Orașul Mărășești

Salonul Scriitorilor in stand by

Valentin Muscă
29 oct 2007 1149 vizualizări
A saptea editie a Salonului Scriitorilor Vrinceni de Pretutindeni, care trebuia sa se desfasoare la Marasesti, de ziua patronului spiritual al urbei - Arhanghelul Mihail, pe 8 noiembrie, nu va mai avea loc.

Lipsa banilor a oprit desfasurarea celui mai important eveniment cultural marasestean de peste an

"Deoarece nu avem posibilitatea finantarii acestui eveniment, in acest an manifestarea care incepuse sa devina locul inconturnabil al multor oameni de cultura din judet, dar si din localitatile vecine nu se mai mai tine, din pacate. Vom incerca sa nu anulam manifestarile prevazute din prima zi a Salonului si sa organizam de Ziua Orasului cel putin evenimentele care tin de Marasesti. Este vorba despre lansarea primei monografii localitatii, a unei antologii a poetului Constantin Ghinita si a lucrarilor scriitorilor Mircea Novac si George Patrascanu, cu participarea Asociatiei Culturale «Duiliu Zamfirescu» din Focsani", ne-a spus Otilia Gogu, refent cultural la Casa de Cultura "Emanoil Petrut". Este trist ca tocmai in anul cind Salonul Scriitorilor de la Marasesti - singurul de acest gen din judet - ar fi facut "cei sapte ani de acasa", nu se mai tine din motive financiare. Aceasta intr-un oras unde manifestarea anuala era cea mai importanta de peste an si prilejul ideal ca acest oras de la capatul lumii sa intre in dialog cultural cu tara. Presupunem ca edilii urbei nu realizeaza cit de important in plan spiritual era pentru mina de intelectuali din oras faptul ca intr-o zi Marasestii erau centrul cultural, cel putin al judetului. Pina la data anuntata a mortii Salonului mai sint zece zile. Nu ar fi rau daca Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultral National ar salva Salonul marasestenilor, asa cum a fost salvat si Festivalul "Duiliu Zamfirescu", pentru a aduce un strop de bucurie in sufletele celor care tin cultural Marasestii in pas cu Romania. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.