Jurnalism cetatenesc

Pulsul oraşului

Lorena Meca
9 iul 2012 1180 vizualizări
„Tarabele meşterilor populari îmi aduc aminte de copilărie”

Atmosferă de sărbătoare în Focşani

Zilele municipiului Focşani au strans în acest week-end, în Piaţa Unirii, numeroşi vranceni dornicii de relaxare dar şi de distracţie. Dacă pe cei mari i-a ademenit mirosul mititeilor care sfaraiau pe grătare, pe copiii i-au încantat jocurile din parcul de distracţii dar şi tarabele comercianţilor  pe care erau expuse tot felul de chilipiruri. Cat de bine s-au simţit interlocutorii noştri la acest spectacol puteţi afla din sondajul următor.


Gabriel Grecu, elev, Focşani

“Am aşteptat cu nerăbdare spectacolul. A fost o atmosferă minunată şi un bun prilej de a mă relaxa şi de a-mi revedea colegii. M-a încantat absolut tot ce s-a întamplat pe parcursul acestor zile. Mi-am cumpărat porumb fiert, vată pe băţ, am ascultat muzică şi am căscat ochii pe la tarabele comercianţilor. Nici zgomotul nu m-a deranjat pentru că stau departe de Piaţa Unirii. Adulţii au fost foarte supăraţi pentru că s-au închis toate bulevardele şi a trebuit să ocolească mult pentru a ajunge unde şi-au propus.”



Mihai Irodică, pensionar, Focşani

“ A fost o atmosferă frumoasă. Cel mai mult m-a încantat muzica populară. De zilele oraşului vin de fiecare dată în Piaţa Unirii să îi ascult pe artiştii care urcă pe scenă. De asemenea, îmi place să mă duc la tarabele unde meşterii populari îşi expun obiectele. Îmi aduc aminte de copilărie. Chiar dacă sunt în varstă pe mine nu mă deranjează zgomotul. Sper totuşi să nu mai rămană mizerie ca anul trecut. Fel de fel de ambalaje pe jos.”


Adelina Măciucă, elevă, Dumbrăveni

“De mult am aşteptat să vin la acest spectacol. Îmi place atmosfera de sărbătoare, care îmi dă impresia că mă aflu în alt oraş. Am fost nerăbdătoare să ştiu cine cantă, să îmi cumpăr fel de fel de dulciuri şi mai ales să ies cu prietenii să ne distrăm. Eu sunt de la ţară, deci nu m-a deranjat nici zgomotul şi nici faptul că principalele artere au fost blocate. Cu siguranţă focşănenii nu sunt de aceeaşi părere. Sper că anul acesta va fi diferit faţă de alţi ani în ceea ce priveşte imaginea oraşului de după festival. Poate într-un an am învăţat să fim mai civilizaţi, să nu mai aruncăm ambalajele pe stradă.”


Irina Tincu, studentă, Focşani

“E o atmosferă de sărbătoare, un motiv bun de a ieşi din casă. M-am întalnit la terase cu prietenii, m-am relaxat, am ascultat muzică. Partea mai puţin bună a fost aceea că bulevardul Unirii a rămas închis. Pentru şoferi e foarte dificil, mai ales că festivalul nu a ţinut o singură zi.”


Anonim

“M-am dus căci mă plictiseam acasă, dar nu pot susţine că am fost încantată de acest festival. Locuiesc în apropiere iar zgomotul e infernal. Nici măcar nu mă pot odihni. Cat despre circulaţie…tot oraşul a fost blocat. Trebuia să mergi pe cele mai înguste străzi pentru a ajunge unde îţi propuneai. Nici oamenii nu sunt civilizaţi iar după ce totul ia sfarşit în urmă e dezastru. Numai peturi şi ambalaje. Avem nevoie de educaţie în acest sens. Ar trebui să ne iubim mai mult oraşul.”


Sondaj realizat de Lorena Meca


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4314 zile, 18 ore, 38 minute, 23 secunde
Multa golanime,bautura,obscenitati,vulgaritati,pisoare pe scarile blocurilor invecinate si .....evaziune.Bine ca a trecut si ca a papat banii cine a trebuit.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.