Politică

Drept la replică solicitat de PSD Vrancea și precizările cotidianului nostru în legătură cu acesta

Ziarul de Vrancea
20 dec 2021 2413 vizualizări

În urma apariției în cotidianul nostru a articolelor Politica și afacerile pe bani publici, din nou victorioase în Vrancea. Victor Roman este propunerea PSD pentru funcția de prefect și Cu Victor Roman prefect PSD, se anunță vremuri grele pentru PNL și pentru Cătălin Toma, PSD Vrancea a transmis redacției spre publicare, un ”Drept la replică”.Publicăm în variantă integrală dreptul la replică solicitat, precum și precizările Ziarului de Vrancea în legătură cu acest drept la replică.

Precizările Ziarului de Vrancea la dreptul la replică solicitat de PSD Vrancea

Într-un drept la replică adresat redacției, de PSD Vrancea îl prezintă pe Victor Roman, drept ”un respectat om de afaceri, dispus să contribuie la dezvoltarea județului și cel mai potrivit pentru a ocupa funcția de prefect.”

În primul rând, trebuie spus că Victor Roman și-a construit afacerile, în principal, din banii statului, în special din bugetul județean. Dovadă pentru această afirmație stau numeroasele contracte pe care le-au primit firmele la care acesta este acționar sau pe care le controlează prin interpuși, începând din 2005 și până în prezent.

Iar prima controversă legată de onestitatea afacerilor sale cu Consiliul Județean Vrancea datează chiar din anul 2005. Când firmele în care a fost implicat Victor Roman au luat locul Societății Județene S C ”Drumuri și Poduri” Vrancea SA . Aceasta avea ca obiect de activitate construcția și reparațiile de drumuri, dar și lucrări de deszăpezire pe drumurile județene.

Aflată în subordinea Consiliului Județean, S C ”Drumuri și Poduri” Vrancea SA a fost falimentată, în mod suspect, cu largul concurs al PSD, chiar de propriul patron. Astfel, la inițiativa lui Marian Oprișan și cu votul majoritar al consilierilor județeni ai PSD (între care și Victor Roman – interesat direct, așa cum s-a văzut ulterior) Consiliul Județean Vrancea a refuzat la acea vreme să-și achite facturile către compania subordonată. Au rămas în acest mod pe drumuri câteva sute de lucrători. La momentul respectiv, ne amintim, nimeni din PSD Vrancea nu a luat apărarea acestor oameni care aveau familii de întreținut.

În anul următor, firmele afaceristului Victor Roman au preluat activitatea de lucrări de reparații, construcții și deszăpezire pe drumurile județene. Și nu le-au mai lăsat până astăzi!.

Chiar dacă pentru așa ceva nu s-a deschis vreun dosar penal, trebuie să fiți de acord domnilor actuali șefi ai PSD Vrancea, Victor Roman tot are o problemă uriașă, de natură morală!

Iar un prefect care și-a construit astfel afacerile este la fel de controversat ca și un ”specialist în întreținerea și repararea aparatelor de cafea care și-a angajat fiul la MAI”.

Pe de altă parte, PSD Vrancea susține foarte apăsat, în dreptul la replică, transmis cotidianului nostru, faptul că Victor Roman „NU are interzise drepturile de ocupare a unei funcții de demnitate publică”. Formularea corectă este Victor Roman „NU MAI ARE interzise drepturile de ocupare a unei funcții de demnitate publică”.

Iar acest lucru se datorează nu faptului că nu ar fi încălcat legea ci pentru că i-a expirat perioada de interdicție pe care i-a impus-o Justiția Română, în dosarul de incompatibilitate.

Victor Roman și-a pierdut mandatul înainte de termen – chiar dacă cu doar câteva luni – din cauză că a fost găsit incompatibil printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ca să încheiem, în spiritul corectitudinei și transparenței pe care o invocă PSD, Ziarul de Vrancea îl provoacă pe ”respectatul om de afaceri Victor Roman” să facă publică lista tuturor contractelor finanțate din bani publici, pe care le-au obținut, în Vrancea, firmele la care este acționar sau pe care le controlează, începând din anul în care a intrat în politică și până în prezent. De asemenea, îl provocăm să dea publicității și suma totală pe care a primit-o în baza acestor contracte publice.

Referitor la amintitul caz recent, al convocării de către actualul prefect a șefilor IPJ Vrancea în biroul său, la cererea deputatului Ion Ștefan, publicăm mai jos  spre a fi recitite prin acesare titlurile articolelor pe acest subiect publicate în Ziarul de Vrancea:

Baroni locali și clone second-hand;

Sindicatul polițiștilor ia atitudine în cazul intervenției deputatului Ion Ștefan: „Dai un telefon şi ai la picioare şefii poliţiei”;

Mascații și cu garda... în Vrancea!

Ion Ștefan, după întâlnirea cu șefii IPJ Vrancea, din biroul prefectului: „Aștept raportul Corpului de Control al MI”;

Publicăm de asemenea și întrebările adresate de cotidianul nostru biroului de presă al Ministerului Afacerilor Interne pe tema prezenței Corpului de Control al Ministrului în Vrancea pe același subiect


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.