Brand voice

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: Stresul și oboseala glandelor suprarenale

Ziarul de Vrancea
23 apr 2019 1257 vizualizări

"Glandele suprarenale sunt cunoscute ca "glandele stresului", scrie James Wilson în cartea sa" Obezitatea suprarenală: Sindromul stresului specific secolului XXI ". “Funcția lor este să permită organismului să controleze stresul din orice sursă posibilă, de la o rană și boală până la pstresul cotidian ce apare la locul de muncă sau din orice situație pe care o trăim zilnic. Reziliența, energia, rezistența și viața ta depind de funcționarea corectă a acestor glande”.

De exemplu, numai in Statele Unite, până la 80% dintre adulți, suferă de această problemă de sănătate. Deci, dacă vă simțiți complet lipsiți de puteri, să știți că nu sunteți singuri.

Oboseala pe care o trăim poate fi mai mult decât lipsa somnului; ar putea indica o problemă mai mare. Este posibil să vă confruntați cu efectele stresului cronic și ale disfuncției hormonale dacă aveți următoarele semnale din partea organismului.

-vă simțiți obosiți

-aveți probleme cu somnul sau vă treziți greu dimineața

-experimentați probleme digestive

-pierderea în greutate în mod neasteptat

-poftă ieșită din comun de a mânca sărat

-beți cafea în cantități mari ca să reușiți să duceți ziua la bun sfârșit

-depresie

-pierderea apetitului sexual

-probleme cu memoria

Ce reprezintă oboseala glandelor suprarenale?

Aceste simptome sunt adesea denumite oboseală suprarenală, un termen introdus pentru prima dată de un chiropractician, naturopat, James Wilson.

Oboseala suprarenală este utilizată pentru a explica simptomele enumerate mai sus ca urmare a stresului cronic al glandelor suprarenale. Când aceste glande se află sub stres constant, ele ajung în imposibilitatea de a produce hormonii necesari pentru o funcționare corectă a corpului nostru.

Glandele suprarenale sunt situate chiar deasupra fiecărui rinichi și fac parte din sistemul endocrin. Aceste glande produc un număr de hormoni care ajută la gestionarea metabolismului, libidoului, supresiei imune, tensiunii arteriale și multe altele. Atunci când glandele suprarenale nu produc hormonii necesari, efectele pentru sănătate pot fi substanțiale.

Simptomele oboselii suprarenale ar putea fi de asemenea, cauzate de o nutriție proastă, lipsă de exerciții fizice sau stres.

Termenul medical pentru situațiile în care glandele suprarenale nu reușesc să elibereze numărul corect de hormoni este insuficiența suprarenală. Deși insuficiența suprarenală nu este aceeași cu oboseala suprarenală, multe dintre simptome sunt aceleași.

Epuizarea glandelor suprarenale nu se produce peste noapte și după cum ați ghicit deja, durează și ceva timp pentru a vă recupera.

-6 până la 9 luni de recuperare pentru oboseală adrenală minoră

-12 până la 18 luni pentru oboseala moderată a suprarenalelor

-până la 24 de luni pentru oboseala severă a suprarenalelor

Vestea bună este că tratamentele naturale sunt foarte eficiente pentru acest sindrom, iar în timp, cu răbdare, recuperarea este posibilă.

Iată 6 modalități prin care vă puteți  ajuta glandele suprarenale.

# 1 - Prin nutriție

În primul rând, veți dori să vă asigurați că îi dați corpului tot ce are nevoie din punct de vedere nutrițional pentru a îl sprijini în lupta împotriva stresului cronic. Consumul unei diete antiinflamatoare upline de  antioxidanți și grăsimi sănătoase este o modalitate excelentă de a începe. De asemenea, este important să obțineți vitaminele și mineralele potrivite fie din alimente, fie dintr-un supliment certificat de calitate.

# 2 - Hidratarea

Deshidratarea poate instiga producția de hormoni. De aceea este important să rămâi bine hidratat pe tot parcursul zilei.

# 3 - Evitați cafeina

Este important să evitați cât mai mult posibil stimulentele ce conțin cafeină. Această substanță stimulează de fapt glandele suprarenale pentru a produce un hormon de stres. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți energizați pentru puțin timp, dar atunci când corpul dumneavoastră este deja obosit, stimulentele pot produce mai mult rău decât bine pe termen lung.

# 4 - Exerciții fizice

Starea activă este importantă pentru sănătate, iar exercițiile fizice pot ajuta multe funcții din corp și sprijină un somn sănătos. Amintiți-vă că exercițiile intense creează stres, deci vă recomandăm să începeți cu o întindere ușoară, o respirație profundă sau o plimbare pe îndelete. Iesirea în natură este un bonus suplimentar. Lumina soarelui este o sursă excelentă de vitamina D și ajută la repararea și vindecarea celulelor. Petrecând timp în aer liber poate ajuta procesul de vindecare.

# 5 - Somnul

Un somn bun și un program regulat sunt imperative pentru combaterea oboselii cronice. În timp ce problemele suprarenale pot cauza probleme de somn, lipsa de somn de calitate poate duce la un stres care creează dezechilibru hormonal. Când și cât timp dormi depinde de o serie de factori, dar cel mai important lucru este coerența programului de viață. Organismul dvs. funcționează folosind un ceas intern, iar când programul de somn se schimbă în mod constant, corpul dumneavoastră poate avea probleme în menținerea echilibrului hormonilor.

# 6 - Sănătatea sistemului digestiv

Un intestin sanatos este esential pentru un sistem imunitar puternic. Lezarea intestinală este responsabilă pentru multe infecții și boli, toate acestea putând duce la probleme suprarenale. Probioticele și alimentele fermentate sunt o necesitate absolută atunci când vine vorba de protejarea microbiomei intestinului.

Digestia și metabolismul sunt adesea afectate de problemele suprarenale și de dezechilibrele hormonale, astfel, păstrarea unui sistem digestiv sănătos, poate ajuta la prevenirea problemelor suprarenale, precum și ameliorarea simptomelor lor.

Rețineți că simptomele oboselii suprarenale sunt comune și pot fi cauzate de o mulțime de factori diferiți. Mergeți la unprofesionist în domeniul sănătății care are o viziune holisticăl pentru a vă ajuta să identificați rădăcina problemei, în loc să tratați doar simptomele. Amintiți-vă că exercițiul fizic și o nutriție completă sunt cele mai bune, două modalități de a vă susține sistemele corpului.

Corpul uman este o capodoperă, echipată să ne protejeze de agenții patogeni, să folosim eficient mâncarea ca și combustibil și să producem substanțe chimice și hormoni care să ne ajute să rcontrolăm stresul din viața de zi cu zi. Grija și atenția pe care o dăm semnalelor pe care ni le trimite corpul, este cea mai buna cale de a trai o viata fericita si sanatoasa!

*Aceste informații sunt prezentate doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate diagnosticării sau prescrierii pentru orice condiție medicală sau psihologică, nici pentru a preveni, trata, atenua sau vindeca astfel de afecțiuni. Informațiile conținute în acest document nu au ca scop înlocuirea unei relații personale cu un medic sau cu un medic specialist calificat. Prin urmare, aceste informații nu sunt intenționate ca sfaturi medicale, ci mai degrabă o împărtășire a cunoștințelor și a informațiilor bazate pe cercetare și experiență. Vă încurajăm să vă faceți propriile decizii referitor la sănătatea dv., pe baza parteneriatului cu un profesionist calificat în domeniul sănătății.

ARTICOL TRADUS ȘI ADAPTAT DE VIOREL CIUREA

REFERINȚE

https://www.statista.com/chart/3534/americans-are-tired-most-of-the-week/

https://health.usnews.com/wellness/articles/2017-06-20/what-is-adrenal-fatigue-and-why-is-it-controversial

https://www.healthline.com/health/adrenal-fatigue-diet#outlook

https://blog.bulletproof.com/adrenal-fatigue-treatment-symptoms/

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/what-is-cortisol#1

Wilson, James. "Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome." Smart Publications, p. 3, 2002.

Wilson, James. "Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome." Smart Publications, p. 6, 2002.

MayoClinic.com Addison's Disease http://www.mayoclinic.com/health/addisons-disease/DS00361/DSECTION=causes (Accessed June 11, 2009)

National Institutes of Health, Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, "Adrenal Gland Disorders" http://www.nichd.nih.gov/health/topics/Adrenal_Gland_Disorders.cfm (Accessed June 11, 2009)

Understanding Adrenal Function August 27, 2000, Mercola.com https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2000/08/27/adrenals.aspx (Accessed June 11, 2009)

Wilson, James. "Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome." Smart Publications, p. 7, 2002.

