Social

ZdV te ajută să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea | Astăzi despre ”Axa creier- intestin”

Ziarul de Vrancea
6 mar 2019 3540 vizualizări

Ziarul de Vrancea va publica peridic, începând de astăzi, articole care te vor ajuta să-ți protejezi și să-ți menții sănătatea. Într-o abordare ușor de înțeles, fiecare astfel de articol se va încheia cu recomandarea unui produs al unuia dintre liderii mondial în nutriție celulară, în strânsă și directă legătură cu informațiile prezentate.

Sistemul tău digestiv este casa la trilioane de bacterii și alte micro organisme. Conform celei mai recente estimări, celulele umane reprezintă doar 43% din numărul total de celule ale corpului. Restul sunt coloniști microscopici. Într-un sens, suntem mai mult microbi decât suntem umani.

Știința arată o legătură între microbiomul în intestin și creier. De fapt, mulți experți numesc microbiomul un al doilea "creier".

Microbii colectivi vă pot influența mai mult dieta, nivelul de energie, sănătatea imună și sănătatea globală decât se credea anterior.

Iată ce spune cea mai nouă știință despre conexiunea creier-intestin, în acest articol informativ.

În ultimii ani, oamenii de știință au descoperit că creierul nu acționează în mod independent, așa cum sa crezut odată. Studiile arată că există un alt jucător important în afara creierului. Și unul la care nu ne-am așteptat. De fapt, acest alt jucător nu este o singură entitate, ci mai degrabă trilioane de organisme microscopice. Este un sistem de trilioane de bacterii și alti microbi, cunoscut sub numele de microbiomul intestinal.

Iată un alt mod de a vă uita la el: Să ne imaginăm cum creierul este CEO-ul ( şeful cu gradul cel mai mare) companiei, cunoscut sub numele de corpul dumneavoastră. Asta ar face ca microbiomul tău să fie personalul companiei. Având o relație de lucru bună, între angajați și CEO( şeful cu gradul cel mai mare), creează succes. Dar, la fel ca o companie care rulează cu zero contribuție din partea personalului său, un corp condus exclusiv de creier rataceste mesajele și semnalele esențiale care ar contribui să creeze un corp care funcționează perfect.

Creierul și microbiomul comunică în mod constant. Această legătură este adesea menționată drept axa isistem digestiv - creier . Comunicarea de-a lungul acestei linii este esențială pentru menținerea homeostaziei - sau a echilibrului - în intestin și în altă parte. Există diferite căi de comunicare care constituie această axa. Dar cel mai proeminentă autostradă este nervul vag. Printre alte procese și reacții corporale, este implicat în digestie și în răspunsul imun al intestinului.

Nervul vag este un nerv cranian care începe în creier și coboară până la intestinul gros. Acest nerv acoperă atât de mult teren în interiorul corpului încât nu este deloc surprinzător faptul că nervul vag este responsabil de reglarea unui număr de funcții interne. Unele dintre acestea sunt digestia, frecvența respiratorie, frecvența cardiacă, tensiunea arterială, unele răspunsuri imune și câteva reflexe interne (de exemplu, strănut și înghițire).

De asemenea, nervul vag comunică creierului alte evenimente care au loc in intestine. Împreună cu alimentele ingerate apar alergeni și alți microbi care pot activa răspunsurile imunitare normale în tractul gastro-intestinal (GI). 

Comunicarea pe axa intestin - creier, vă ajută să asigurați creierului - și, în cele din urmă, pentru restul corpului - informațiile de care are nevoie pentru a crea și menține un răspuns adecvat și sănătos la ce se întâmplă în interiorul corpului.

Ești exact ceea ce mănânci 

Iată câteva sfaturi de luat în considerare:

Respectați-vă microbiomul

Microbiomul dvs. este un sistem complex care este gata să vă ajute să trăiți cea mai bună viață. Se face atât de mult prin procesele digestive, dar și prin transmiterea unor mesaje importante către creier. Menținerea unui intestin fericit păstrează comunicarea de-a lungul axei intestin-creier. Iar împreună, această pereche puternică vă ajută să vă sprijiniți sănătatea.

Surse de informare folosite în editarea acestui articol:

http://askthescientists.com

Agusti A, Garcia-Pardo MP, et al. (2018). “Interplay Between the Gut-Brain Axis, Obesity, and Cognitive Function”. Frontiers in Neuroscience. 12: 155.

Carabotti M, Scirocco A, et al. (2015). “The gut-brain axis: interactions between enteric microbiota, central and enteric nervous systems.” Ann Gastroenterol. 28 (2): 203-209.

Bischoff SC. (2011). “‘Gut health: a new objective in medicine?’” BMC Medicine. 9: 24.

Breit S, Kupferberg A, et al. (2018). “Vagus Nerve as Modulator of the Brain-Gut Axis in Psychiatric and Inflammatory Disorders.” Frontiers in Psychiatry. 9: 44.

Foster JA, Rinaman L, Cryan JF. (2017). “Stress & the gut-brain axis: Regulation by the microbiome.” Neurobiology of Stress. 7: 124-136.

Houghteling PD, Walker WA. (2015). “Why is initial bacterial colonization of the intestine important to the infant’s and child’s health?” J Pediatr Gastroenterol Nutr. 60 (3): 294-307.

Hsiao E. (2013). “Mind-altering Microbes: How the Microbiome Affects Brain and Behavior”. TED Lecture.

Quigley EMM. (2013). “Gut Bacteria in Health and Disease.” Gastroenterol Hepatol. 9 (9): 560-569.

Singh RK, Chang H, et al. (2017). “Influence of diet on the gut microbiome and implications for human health.” J Transl Med. 15: 73.

Young VB. (2017). “The role of the microbiome in human health and disease: an introduction for clinicians.” BMJ. 356:j831

Produs recomandat în legătură cu articolul prezentat astăzi:Probioticul USANA aduce soarele în cartierul digestiei tale

USANA Probiotic folosește tulpini brevetate Lactobacillus rhamnosus LGG® și Bifidobacterium BB-12®, deoarece acestea sunt bine documentate că supraviețuiesc tranzitului prin mediul acid al stomacului. Acest lucru este important, deoarece bacteriile nu vă vor aduce nici un beneficiu dacă vor muri imediat după ce le înghițiți. Deoarece produsul nostru se află într-un ambalaj de tip stick, suntem capabili să vă oferim o doză mai eficientă cu o durată de depozitare mult mai mare decât majoritatea produselor de tip iaurt - în special, 12 miliarde de unități care formează. În plus, dacă nu vă place iaurtul, nu trebuie să îl consumați cu USANA Probiotic! Puteți lua produsul direct din pachet sau îl puteți amesteca cu orice alimente sau băuturi reci.

Cu ce ne ajută PROBIOTIC-ul de la Usana?

-sunt culturi de bacterii benefice care promovează o digestie și o absorție sănătoasă a nutrienților

-ajută cu tranzitul intestinal 

-vine în sprijinul sănătății imunitare

“Drumul către o sănătate optimă începe cu un sistem digestiv sănătos și cu abilitatea corpului de a se detoxifia.” INSTITUTUL MEDICAL SANOVIV

Pentru a afla detalii despre produs, dar și a modului în care-l puteți achiziționa vă rugăm să accesați link-ul următor:USANA® Probiotic


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.