Electoral

„Vin la Consiliul Județean să ADUc miliarde pentru investiții!” Ion Ștefan, garanția că Vrancea noastră va fi în top la dezvoltare

Ziarul de Vrancea
14 mai 2024 6870 vizualizări

Deputat de Vrancea și fost ministru al dezvoltării în guvernarea Ludovic Orban, Ion Ștefan este candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de președinte al CJ Vrancea pe 9 iunie 2024.Ion Ștefan este ministrul care, între 2019 și 2020, a adus proiecte de investiții în Vrancea, pe bani guvernamentali și europeni, în valoare de 100 milioane de euro.Ca președinte al CJ Vrancea, