Politică

Oprișan și Misăilă au dat „mână cu mână” și cer prefectului „să răspundă pentru abuzurile comise de 24 ianuarie”

Ziarul de Vrancea
25 ian 2020 3979 vizualizări

Deși nu a fost prezent la niciuna din manifestările organizate la Focșani vineri, 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, Marian Oprișan a transmis spre finalul zilei o nouă scrisoare deschisă, pe care o semnează alături de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă.

În afara acuzațiilor aduse, în cuprinsul acesteia se cere, între altele, Ministerului de Interne să demareze o cercetare administrativă a înaltului funcționar public Gheorghiță Berbece care, prin documentele semnate și transmise în vederea organizării a 161 ani de la Unirea Principatelor Române, a indus in eroare autoritățile”.

De asemenea, se solicită Ministrului Educației și ISJ Vrancea să publice rezultatele cercetării disciplinare a directoarei Casei Corpului Didactic pe care, pe lângă încălcarea competențelor și atribuțiile date de legislația specifică, o bănuim de fals în acte publice și inducerea în eroare a autorităților publice, deoarece a solicitat autorizarea unui eveniment public pe care de fapt nu l-a organizat Casa Corpului Didactic, ci două instituții din sfera militară”. 

În scrisoarea deschisă, se solicită Garnizoanei Focșani să relateze dacă a avut cunoștință că va participa la un eveniment organizat de Casa Corpului Didactic. Publicăm în continuare conținutul integral al scrisorii semnate de Oprișan și Misăilă, transmisă presei vineri, 24 ianuarie 2020. 

  Citiți și:Uniți în discordie. Oprișan îl acuză pe prefectul de Vrancea că a creat un „climat de minciună” și cere MAI să intre pe fir

„Am aniversat astăzi 161 ani de la Unirea Principatelor Române într-un climat de dezbinare și minciună! Un climat care se datorează exclusiv Prefectului PNL al Județului Vrancea care, din funcția de reprezentant al Guvernului României, își permite să încalce prevederile regulamentelor Ministerului Afacerilor Interne și să manipuleze în mod constant.

Ultima ieșire de acest gen a avut loc chiar astăzi, 24 ianuarie 2020, când echipa de comunicare a PNL care s-a mutat la cabinetul Instituției Prefectului acuză conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Focșani că au refuzat «orice colaborare» pe subiectul 24 ianuarie și că «au avut o atitudine total nepotrivită în mass-media, lucru ce a condus la îndepărtarea oricărui posibil invitat» la manifestările organizate de Instituția PNL a Prefectului în Piața Unirii din Focșani.

Acuzații grave care arată, pe de o parte, cât de multă considerație are Prefectul în ceea ce privește democrația și libertatea de exprimare, dar și modul josnic în care acesta vrea să justifice faptul că în Piața Unirii au fost foarte puțini vrânceni prezenți, dar și că PNL nu a reușit să îi convingă nici pe miniștrii lor să participe la eveniment! Așa cum toată lumea a văzut, ministrul vrâncean Ion Ștefan a ales să meargă la Iași de 24 Ianuarie.

Ce l-a deranjat, totuși, pe Prefectul Berbece? O întrebare la care dorim să răspundem, din respect pentru cetățenii Românei!

În primul rînd, pe Berbece l-a speriat faptul că autoritățile publice locale, respectiv Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani, s-au opus derapajului instituțional fără precedent al acestui reprezentant al Guvernului Românei în teritoriu care comite abuzuri repetate, fără ca organele în drept să se sesizeze pentru a putea fi tras la răspundere !

Așa cum am arătat încă de zilele trecute, Instituția Prefectului Vrancea are doar calitatea de participant la festivitățile organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii. Conform regulamentelor, Ministerul Afacerilor Interne organizează festivități cu ocazia sărbătoririi următoarelor zile: Ziua veteranilor de război din Ministerul Afacerilor Interne, Ziua drapelului national, Ziua imnului național al României și Ziua NATO.

Iată cum Instituția Prefectului Vrancea a indus în eroare populația încă din data de 10 ianuarie 2020 când a anunțat că va «organiza manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române».

Minciuna este «recunoscută» indirect în invitația semnată de prefect, care și-a dat seama cât de penibil a fost, când a realizat că din postura de invitat, așa cum prevăd regulamentele, nu poate organiza evenimente. Asta nu l-a împiedicat însă să își ascundă incompetența și necunoașterea legii printr-un simulacru de invitație la ”manifestările organizate de către Garnizoana Focșani” (sic).

Mai trebuie spus și faptul că prefectul Berbece arată și o lipsă totală de respect față de Municipiul Focșani, Oraș al Unirii. Suntem siderați că nici reprezentatul Guvernului și nici consilierii lui nu cunosc istorie, și nici limitele bunei cuviințe față de vrânceni. Nu îi reproșăm prefectului lipsa educației academice sau faptul că a terminat facultatea la 41 ani, însă nu îi permitem acestuia să vorbească despre Orașul Unirii ca despre un «târgușor» pe care l-ar fi dezvoltat liberalul Ion Brătianu. Dacă domnia sa este atât de preocupat de istoria Brătienilor, îi recomandăm să se înscrie la concursul pentru poziția de director al Muzeului «Ion Brătianu», de la Florica, Argeș.

