Politică

VIDEO!!!Campania electorala prin ochi de politician

Iulia Crețu
24 apr 2012 1367 vizualizări
"Luaţi-o ca pe o sarbatoare in care se agata frumos cate un chip de candidat" Aleşii locali au votat interzicerea afişajului electoral în alte locuri decît cele special aprobate u discuţiile din plenul Consiliului Local însă au fost savuroase, grupul PDL afirmînd că în campanie este ca o sărbătoare u aleşii glumesc şi spun că pentru a ajunge directori trebuie să găsească altceva de făcut decît lipit afişe

 Proiectul de interzicere a afişajului electoral pentru alegerile locale de pe 10 iunie a stîrnit discuţii aprinse în Consiliul Local Focşani. USL a votat pentru sancţionarea celor care lipesc sau agaţă afişe în locurile publice cu amenzi cuprinse între 600 şi 1.000 lei, în timp ce PDL nu a crezut apelul la “curăţenie” făcut de primarul Decebal Bacinschi şi a acuzat că proiectul este discriminatoriu. Democrat liberalii nu cred că în campania electorală nu va mai apărea cîte un chip de candidat prin giratorii sau pe alte spaţii verzi. “N-am mai văzut o localitate în Romania care să interzică afişajul. Şi n-am citit clar în proiect că se va interzice în giratorii. De asemenea, nici de amendă pentru afişajul pe mijloacele de transport în comun nu se vorbeşte. Civilizat este să se facă campanie electorală”, a fost de părere Nicu Tănase, liderul de grup al PDL.

Promisiune de primar: “Nu vom avea afişe în giratorii”

Primarul Focşaniului a precizat că afişaj se va face doar în cele opt zone speciale pentru publicitate electorală. “Nu vom avea afişe în giratorii, doar în cele opt zone unde sînt montate acele panouri. Nu ştiu dacă s-a dat cadrul metalic jos din giratoriu, dar îl dăm mîine (n.r. azi)”, a spus Bacinschi. La rîndul său, viceprimarul Bogdan Matişan a precizat că “în campania electorală oraşul devine murdar”, pentru a sprijini acest proiect de hotărîre. De partea cealaltă, Ionel Preda, consilier local PDL şi director în cadrul Electrica, a explicat că frumuseţea campaniei electorale ar fi şi în publicitatea electorală. Preda a militat pentru afişajul electoral, dar a exagerat cu o comparaţie. “Alegerile locale sînt un eveniment şi marcarea se face şi cu panotaj. Trebuie să facem altceva, să fixăm o normă locală pentru afişaj electoral. Luaţi-o şi ca pe o sărbătoare în care se agaţă frumos cîte un chip de candidat. Nu cred că vom avea în Vrancea ceea ce se vrea în acest proiect”, a spus şi Ionel Preda, consilier PDL şi director în cadrul sucursalei Electrica.

Dispar lipitorii de afişe?

Intrat în jocul afişajului interzis, viceprimarul PNL Vasile Dobre, a făcut un amendament şi pentru grupul PDL, care a reclamat că se poate face publicitate candidaţilor pe maşinile de la Transport Public Local. “Fac un amendament să se interzică afişajul electoral în timpul campaniei pe orice mijloc de transport în municipiul Focşani”, a spus viceprimarul Dobre. Deşi nu au fost de acord cu acest proiect, democraţii au cerut să se precizeze clar că este ilegal afişajul electoral în giratorii. “Vreau să fac un amendament: să se scrie clar ca în sensurile giratorii este interzis afişajul. Asta ca să plec liniştit din CL”, a spus Dănuţ Popoiu, care ulterior a renunţat la propunere. În cazul în care această lege locală va intra în vigoare, va fi extrem de greu pentru membrii de jos din partide să se mai folosească de lipitul de afişe pentru a urca în ierarhia politică. “Era o vorbă la partide: a ajuns director că a lipit multe afişe. Se pare că va trebui să facem altceva decît să lipim afişe”, a glumit şi Liviu Oloeriu, liderul de grup al PSD din CL Focşani. Totuşi, legea lui Bacinschi are termen de expirare scurt, ea fiind aprobată doar pentru alegerile locale de pe 10 iunie din acest an, cînd se aleg primarul, consilierii locali, consilierii judeţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări un material video de la şedinţa de Consiliu Local Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.