Orașul Mărășești

Salonul scriitorilor vrinceni la Marasesti

Valentin Muscă
7 nov 2006 1122 vizualizări
Editia a VI-a a "Salonului scriitorilor vrinceni de pretutindeni" se va desfasura miine la Marasesti, "sub aripile protectoare" ale Arhanghelului Mihail, patronul spiritual al orasului erou.

Manifestarea este organizata de Casa de Cultura din localitate si va fi prilejul regasirii scriitorilor vrinceni de pretutindeni, inaintea Salonului Literar Dragosloveni. "La aceasta sarbatoare a literelor vrincene sint invitati toti scriitorii din judet si toti cei care iubesc literatura. Dintre invitatii din tara amintim scriitorii Calistrat Costin, presedintele filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor, Gheorghe Istrate, Marin Ifrim, Constantin Frosin, Constantin Marafet, Ion Lupu si altii care nu au confirmat pina la aceasta ora", ne-a spus Constantin Ghinita, directorul Casei de Cultura din localitate. In prima parte a diminetii vor fi prezentate revistele marasestenilor, "Clio" si "Liceul Meu", si se vor lansa lucrarile: Constantin Ghinita, "Evanghelia dupa Constantin Ghinita (eseuri)"; prof. Aurel Nicodei,

"Personalitati istorice si citate celebre"; prof. Adrian Botez, "Loja ohanica romaneasca" si Ana Maria Cornila, "Reverii critice". De asemenea, vor fi prezentate lucrari semnate de prof. Valeriu Anghel si de scriitorii Asociatiei "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. Dupa-amiaza, in Sala Mica se va derula o sezatoare literara, urmata de un microspectacol de poezie si muzica folk, la care vor participa formatia "Fortele de munca" din Rimnicu Sarat si George Patrascanu din Panciu.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.