Politică

Ziarul de Vrancea a avut încă o dată dreptate: Varianta Victor Roman prefect a căzut la București. Se așteaptă o altă propunere de la PSD

Ziarul de Vrancea
22 ian 2022 6911 vizualizări

Din informații neoficiale, dar sigure, Ziarul de Vrancea a aflat că varianta ca politicianul-om de afaceri Victor Roman să fie numit prefect de Vrancea a căzut la București. Concret: filialei PSD din județul nostru i s-a solicitat o altă propunere pentru funcția de reprezentant al Guvernului României în această parte a țării. Cel mai probabil, o nouă propunere a PSD Vrancea va fi stabilită și comunicată public, spun sursele noastre, după 24 Ianuarie 2022.

Reamintim că pe 16 decembrie 2021, în cadrul unei ședințe a Consiliului Politic Judeţean al PSD Vrancea această structură de conducere a social-democraților din județul nostru a stabilit că fostul deputat Victor Roman, om de afaceri de succes pe bani publici de aproape 20 de ani, este propunerea organizației pentru funcția de prefect. „Victor Roman ar fi fost un om neconflictual, ceea ce era de bine, ținând seama de contextul politic național și local”, au precizat atunci surse din interiorul PSD Vrancea, justificând astfel alegerea acestuia, în unanimitate, drept propunere de prefect al județului.

„Propunerea Consiliului Politic judeţean al PSD Vrancea pentru funcţia de prefect al judeţului este Victor Roman. Propunerea va fi transmisă conducerii partidului la nivel central, dar nu cred că va avea partidul o altă poziţie decât cea a organizaţiei. A fost singura nominalizare făcută în cadrul şedinţei partidului de astăzi şi a fost votată în unanimitate”,  declara Nicuşor Halici, președintele interimar al organizației PSD Vrancea pe 16 decembrie 2022, conform Agerpres.

La vremea respectivă, Ziarul de Vrancea a publicat articolul Politica și afacerile pe bani publici, din nou victorioase în Vrancea. Victor Roman este propunerea PSD pentru funcția de prefect. În care a atras atenția, exemplificând inclusiv cu numeroase articole apărute în publicația noastră de-a lungul timpului, cine ar urma să devină prefect de Vrancea, prin numirea în această funcție a lui Victor Roman. După apariția acestui material, ne-a fost transmis un drept la replică și acesta făcut public în paginile cotidianului nostru, sub titlul: Drept la replică solicitat de PSD Vrancea și precizările cotidianului nostru în legătură cu acesta. Acum, după ce varianta Victor Roman prefect a căzut la București iar filialei PSD i se solicită o altă propunere, se poate constata că Ziarul de Vrancea a avut încă odată dreptate!

„Există solicitarea să se vină cu altă propunere. Nu se știu motivele, și cred că doar Primul Ministru le are” - au precizat surse neoficiale, dar sigure pentru Ziarul de Vrancea. În filiala PSD din județul nostru, acum, odată cu picarea la București a variantei Victor Roman, au început să fie active curente de opinie care caută să-și impună într un fel sau altul omul în funcția de reprezentant al Guvernului pe aceste meleaguri.

Înainte ca propunerea Victor Roman să fie votată, Ziarul de Vrancea a publicat articolul Ce prefect se pregătește să pună PSD în Vrancea? în care analiza variantele vehiculate atunci. Revenim cu analiza menționată și cu oamenii, probabil din nou aflați în centrul atenției la PSD Vrancea, dar și cu detalii recente pe același subiect, pe care le prezentăm în continuare.

Unul din numele cu șanse de a ocupa acest post, ar fi, din informațiile Ziarului de Vrancea, actualul administrator public al Municipiului Focșani, juristul Cristina Stoica, fost subprefect al județului.

De asemenea consilierul, județean Vasile Marin, fost adjunct al șefului IPJ Vrancea, este și el „în cărți”, pentru a fi curând, reprezentantul susținut de PSD al Guvernului PSD-PNL-UDMR-Minorități în Vrancea.

Într-o poziție favorabilă pentru a fi susținut de PSD, ca să ocupe fotoliul de prefect de Vrancea se mai află, conform surselor noastre, și fostul consilier judeţean și fost director al  Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi în Ministerul Agriculturii, Vasile Carnariu. 

Un alt nume vehiculat care ar putea fi susținut de PSD să ajungă ocupantul titular al biroului de prefect de Vrancea, din clădirea ”Casei Albe” aflată în Piața Unirii, este cel al șefului de birou din Primăria Focșani, Dan Mocanu Grigoraș.

Iulian Ghiocel Matache, fostul Ministru al Transporturilor din Guvernul PSD condus de Victor Ponta, ar fi din sursele sursele Ziarului de Vrancea o altă variantă ce va fi luată în discuție la PSD Vrancea, în zilele următoare, pentru a deveni propunerea organizației pentru funcția de prefect al județului.

Având în vedere importanța postului de prefect de Vrancea, este desigur posibil ca în următoarele zile să mai apară și alte nume cu șanse să obțină susținerea PSD pentru a ocupa această demnitate.Ziarul de Vrancea vă va ține la curent cu evoluțiile evenimentelor pe acest subiect. 

Pe fondul respingerii propunerii Victor Roman prefect de Vrancea, PNL a încercat recâștigarea postului

Din informațiile Ziarului de Vrancea, pe fondul respingerii propunerii variantei Victor Roman ca prefect al județului, s-au făcut demersuri la București pentru relocarea funcției la PNL. „Sunt voci care spun că s-a solicitat să se întoarcă lucrurile. Sperând ca dacă propunerea Victor Roman nu trece, se poate schimba ceva (n.r. funcția de prefect de Vrancea să revină la PN), Negocierea este închisă fără drept de apel”, au precizat sursele noastre despre posibilitatea reîntoarcerii funcției de prefect de Vrancea la PNL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.