De ce se teme cu adevărat reprezentantul Guvernului este faptul că am dezvăluit faptul că a încălcat legea ! Prin adresa nr. 946/22.01.2020, Instituția Precetului a solicitat Casei Corpului Didactic «Simion Mehedinți» Vrancea ca în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române să includă și manifestările organizate de către Garnizoana Focșani, la solicitarea Instituției Prefectului Județului Vrancea, solicitare la care profesorul Livia-Silvia Proca Marcu (PNL) dă curs imediat.

Trebuie menționat faptul că în Codul Administrativ este precizat faptul că Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor, însă Casa Corpului Didactic nu este serviciu public deconcentrat. Casa Corpului Didactic este o instituției în subordinea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea și are ca singură atribuție «organizarea programelor de formare pentru personalul didactic». Casa Corpului Didactic nu coordonează activitatea școlilor din județ și nici nu are ca atribuții organizarea de evenimente aniversare, gen 24 Ianuarie. Așadar, solicitarea prefectului reprezintă un abuz de putere iar conducerea PNL a Casei Corpului Didactic a dat curs solicitării fără temei legal.

Pe această cale solicităm:

  1. Ministerului de Interne să demareze o cercetarea adiminsitrativă a înatului funcționar public, Gheorghiță Berbece care, prin documentele semnate și transmise în vederea organizării a 161 ani de la Unirea Principatelor Române, a indus in eroare autoritățile.
  2. Instituției Prefectului să prezinte documentul prin care solicită Garnizoanei Focșani participarea la «festivităţile organizate de Guvernul României, autorităţile publice sau alte instituţii ale statului, cu ocazia Zilei Unirii».
  3. Prefectului să ceară scuze militarilor din cadrul Garnizoanei Focșani pentru faptul că a pus Armata României într-o lumină neplăcută, pe care militarii nu o merită.
  4. Prefectului să își ceară scuze focșănenilor pentru faptul că a vorbit despre Orașul Unirii ca despre un «târgușor».
  5. Prefectului să își ceară scuze pentru că a mințit și a dezinformat cu privire la statutul de organizator al evenimentul de celebrare a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.
  6. Ministrului Educației și ISJ Vrancea să publice rezultatele cercetării disciplinare ale directoarei Casei Corpului Didactic pe care, pe lângă încălcarea competențelor și atribuțiile date de legislația speficică, o bănuim de fals în acte publice și inducerea în eroare a autorităților publice, deoarece a solicitat autorizarea unui eveniment public pe care de fapt nu l-a organizat Casa Corpului Didactic, ci două instituții din sfera militară.
  7. Garnizoanei Focșani să relateze dacă a avut cunoștință că va participa la un eveniment organizat de Casa Corpului Didactic.

 Consiliul Județean Vrancea                               Primăria Municipiului Focșani                                                  

       Președinte                                                                   Primar

     Marian Oprișan                                                  Cristi Valentin Misăilă”    

Citiți și replica senatorului Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, pe contul său de facebook

„De câteva zile, un subiect creează titluri de-o șchioapă în presă, ajungând și la Antena 3, într-o emisiune de genul celor făcute la OTV, adică «șoc și groază». Din lipsă de subiecte în domeniul administrației, pentru că la capitolul realizări cei doi agitatori nu au nimic, lui Oprișan și Misăilă li s-a cășunat pe organizarea Zilei Unirii Principatelor - 24 Ianuarie 1859. Presupun că nu sunt la curent cu cine organizează Jocurile Olimpice, altfel i-ar contesta și pe ei. Mai mult, intervenția baronului la Antena 3 a fost de nivelul unui birt dintr-o gară, dar ținând cont, tot ziarele scriu, că și-a petrecut tinerețea prin astfel de locuri este de înțeles. Nimeni, dar absolut nimeni, nu i-a împiedicat pe cei doi să organizeze manifestări dedicate evenimentului, lucru dovedit de acțiunile lor ulterioare. Dar, când ești specialist în roluri bufe, începi să joci la fel și în piese dramatice. De obicei, verdictul îl dă publicul, iar în cazul nostru, alegătorii. #Ne_vedem_la_vot

Citiți și:Pentru că pe 24 ianuarie nu mai pot să cheltuie 100 euro/secundă ca anul trecut, Oprișan și Misăilă se dau supărați!;

Toanele „Megastarului” vrâncean în pragul zilei de 24 ianuarie;

Ziua Unirii la Focșani: Hai să dăm mână cu mână, separat, nu împreună!;

Fotografia zilei: Cum văd alții ce se întâmplă azi la Focșani

                                               

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.