Jurnalism cetatenesc

„Noi aveam puţine jucării, dar ne bucurăm de ele”

Lorena Meca
22 dec 2011 1004 vizualizări
Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar pentru ca cei mici să se bucure de atmosfera specială de sărbătoare, ar trebui să le oferim cadourile mult aşteptate care să le aducă zîmbetul pe buze. Deşi mai sînt doar cîteva zile pînă ce Moşul va lăsa sub brad darurile, hypermarketurile vin în sprijinul părinţilor cu oferte tentante şi diversificate pentru dorinţele fiecărui prichindel. Cît de bine s-au pregătit aceştia pentru ca odraslele lor să primească ceea ce i-au cerut Moşului puteţi afla din sondajul următor.

Camelia Tigoianu, Focşani

„Avem copiii mari. Acum a venit rîndul nepoţilor să primească daruri, însă dacă îi aducem aici îi facem să plîngă, căci preţurile sînt foarte mari în raport cu salariile care sînt în Romania. Cei care lucrează în străinătate poate îşi permit să cumpere ceva mai costisitor pentru nepoţi, dar pentru cei care lucrează în ţară este foarte greu. Cînd eram copil oferta nu era atît de variată. Explozia aceasta de jucării care mai de care mai atrăgătoare ne pune într-o situaţie delicată: pe de-o parte pe noi că nu le putem oferi ceea ce vor, iar pe de altă parte pe ei, căci rămîn cu o dezamăgire.  Înainte ne mulţumeam cu o păpuşă pe care o primeam de la părinţi.  În această perioadă oferte sînt multe, dar nu ştiu cît de tare ne mulţumesc aceste reduceri. Spre exemplu o maşinuţă  la preţul de 300 de ron nu şi-o poate permite orice părinte”.

Daniela Micu, Focşani

„Pînă în acest moment nu am ales cadoul pentru cel mic. Sîntem în căutări pentru alegerea celui mai potrivit, ţinîng cont că prichindeii din ziua de zi sînt foarte pretenţioşi. Cînd eram eu copil mă mulţumeam cu ceea ce primeam de la părinţi. Acum e mai greu…. şi mult mai costisitor. O jucărie care nu face aproape nimic e destul de scumpă. Văd multe reduceri, dar acestea sînt la jucării care nu pot spune că sînt utile. Cele frumoase si folositoare costă mult şi nu orice părinte şi-ar permite să le cumpere”.

Nicoleta Damian, Domneşti

„ Acum încercăm să alegem cadoul pentru cel mic. Copiii sînt pretenţioşi, mai ales cei mari, dar cei mai mici se mulţumesc momentan cu ce le oferim. Îmi aduc aminte că atunci cînd eram eu copil mă mulţumeam cu puţinul şi nu era diferenţa aceasta între unii care aveau prea mult şi alţii care nu aveau deloc. Toţi eram cam pe aceeaşi linie. Preţurile de anul acesta variază şi se încadrează în bugetul oricărui buzunar. Promoţiile sînt binevenite pentru că se adună de la fiecare produs cumpărat cîte o reducere, care pentru mulţi contează”.

Ionel Brînzoi, Cîmpineanca

„ De acum urmează să cumpărăm cadoul pentru copil. Ofertele sînt variate dar din păcate preţurile sînt foarte mari pentru vremurile pe care le trăim. Şi reduceri sînt multe… dar cînd o maşina costă 200-300  de rom, la ce să ne mai aşteptăm? Înainte  noi aveam puţine jucării dar ne bucuram de ele. Acum sînt multe, dar dacă nu e putere de cumpărare iar e rău”.


Sondaj realizat de Lorena Meca


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.