Wilson, James. "Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome." Smart Publications, p. 7, 2002.

Veracity, Dani. "Recovering From Adrenal Fatigue: How Your Body Can Overcome Chronic Stress and Feel Energized Again." Natural News, April 6, 2006 http://www.naturalnews.com/019339.html (Accessed June 11, 2009)

Veracity, Dani. "Recovering From Adrenal Fatigue: How Your Body Can Overcome Chronic Stress and Feel Energized Again." Natural News, April 6, 2006 http://www.naturalnews.com/019339.html (Accessed June 11, 2009)

Veracity, Dani. "Recovering From Adrenal Fatigue: How Your Body Can Overcome Chronic Stress and Feel Energized Again." Natural News, April 6, 2006 http://www.naturalnews.com/019339.html (Accessed June 11, 2009)

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/05/most-common-cause-of-fatigue-that-is-missed-or-misdiagnosed-by-doctors.aspx

https://thetruthaboutcancer.com/adrenal-support/?utm_campaign=ancient-nutrition&utm_medium=organic&utm_source=fb-ttac&utm_content=adrenal-support&a_aid=59c13831797bc&u1=fbttacadrenalsupport&fbclid=IwAR1XeI79rfsX7tR4xwRedmFsFtgajd1M3qLpRxaQvmVkvfPVP-yY8ttxNMo

PRODUS

CELLSENTIALS

Stresul, o dietă săracă în nutrienți și poluarea care ne înconjoară ne pot afecta în mod negativ sănătatea și din acest motiv este foarte important să obținem absolut toți nutrienții de care are nevoie corpul nostru pentru a funcționa la un nivel optim. Și bineînțeles că avem nevoie de ei în cantitățile care ne trebuie ca să ne protejăm bunul cel mai de preț - sănătatea noastră.

CELLSENTIALS sunt mai mult decât un simplu complex de vitamine. Doza zilnică ne dă corpului vitaminele, mineralele, antioxidanții plus alți micronutrienți vitali pentru sănătatea noastră. Sunt un suport nutrițional excelent pentru tot corpul nostru.

-sistemul imunitar

-sistemul cardiovascular

-pielea și unghiile

-creier

-ochi

-integritatea celulară

-sistemul nervos

-oase și articulații

-țesut muscular

-tiroida

-ficatul

-metabolism și energie

Ca să obțineți toată gama de micronutrienți necesari pentru o sănătate optimală vă trebuie un supliment care să fie creat avand o bună înțelegere a complexitătii nevoilor nutriționale ale corpului uman.

De ce CELLSENTIALS sunt considerate ca fiind produsul numărul 1 din peste 1600 testate?

# Pentru că au în compoziție vitamine, minerale care hrănesc sănătatea celulelor noastre.

# Pentru că au elementele necesare, cofactorii de care corpul nostru are nevoie pentru a utiliza vitaminele și mineralele în mod eficient.

# O gamă complexă de Fitonutrienți care ne apără contra stresului oxidativ.

# O gamă complexă de nutrienți care acționează ca molecule ce promovează semnalizarea celulară ce ne ajută cu reînoirea celulară și cu protecția celulelor.

LINK PENTRU VIDEO UL INCELLIGENCE

PREȚ RETAIL 280.5 LEI.

PREȚUL PE CARE ÎL OBȚINEȚI FOLOSIND ACEST LINK ESTE 255 LEI.

Dacă doriți să cumpărați  produsele recomandate , din magazinul online USANA vă rugăm să accesați secțiunea  ”Fă cumpărături acum” a site-ului  revolutieinsanatateata.usana.com sau accesați ACEST LINK

Dacă doriți informații suplimentare  solicitați-le la adresa de e-mail:revolutieinsanatatea@gmail.com

Citiți și:ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre detoxifiere.Principalele 8 motive ca să vă detoxificați corpul;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: cum să ne detoxifiem?;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: ficat;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre: diete;

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Instrucțiuni pentru a îmbătrâni frumos și sănătos

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.