Politică

VIDEO | Marian Oprișan zice c-a împrumutat peste un milion de euro de la mama sa pensionară

Ziarul de Vrancea
26 iun 2023 4161 vizualizări
Marian Oprișan, vicepreședintele PSD Vrancea, a explicat, joi 21 iunie 2022, în direct, pe postul de televiziune Realitatea Plus, că mama sa, Lucia Gherarde, alături de care apare în prezenta fotografie, nu este pensionară, ci om de afaceri care câștigă bani din tranzacții imobiliare. Conform declarațiilor de avere depuse în ultimii ani, Marian Oprișan este împrumutat periodic de către mama sa cu sume consistente de zeci și sute de mii de euro.
Marian Oprișan, vicepreședintele PSD Vrancea, a explicat, joi 21 iunie 2022, în direct, pe postul de televiziune Realitatea Plus, că mama sa, Lucia Gherarde, alături de care apare în prezenta fotografie, nu este pensionară, ci om de afaceri care câștigă bani din tranzacții imobiliare. Conform declarațiilor de avere depuse în ultimii ani, Marian Oprișan este împrumutat periodic de către mama sa cu sume consistente de zeci și sute de mii de euro.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea zice că a mai luat, conform recentei sale declarații de avere depuse, un împrumut de  peste1.000.000 ( un milion) euro de la mama sa pensionară. El ar trebui să plătească rate de 14.000 de euro deși are venituri de doar 2.400 euro. Reamintim că  în conformitate cu informațiile făcute publice la începutul lunii mai 2023, într-un articol publicat de g4media.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan (PSD), a cumpărat domeniul de peste un hectar în care stă cu mama sa, Lucia Gherarde, și cu soția Mihaela (în comuna Bolotești, Vrancea), cu 330.000 de euro, pe care fostul baron de Vrancea i-a plătit prin virament bancar către mama sa. 

VIDEO:Antena 3 CNN

Potrivit ultimei declarații de avere, Marian Oprișan, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, s-a împrumutat în acest an de la mama sa, care este pensionară, cu peste un milion de euro.Practic prin aceste declarații Oprișan continuă să sfideze autoritățile trecând în declarația sa de avere datorii enorme, toate la mama sa, care este pensionară.Concret Oprișan menționează că s-a împrumutat de la mama sa chiar în acest  cu o sumă uriașă de aproape un milion de euro. Este vorba de suma de 4.772.160 lei pe care el pretinde că îi va achita lui Gherarde Lucia în opt ani, adică până în anul 2030. Oprișan precizează că intenționează să restituie lunar suma de 49.000 de lei din împrumutul făcut de la mamasa. De aceștia bani Oprișan zice că a cumpărat domeniul de peste un hectar în care stă cu mama sa, Lucia Gherarde, și cu soția Mihaela (în comuna Bolotești, Vrancea), cu 330.000 de euro, pe care fostul baron de Vrancea i-a plătit prin virament bancar către mama sa.

Foto:newsweek.ro

Așa cum se poate constata din declarația de avere Marian Oprișan mai are încă trei împrumuturi luate de la mama sa

51.466 euro pe o perioadă de 10 ani, între 2018 și 2028. El va plăti, lunar suma de 2.100 de lei.

1.175.450 lei pe o perioadă de 10 ani, între 2020 și 2030. El va plăti, lunar suma de 9.000 de lei.

1.273.000 lei pe o perioadă de 11 ani între 2021 și 2030. El va plăti, lunar suma de 9.600 de lei.

Cosiderând că, fiind vorba de un împrumut în familie, Oprișan nu îi plătește dobândă mamei sale, în total, trebuie să returneze, lunar, suma de 69.700 de lei, adică 14.000 de euro.Cum însă se poate constata veniturile lui Oprișan sunt mult sub această sumă. Astfel el declară un singur venit ca vicepreședinte al CJ Vrancea în valoare de 147.000 de lei, adică 2.400 de euro pe lună. Soția sa câștigă aproape 100.000 de lei, adică 1.600 de euro.Prin urmare și dacă ar plăti datoriile la comun, familiei Oprișan i-ar lipsi 10.000 de euro pentru a-și plăti ratele.

E un simplu împrumut familial. Am luat niște bani de la mama. Mai exact, mi-a dat mama niște bani, Banii provin din imobiliare ale mamei mele. Suntem curați ca lacrima, am fost verificați de toate organele abilitate, tranzacțiile s-au făcut prin băncile din România. Bineînțeles că nu-i dau banii înapoi, așa e rubrica în declarația de avere, trebuie trecut <<împrumut>>”, a declarat Marian Oprișan pentru presshub.ro.

Citiți și:Oprișan și primul său milion: Blocul Armatei și Casa de Licitații două tunuri marca Seven Stars;

Cum a devenit mama lui Oprișan milionară: Afacerea Seven Stars;

Cum a făcut Oprișan primul milion de euro: Seven Stars, istoria unei lovituri de miliarde în paguba statului;

Nu-l întrebați pe Oprișan cum a făcut primul milion: Aventura internațională și dizolvarea Seven Stars;

Afacerea Catedrala: O altă combinație imobiliară profitabilă pentru familia Oprișan ;

Mama pensionară i-a cumpărat lui Oprişan apartament de lux în Bucureşti;                                                                                                     

Afacerea din spatele reabilitării Prefecturii Putna. Combinația imobiliară dintre mama lui Oprișan și fiica patronului grupului Vega;          

Averea lui Marian Oprișan după două decenii la șefia CJ Vrancea   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.