Brand voice

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul

Ziarul de Vrancea
12 mar 2019 1518 vizualizări

Sunt multe momente în viața noastră când suntem atenți la alimentele pe care le consumăm ... printre alte obiceiuri sănătoase. Sărbătorile aduc ispite nesfârșite cu opțiuni nesănătoase la fiecare petrecere, la locul de muncă și la întâlniri.În timpul sezonului rece, oamenii petrec mai mult timp în interior și mai puțin timp în aer liber.

Pe lângă alegerile noastre nesănătoase, suntem în permanență bombardați cu toxine. Toxinele determină creșterea în greutate, scăderea energiei, un sistem imunitar slăbit și inflamația în organism. Una dintre cele mai bune modalități de a inversa efectele negative ale toxinelor este de a ne detoxifia. 

CE ESTE DETOXIFIEREA?

Detoxifierea în opinia noastră, este o intervenție alimentară și stil de viață concepute pentru a elimina toxinele din organism. De asemenea, sprijină sistemul natural de detoxifiere al organismului. Detoxifierea este critică deoarece majoritatea oamenilor sunt supraîncărcați cu toxine din surse interne și externe.

1. TOXINELE INTERNE

Toxinele interne, denumite și endotoxine, sunt compuși periculoși produși de corpul dumneavoastră.Hormoni în exces, radicalii liberi, bacteriile sunt exemple de toxine interne.

Când aceste toxine interne se acumulează în organism, pot provoca multe probleme de sănătate, inclusiv inflamații, infecții cronice și reacții alergice.

2. TOXINELE EXTERNE

Toxinele externe sunt numite xenobiotice sau toxine de mediu. Există toxine care se găsesc în corpul nostru, care sunt produse în exterior (sau produse de om).

Pesticidele și erbicidele găsite în produsele alimentare, substanțele chimice din produsele de curățare și de îngrijire personală, metalele grele, mucegaiul, medicamentele sunt toate toxinele create în exterior. Mobilierul nou, autoturismele, vopselele și covoarele produc efecte negative care reprezintă o altă toxină.Alte surse de toxine externe sunt poluarea mediului cu apă contaminată, fum, smog, etc.Chiar și multe dintre jucăriile pe care le oferim copiilor noștri au substanțe chimice toxice.

3. TOXINE CARE NE MODIFICĂ SISTEMUL ENDOCRIN

Sunt toxine care pot interfera cu sistemul endocrin (sau hormonal) al organismului. Aceste toxine pot produce efecte negative asupra dezvoltării corpului, sistemului de reproducere, functiei neurologice și imunologice.

Disruptorii endocrini pot imita hormoni care apar în mod natural în organism. De exemplu, multe toxine produse de industria petrochimică sunt xenoestrogeni, ceea ce înseamnă că imită estrogeni în organism. Acest lucru duce la dezechilibre hormonale și supresie imună.

Din nefericire, perturbatorii endocrini se găsesc în multe produse de zi cu zi. Sticlele din plastic, cutiile de produse alimentare, detergenții, substanțele ignifuge, cosmeticele și pesticidele pot conține substanțe care afectează sistemul endocrin.

ESTE POSIBIL SĂ EVITĂM TOXINELE?

Cu toate aceste efecte nocive ale toxinelor asupra sănătății noastre, ar fi minunat dacă am putea să le evităm cu totul. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Aproximativ 85.000 de substanțe chimice industriale sunt disponibile pentru utilizare în momentul de față, iar substanțele chimice sunt utilizate în aproximativ 96% din materialele și produsele fabricate. Nu a fost efectuată o testare adecvată a siguranței asupra majorității acestor substanțe chimice.

Ținând cont de numărul mare de toxine la care suntem expuși în permanență, este esențial să ne detoxifiem. Sistemul natural de detoxifiere al organismului nostru nu poate ține pasul cu sarcina toxică de astăzi. Pentru o sănătate vibrantă, trebuie să luăm măsuri pentru a elimina aceste toxine din corpul nostru.

PRINCIPALELE 8 BENEFICII ALE DETOXIFIERII

1. Întărește sistemul imunitar

Sistemul imunitar este prima linie de apărare împotriva toxinelor și face parte din sistemul natural de detoxifiere al organismului. Cu expunerea continuă la toxine interne și externe, sistemul nostru imunitar poate fi copleșit și slăbit.

