fi bacteriile, alergenii, metalele grele, ciupercile și alți contaminanți. 

Câteva aspecte ale sistemului digestiv - enzime, acizi și floră intestinală - încercăsă neutralizeze agenții patogeni care invadează corpul nostru. Dar agenții patogeni care trec de această barieră, sunt luati si neutralizați de catre tesuturile limfatice asociate intestinului (GALT).  GALT primește informații din micromediul intestinelor referitor la tipulagenților patogeni. Apoi decide care dintre acestia merită un răspuns alergic, punând sistemul imunitar și cel endocrin în acțiune.  În general, o funcția GALT sănătoasă inhibă răspunsurile alergice și reduce sensibilitatea la anumite alimente.

Dar tot acest mecanism este foarte complicat și se bazează adesea pe starea actuală a stării de sănătate a unui individ. Este corect să spunem -cu cât țesutul limfatic asociat intestinalului este mai sănătos, cu atât mai puțin sensibili suntem laalergeni, bacterii și substanțe chimice găsite în alimente. Dacă tractul digestiv funcționează prost din cauza constipației, diareii sau a altor tulburări gastrointestinale sau chiar de la sensibilități sau stres alimentar, fluxul de lichid limfatic poate fi diminuat.

Ce putem face să ne ajutăm sistemul limfatic

Sistemul limfatic funcționează în mod constant pentru a vă menține sănătoși și curați pe dinăuntru. Iată câteva sugestii ce pot fi integrate în stilul vostru  de viață pentru a susține sănătatea sistemului limfatic: 

  1. Mâncați o dietă sănătoasă – anti inflamatorie și anti alergică.
  2.  Reduceți povara toxică a organismului prin limitarea alimentelor prelucrate, favorizând alimentele vii, neprelucrate ca legumele și fructele. Cu cât sunt mai puține deșeuri și toxine cu care se confruntă limfa ta, cu atât mai eficient va curge și funcționa.
  3.  Beți multă apă curată/filtrată. Evitați să fiți deshidratați. Corpul tau are nevoie de hidratare pentru a mentine fluidul in mișcare.
  4. Practicați respirația profundă. Respirarea profundă din diafragmă - este o modalitate bună de a mișca lichidul limfatic prin corpul vostru.
  5. Fii activ. Mișcă-te..țopăie! Deoarece lichidul limfatic se mișcă încet fără ajutorul unui sistem circulator propriu, inactivitatea îi poate restrânge grav fluxul. Contracția musculară prin exercițiu și respirație profundă este mijlocul principal prin care circula limfa noastră. Exerciții moderate, cum ar fi mersul pe jos, întinderea, țopăitul, sau întinderi de yoga.

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

Produs recomandat:HEPASIL DTX

Pe lângă sistemul limfatic care ne ajută enorm în procesul de detoxifiere a corpului, avem ficatul care este organul principal implicat în detoxifierea și curățarea organismului nostru.

Este ok să ne răsfățăm din când în când, doar nu lăsați acest răsfăț să vă controleze viața și să devină permanent pentru că mâncarea procesată, băutura, pesticidele, ierbicidele, hormonii din mâncare, așa zisele E-uri plus antibioticele și alte toxine, pot crea un stres enorm asupra celulelor noastre și implicit asupra ficatului nostru care se chinuie să le curețe.

HEPASIL DTX produs de USANA, este un supliment creat la cele mai înalte standarde disponibile la nivel mondial avînd incorporată tehnolgia INCELLIGENCE de la Usana, care vine din plin în sprijinul funcției ficatului stimulând capacitatea corpului de a se detoxifia.

PRETUL PRODUSULUI LA DETALIU – 200 LEI

PREȚUL NOSTRU – 180 LEI

Dacă doriți să cumpărați  produsele recomandate , din magazinul online USANA vă rugăm să accesați secțiunea  ”Fă cumpărături acum” a site-ului  revolutieinsanatateata.usana.com sau accesați ACEST LINK

Dacă doriți informații suplimentare  solicitați-le la adresa de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.