Brand voice

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre:mersul pe jos și activitatea fizică

Ziarul de Vrancea
7 mai 2019 1240 vizualizări

Activitatea fizică este importantă pentru sănătatea noastră mai ales dacă doriți să preveniți sau să scăpați de o boală cronică. Cu toate acestea, în prezent avem o epidemie de inactivitate fizică care are un impact nu numai asupra greutății corporale ci și asupra sănătății noastre. Acum, pentru că primăvara este aici și vremea se încălzește, vă recomandăm să începeți o rutină obișnuită de mers pe jos pentru a vă stimula sănătatea.

De ce mergem?

Plimbarea este o activitate minunată care este naturală pentru corpul nostru și ușor de făcut oriunde. De-a lungul anilor, programul de 10.000 de pași pe zi a câștigat popularitate și continuă să fie puternic. Acesta este un început foarte simplu pentru majoritatea oamenilor. Considerați să investiți într-un pedometru pentru a vă putea urmări pașii zilnici și a vă stabili obiectivele. În timp ce 10 000 de pași pe zi reprezintă un nivel bun de activitate, această etapă poate fi dificilă pentru unii dintre dv. Începeți prin monitorizarea pașilor dvs.zilnici și creșteți treptat în fiecare săptămână. De asemenea, puteți seta un obiectiv săptămânal, nu un obiectiv zilnic.

Luați în considerare mersul pe jos după masă, care este asociat cu îmbunătățirea sănătății și a digestiei.

Un studiu a constatat că atunci când adulții în vârstă cu risc de diabet zaharat de tip 2 au mers pe benzile de alergat timp de 15 minute după masă, au avut o mai bună gestiune a glicemiei în orele care au urmat. De fapt, aceste plimbări scurte după mâncare au fost și mai eficiente la scăderea zahărului din sânge după cină decât o plimbare de 45 de minute efectuată la jumătatea dimineții sau după-amiaza târziu. Un alt studiu a constatat că diabeticii care au mers 10 minute pe jos după o masă, au avut un control mai bun asupra nivelurilor de zahăr din sânge și au observat cele mai mari diferențe dacă au efectuat această mișcare după cină. Acest lucru are sens, deoarece capacitatea organismului de a gestiona zahărul din sânge este mai slabă în acest moment, când majoritatea oamenilor în mod normal nu fac mișcare.

Pentru cei care nu experimentează dureri abdominale, oboseală sau alte disconforturi la mersul după masă, cercetătorii au recomandat o plimbare de 30 de minute, imediat după prânz și cină, în maxim o oră după ce s-a terminat de mâncat. Pe parcursul unei perioade de o lună, pietonii ce au facut plimbarea la o oră după masă, au pierdut în medie șase kilograme în timp ce cei care pur și simplu "s-au plimbat”, au pierdut circa trei kilograme. Acest studiu a fost repetat de două ori și a dat aceleași rezultate.

Din moment ce maximul de glucoză din sânge se atinge la aproximativ 30-60 de minute după masă, începeți să mergeți pe jos la maxim o oră de la terminarea mesei; cu cat mai repede cu atat mai bine. Cu aceste două perioade de 30 de minute de mers pe jos (prânz și cină), veți fi siguri că veți obține cei 10.000 de pași pentru această zi!

Este important să aveți o poziție corectă când mergeți pe jos .

Poziția corectă vă poate ajuta să mergeți mai repede, să ardeți mai multe calorii și să vă tonifiați mușchii. Concentrați-vă pe una sau două dintre aceste tehnici la fiecare câteva zile pentru a vă perfecționa poziția corectă de de mers pe jos:

◦ Mergi cu corpul drept.

◦ Țineți capul drept și priviți înainte.

◦ Mențineți umerii relaxați și spatele drept.

◦ Contractați mușchii abdominali.

◦ Țineți brațele în jos și ușor îndoite.

Mersul normal pe jos este o mișcare înainte și întărește partea din spate a picioarelor. Mersul înapoi, în special la deal (cine poate), este o modalitate excelentă de a vă întări genunchii și mușchii în fața picioarelor. Asigurați-vă că includeți o mișcare cu spatele (într-o zonă sigură, bineînțeles) pentru un antrenament echilibrat.

Odată ce ați început să mergeți în mod regulat, adăugați câteva provocări noi la antrenament. Găsiți unele dealuri sau scări pe care le puteți încorpora la mișcarea pe care o faceți. Acest lucru va crește cheltuielile calorice și va îmbunătăți capacitatea de fitness. Începeți cu doar una sau două dealuri și creșteți treptat numărul sau ritmul pe măsură ce câștigați capacitatea de fitness.

Odată ce ați stabilit un obicei în a merge pe jos, puteți adăuga mai multă varietate și intensitate prin a începe să alergați ușor. Deși alergarea este adesea percepută ca o activitate intensă, atunci când este bine îmbinată cu mersul pe jos, este considerată ca o călătorie de tip croazieră, ceea ce vă oferă o modalitate simplă și eficientă din punct de vedere al timpului de a fi activi din punct de vedere fizic. Puteți alege să faceți cea mai mare parte a mersului pe jos și un pic de alergare, o combinație egală a celor două, sau puteți urma o progresie ușoară transformându-vă într-un alergător de agrement.

Cu toate acestea, acest antrenament poate să nu funcționeze bine după mese.Urmați acest plan pentru început.