Chimicalele, medicamentele și alte toxine provoacă alterarea sistemului nostru imunitar. Sistemul imunitar își poate pierde din eficacitate atunci când este atacat în permanență de toxine sau atunci când are un răspuns imun la toxine.

Toxinele creează radicali liberi care distrug celulele imune și elimină căile citokinice. Citokinele sunt mesagerii chimici pe care celulele imunitare le folosesc pentru a comunica.Ele reglementează răspunsul imun al organismului la boli și infecții.

Expunerea pe termen lung la toxine de mediu poate provoca inflamații cronice și boli. Cu expunerea repetată la toxine, corpurile noastre produc mediatori inflamatorii în tot corpul.

Sistemul imunitar devine copleșit, deoarece stimularea continuă are ca rezultat recrutarea celulară, creșterea inflamației și modificarea celulelor. Celulele sanguine albe vor începe în cele din urmă să atace organele interne sau alte țesuturi și celule necesare, ducând la boli autoimune. Prin detoxifiere, ne putem întări sistemul imunitar.

2. Ne ajută organele vitale să funcționeze mai bine

Multe organe sunt afectate de toxine. 

PIELEA

S-ar putea să fiți surprins să aflați că pielea dvs.este cel mai mare organ. Toxinele pot intra în organism prin absorbția lor în piele. Copiii sunt mai expuși riscului, deoarece pielea lor este mai penetrabilă decât cea a unui adult. Afecțiunile cutanate, cum ar fi dermatita, pot rezulta din expunerea la toxine prin piele.

SISTEMUL RESPIRATOR

Sistemul dvs. respirator este un organ țintă pentru toxine și modul în care multe toxine intră în organism. Astmul și alte tulburări respiratorii pot fi cauzate de toxine.

FICATUL

Ficatul este cel mai mare organ intern și principalul organ de detoxifiere al corpului. Are cea mai concentrată cantitate de enzime de detoxifiere care este destinata transformarii substantelor toxice in compusi pe care rinichii nostri le pot elimina din organism.

Deoarece sunteți expuși la un număr mare de toxine, capacitatea naturală a ficatului de a detoxifia poate fi slăbită. Acest lucru duce la depozitarea toxinelor în țesuturile și celulele noastre, în loc să fie eliminate.

RINICHI

Rinichii sunt principalii apărători împotriva toxinelor externe dăunătoare care intră în sânge. Rinichii pot deveni toxici, o afecțiune numită nefrotoxicitate, de la expunerea constantă la toxine. Nefrotoxicitatea este efectul otrăvitor al substanțelor chimice toxice și al medicamentelor asupra funcției renale.

SISTEMUL NERVOS

Neurotoxinele sunt toxine care sunt otrăvitoare sau distructive pentru țesutul nervos. Acestea pot afecta atât țesutul nervos în curs de dezvoltare, cât și cel matur. Neurotoxinele pot provoca multe tulburări ale sistemului nervos, inclusiv neuropatia periferică, boala Parkinson, demența, convulsii și chiar moartea.

SISTEMUL REPRODUCĂTOR

Toxinele pot viza și provoca o varietate de efecte adverse asupra sistemului reproducător.Pierderea de sarcină, pubertatea precoce sau întârziată, infertilitatea, moartea fetală, neregularitățile menstruale și multe altele pot fi cauzate de expunerea toxică.

SISTEMUL CARDIOVASCULAR

Toxinele acționează asupra celulelor miocardice sau asupra sistemului nervos autonom și pot afecta frecvența cardiacă, tensiunea arterială sau contractilitatea cardiacă. Unele toxine cum ar fi plumbul, arsenicul și clorura de vinil, au fost implicate în dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

3. Îmbunătățește microbiomul intestinal

Microbiomul intestinal este format din trilioane de microorganisme. Este important ca diferitele tipuri de bacterii care alcătuiesc microbiomul nostru să fie în echilibru. Când flora intestinală este în afara echilibrului (disbioză), aceasta poate duce la numeroase probleme de sănătate.

Disbioza intestinală deschide ușa bacteriilor oportuniste, a virușilor, a paraziților și a altor agenți patogeni străini pentru a intra în sistemul gastrointestinal. Acești agenți patogeni pot deteriora intestinul, elibereze toxine și pot elimina bacteriile sănătoase.

