Opinii

Smecheriile si limitele lor

Corneliu Condurache
3 oct 2006 792 vizualizări
Ieri, dupa ratarea unei noi sedinte ordinare de Consiliu Judetean, Marian Oprisan a iesit in public cu varianta convenabila lui in cazul de acum noului sau dosar penal al sofatului cu permisul auto suspendat.

Aceasta arata si a fost prezentata ca atare in conferinta de presa tinuta in fata jurnalistilor asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea. Baronul este "absolut nevinovat" el fiind, cum nu mai este de mult un secret pe aceste meleaguri prin natura fiintei si comportamentului sau, "de neclintit" cind e vorba de "respectarea si aplicarea legilor". Este, bineinteles, vorba din nou de "o crasa persecutie politica" a "puterii portocalii" care i-a "instrumentat cu premeditare" intreaga actiune.

"Gingasul si sensibilul" satrap local, cel care-i "tinta nemiloasa" a unor asemenea nemernicii "n-a stiut" pina simbata cind a fost anuntat printr-un fax in zi nelucratoare la Consiliul Judetean ca are permisul suspendat. Cu toate acestea, uzind de faptul ca n-a aflat intr-o zi lucratoare de "necazul" ce s-a abatut asupra lui (desi cei de la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov sustin ca l-ar fi anuntat chiar din data de 5 septembie 2006, cind a fost depistat in abatere, despre ce-l astepata, iar "Ziarul de Vrancea" pe care baronul il citeste cu mare atentie a scris despre intimplare inca din 18.09.2006) Oprisan a considerat, iata, ca nu-i absolut nici o problema daca duminica se urca la volanul unei masini de lux pe care-o are in propria-i flotila si trage o fuga pina la Bucuresti! Smecheria cu neluatul la cunostinta despre sanctiunea aplicata de politistii de la Ilfov aduce foarte bine cu altele pe care vrincenii le cunosc, pentru ca au tot aflat de ele in ultimii ani, fiind cel mai probabil satui de gustul lor ca de mere acre. Din aproximativ aceeasi categorie de semecherii gindite si ambalate astfel incit sa fie inghitite nemestecate de cit mai multi din cei din jur fac parte: "gipanele" trecute pe numele soferului si al fratelui secretarei, casa "modesta cu 5 camere" ridicata la km 27 pe soseaua Vrancei din economiile mamei pesionare, crescuta concomitent cu blocurile ANL din Focsani, ziarul baronesc tinut din consistente fonduri publice pe numele... unei prietene, s.a. Toate astea ar trebui, prin urmare, sa-l prezinte imaculat pe unul

dintre cei mai patati sefi de judete-feuda din Romania. Lucru tare greu, ca sa nu spun imposibil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.