◦ Aproximativ la cinci minute după ce începeți să mergeți pe jos, alergați ușor timp de 30 de secunde.

◦ Întoarceți-vă la mers pe jos timp de trei minute.

◦ Continuați să alterați 30 de secunde de alergare cu trei minute de mers pe jos pentru un total de 15 minute.

◦ Continuați cu antrenamentul de mers pe jos până când ați terminat distanța sau timpul dorit.

Aceasta este o modalitate excelentă de a vă introduce treptat corpul (și articulațiile) la un jogging ușor. În fiecare săptămână puteți alege să adăugați un minut de alergare pentru fiecare 2-3 minute de mers pe jos. Prin antrenamentul corpului dumneavoastră pentru acest tip de mers pe jos, puteți finaliza în cele din urmă antrenamentele dvs. în mai puțin timp sporind nivelul de fitness.

Doar țineți minte, mergând în mod normal, obișnuit puteți să vă stimulați sănătatea, scăderea în greutate, controlul glicemiei, o dispoziție mai bună, circulația inimii. Să aveți o plimbare plăcută!

REFERINȚĂ "Cruising for Fitness or Finish Lines: A Run-Walk Program for Everyday People" by Sue Ward, Director of Nutrition at Sanoviv

Articol tradus și adaptat de Viorel Ciurea.

Produl propus:PROCOSA

Viața se întâmplă cu fiecare pas, săritură sau salt. Precum trecem prin viață, vârsta sau alți factori ai stilului de viață pot conduce la eșuarea cartilajului, creând fricțiunea articulațiilor, disconfort și inflexibilitate. Adaugă Procosa, care prezintă Complexul InCelligence exclusiv de la USANA* pentru a te ajuta să menții și protejezi sănătatea articulațiilor tale. Un simplu pas te poate ajuta în susținerea stilului de viață sănătos. 

Menținerea sănătății articulațiilor va permite oaselor să continue să se miște împreună, ajutându-vă să rămâneți în formă și activi.

Deci, ce puteți face pentru a vă păstra sănătatea articulațiilor?

Încercați să nu vă accidentați. Evident, nimeni nu încearcă să se rănească. Dar vătămările vă pot afecta articulațiile.  În caz contrar, cei mai frecvenți factori de stil de viață care afectează sănătatea și funcția articulațiilor sunt vârsta, genetica, greutatea și uzura indusă de activitate. Nu poți să oprești ceasul sau să-ți schimbi genele. Dar vă puteți ajuta să păstrați articulațiile sănătoase și flexibile pentru a vă menține corpul în mișcare în câteva moduri-cheie: 

-Gestionați-vă greutatea pentru a evita presiunea excesivă care ar putea schimba structura articulațiilor.

-Faceți suficiente exerciții moderate pentru a vă menține corpul, pentru că articulațiile dvs. au nevoie de sprijin pentru stabilitatea oaselor și în acest caz, musculatura trebuie să fie puternică. În plus, fiind activi, va ajuta la menținerea unor cartilaje sănătoase la articulații.

-Mănâncați o dietă variată, sănătoasă și da-ți articulațiilor nutrienții care le vor ajuta să rămână sănătosepentru a vă putea bucura de activitățile zilnice.

Odată ce cartilajul care vă acoperă oasele a dispărut, devine dureros. De aceea este important să vă concentrați asupra păstrării a ceea ce aveți. Procosa vă poate ajuta prin furnizarea de blocuri esențiale pentru compușii necesari pentru a sprijini articulațiile stabile, flexibile și puternice.

-Vitamina C este esențială pentru producerea de colagen pentru a susține rezistența și stabilitatea țesuturilor conjunctive.

-Manganul ajută la producerea colagenului. De asemenea, joacă un rol în producția de lichid sinovial.

-Glucozamina încurajează producerea de colagen și acid hialuronic pentru a ajuta la lubrifierea și menținerea funcției sănătoase a articulațiilor.

Cele mai multe suplimente oferă o formă de glucozamină derivată din crustacee. USANA oferă o formulă vegetariană utilizând în schimb un glucozamid HCl de înaltă calitate. Prin amestecarea formei de glucozamină HCl cu sulfat de potasiu și magneziu, Procosa oferă aceleași beneficii de sulfat de glucozamină fără a utiliza ingrediente pe bază de animale.

Procosa nu este un supliment tipic pentru articulații. Multe companii livrează glucozamină cu sulfat de condroitină. Cu toate acestea, un studiu observațional a arătat că utilizarea glucosaminei împreună cu complexul Meriva® Biodisponibil Curcumină este mai eficientă decât combinația dintre glucozamină și sulfat de condroitină. Această eficacitate sporită este motivul pentru care veți găsi cele două ingrediente în Procosa prin uncul Complex InCelligence Joint-Support.

Nu este mereu ușor să ai un stil de viață sănătos. Iar disconfortul articulațiilor nu ajută.Oferă-le articulațiilor tale susținerea de care au nevoie cu Procosa®.

Prețul la detaliu 175 LEI

Prețul oferit pe link-ul următor 160 LEI

Dacă doriți să cumpărați  produsele recomandate , din magazinul online USANA vă rugăm să accesați secțiunea  ”Fă cumpărături acum” a site-ului  revolutieinsanatateata.usana.com sau accesați ACEST LINK

Dacă doriți informații suplimentare  solicitați-le la adresa de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.