Tractul gastrointestinal este principala cale prin care toxinele intră în organism. Unele substanțe chimice sunt metabolizate direct de microbiotă în intestin. Toxinele pot inhiba creșterea bacteriilor și pot provoca disbioză. Eliminarea acestor toxine din organism poate ajuta la îmbunătățirea microbiomei intestinului.

Când folosiți postul pentru a curăța corpul, vă dați timpul tractului gastrointestinal să se odihnească și să se vindece. Energia utilizată în mod normal pentru digerarea alimentelor poate fi redusă spre vindecarea și repararea sistemului imunitar, a țesutului articular, a celulelor creierului și a altor regiuni ale corpului. Acest lucru se întâmplă și în timpul programului nostru.

4. Ajută la eliminarea poftelor alimentare nesănătoase

Alimentele procesate conțin aditivi toxici, conservanți și îndulcitori artificiali care duc la pofte alimentare nesănătoase. De fapt, mulți producători de alimente manipulează alimentele procesate pentru a ne face dependenți. Detoxifierea poate ajuta la eliminarea acestor toxine din organism și poate elimina din aceste dependențe alimentare.

5. Sprijină funcția unui creier sănătos

Expunerea la toxine poate afecta funcția creierului.Creierele noastre pot absorbi toxine precum solvenți, substanțe chimice și metale grele.Acest lucru poate cauza simptome cum ar fi anxietatea, pierderea memoriei, incapacitatea de a se concentra, depresia, oboseala și convulsii.

Peste 200 de substanțe chimice sunt cunoscute ca provocând efecte neurotoxice clinice la adulți.Copiii noștri sunt deosebit de vulnerabili la aceste produse chimice. Cercetătorii au identificat cel puțin 11 substanțe chimice care sunt legate de tulburările neurodezvoltării la copii. Aceste tulburări includ autism, ADHD și dislexie.

Chiar și cantitățile mici de expunere chimică în timpul dezvoltării fătului pot provoca leziuni cerebrale.Eliminarea acestor substanțe chimice din organism prin detox ajută la susținerea unei funcții sănătoase a creierului.

6. Încetinește efectele îmbătrânirii

Expunerea la toxine accelerează îmbătrânirea fiziologică. Îmbătrânirea are loc atunci când celulele sănătoase se deteriorează și își pierd capacitatea de a diviza. Deoarece celulele încep să se divid mai încet, ele au de asemenea, mai multe daune ADN.Toxinele pot afecta structurile ADN și celulele sănătoase.

"Gerontogenii” reprezintă o clasă specifică de toxine care vă pun într-un risc crescut de îmbătrânire accelerată. Toxinele de mediu găsite în lucruri precum fumul de țigară, razele ultraviolete, arsenicul, benzenul și chimioterapia sunt gerontogeni.

Chiar și poluarea din aerul nostru poate accelera îmbătrânirea. Vaporii toxici din aer provoacă îmbătrânirea prematură prin accelerarea ridurilor și a petelor de vârstă și agravarea condițiilor de piele, cum ar fi eczemele și urticaria. Pentru a încetini îmbătrânirea, evitați expunerea toxică atunci când este posibil și faceți detox în mod regulat.

7. Vă ajută să pierdeți greutatea excesivă

Expunerea la toxine promovează creșterea în greutate. Toxinele afectează în mod negativ metabolismul, capacitatea corpului de a echilibra zahărul din sânge, hormonii și funcția creierului. Obesogens sunt un tip de toxină de mediu legată de obezitate.

Toxinele pot afecta numărul de celule grase, dimensiunea celulelor grase și hormonii care afectează pofta de mâncare. Unul dintre acești hormoni este leptina, care îi spune creierului să ardă grăsimi pentru energie.

Un alt hormon afectat de toxine este insulina. Insulina este produsă de pancreas și semnalează celulele să absorbă glucoza pentru energie. Rezistența la insulină este capacitatea scăzută a organismului de a răspunde la efectele insulinei. Acest lucru creează valuri de insulină care pot provoca obezitatea și alte probleme de sănătate.Există o corelație puternică între rezistența la insulină și toxinele de mediu.

Toxinele pot duce la creșterea în greutate prin contribuția la depozitarea grăsimilor. În loc să fie eliminate, toxinele pot fi depozitate în grăsimi corporale. Cu supraîncărcarea toxică, corpul tau obține mai multe celule grase pentru a stoca toxinele în exces.

Interesant, cercetatorii au descoperit ca substantele chimice provoaca cresterea in greutate mai ales din cauza expunerii. Pesticidele chimice din alimente și apă au fost chiar legate de creșterea indicele de masă corporală la copii. Acesta este un alt motiv pentru care este esențial să protejăm copiii de toxine.

8. Reface nivelurile antioxidante

Antioxidanții sunt substanțe care încetinesc deteriorarea celulelor prin neutralizarea și eliminarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule foarte reactive și instabile care sunt produse natural ca un produs secundar al metabolismului sau prin expunerea la toxine. Toxinele creează radicali liberi și epuizează corpul antioxidanților.

Antioxidanții se găsesc în mod natural în multe alimente cum ar fi fructele, legumele, etc.. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, susținerea inimii, prostatei și a sănătății ochilor, protejarea pielii și stimularea sistemului imunitar. Detoxifierea este un mod fantastic de a ajuta la restabilirea antioxidanților în organism.

*Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ, nu substitue sfatul medical profesionist si nu sunt destinate tratarii sau vindecarii oricarei boli. Va sfatuim sa va consultati medicul in ceea ce priveste toate problemele legate de sanatatea dumneavoastra si in special in ceea ce priveste existenta simptomelor care ar putea necesita diagnostic sau ingrijire medicala.

Articol tradus și compilat de Viorel Ciurea

SURSE

https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/endocrine/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK268889/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK235670/

https://www.atsdr.cdc.gov/csem/csem.asp?csem=33&po=6

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5515271/

https://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(06)69665…/fulltext

https://www.thetruthaboutcancer.com

https://www.thelancet.com/…/PIIS1474-4422(13)70278…/fulltext

https://www.cell.com/…/molec…/fulltext/S1471-4914(14)00068-9

https://www.jidonline.org/ar…/S0022-202X(16)00453-X/abstract

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3279464/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3946160/

PRODUS

HEPASIL DTX – PENTRU SĂNĂTATEA FICATULUI

Viața vine cu binele și răul.

Există mese memorabile cu cei dragi și oportunități de a savura mâncăruri și băuturi delicioase. Și există, de asemenea, poluanți inevitabili sau substanțe chimice în mediu care sunt o realitate modernă. Împreună, toate acestea se adaugă la o cantitate de substanțe pe care corpul trebuie să le proceseze.

Ficatul tău este responsabil pentru filtrarea a tot ce consumi. E o treabă mare. Deci, sistemul de filtrare a deșeurilor nu poate face vreodată o pauză. USANA Hepasil DTX ™ poate ajuta la susținerea sănătății și funcției normale a ficatului, astfel încât să poată face față la orice se poate. Și voi puteți să vă concentrați asupra vieții bune dacă ficatul are tot suportul de care are nevoie!

Ficatul tău îl va iubi pe Hepasil DTX deoarece a fost formulat cu cea mai bună știință suplimentară pentru a crea o formulă unică puternică. Dispune de o serie de tehnologii exclusive pentru USANA. Fiecare comprimat special combinat prezintă tehnologia USANA InCelligence pentru a activa procesele de dezintoxicare naturale ale organismului. Complexul de asistență pentru detoxifierea InCelligence include, de asemenea, Olivol® - extractul de măsline provenit de la oamenii de știință USANA. Și deoarece Hepasil DTX este fabricat și cu tehnologia hibridă nutritivă, acesta oferă o combinație excepțională de ingrediente cu o potență care poate să nu fie disponibilă în multe alte produse.

 

-EXTRACT DE SCHISANDRA 300 mg

-EXTRACT DE ANGHINARII 165 mg

-EXTRACT DE BROCOLI 112.5 mg

-EXTRACT DE CEAI VERDE 112.5 mg

-EXTRACT DE MĂSLINE 112.5 mg

-EXTRACT DE TURMERIC 112.5 mg

Ingredientele din Hepasil DTX vă ajută să vă sprijiniți funcția hepatică, care joacă un rol important în menținerea stării dumneavoastră de bine: 

-Ajută corpul să producă energie prin susținerea proceselor metabolice normale

-Produce substanțe vitale necesare pentru a vă energiza corpul

-Îndepărtarea naturală a grăsimilor, a toxinelor și a deșeurilor

 

Pentru detalii referitor la HEPASIL DTX, vă rugăm să accesați denumirea alăturată: Hepasil DTX™, sau accesând site sețiunea ”Fă cumpărături acum”  site-ului revolutieinsanatateata.usana.com 

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.