Politică

Vasile Carnariu, susținut de PSD Vrancea, este noul președinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

Ziarul de Vrancea
1 apr 2022 5059 vizualizări

Vasile Carnariu, susținut de PSD Vrancea, a fost numit miercuri, 30 martie 2022, în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Originar din municipiul Roman (județul Neamț), Vasile Carnariu a absolvit în 1989 Facultatea de Tehnologia și Chimia Produselor Alimentare și Tehnică Piscicolă Galați.

În politică a activat o scurtă perioadă în formațiunea politică Federația Ecologistă, după care a intrat în Partidul Social Democrat pe listele căruia a fost ales consilier județean în două mandate 2000-2004, respectiv 2008-2012.

A fost, de asemenea, director al APIA Vrancea. De curând, Vasile Carnariu s-a numărat și printre posibilele variante de prefect de Vrancea.

Începând din 23 februarie 2022, social-democratul Vasile Carnariu a revenit în postul de director al Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi în Ministerul Agriculturii, post pe care l-a mai ocupat în perioada 2012-2016.

Contactat de Ziarul de Vrancea, Vasile Carnariu a precizat:

Propunerea de a deveni preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate a fost una venită pe latură politică. Am acceptat-o cu responsabilitatea necesară, știu ce trebuie făcut și-mi voi pune toată priceperea și energiile în slujba realizării programului guvernamental în domeniul administrării unitare și eficiente a ariilor naturale protejate și a conservării habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.”   

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a fost înființată în anul 2016, prin Legea nr. 95/2016 și funcționează în baza Hotărârii de Guvern nr. 997/2016.

ANANP este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat și funcționează în subordinea Ministerului Mediului.

Scopul ANANP este administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, reglementate prin dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2007.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate are următoarele atribuții specifice:


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.