Jurnalism cetatenesc

Colapsul economic si prabusirea civilizatiei industrializate

Silvia Vrînceanu Nichita
23 iun 2010 936 vizualizări
Filmul zilei



In general americanii adora sa primeasca vesti bune, sa creada ca un nou presedinte va corecta vechile greseli si ca o noua strategie va imbunatati economia. Ei tind sa fie optimisti si sa spere la ce e mai bun. Dar este cineva pregatit pentru ce e mai rau?

Fa cunostinta cu Michael Ruppert, un altfel de american, un fost politist din Los Angeles, devenit acum reporter independent, care a prezis actuala criza financiara in propria-i publicatie. Directorul Chris Smith si-a exprimat punctul de vedere si in filme precum "American Movie" si "The yes man". In Collapse el se detaseaza, stilistinc vorbind, de documentariile din trecut, prin intervievarea lui Ruppert intr-o maniera ce necesita munca lui Errol Morris si Spalding Gray. Stind intr-o camera asemanatoare unui buncar, Ruppert isi prezinta cariera intr mod radical si vorbeste despre criza pe care o prevede. El se bazeaza pe rapoarte si informatii de pe internet, pe care le expune in stil propriu. Interesul lui este focalizat asupra problemei petrolului. Inca din anii 70 aceasta problema a fost sustinuta si de oameni de stiinta, afirmind ca lumea va ramine fara combustibil fosil. In timp ce alti experti dezbat aceasta problema, Ruppert trage un semnal de alarma, prezentind un viitor apocaliptic. Ascultindu-i parerile, oamenii sint determinati sa-si puna semne de intrebare. Collapse este, de asemnea, si portretul unui singuratic. De-a lungul anilor, Ruppert a luptat pentru ceea ce credea, in ciuda opozitiei feroce de care s-a lovit. In timp ce alti observatori analizeaza detaliile crizei economice, el o vede ca o consecinta a unui colaps industrial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.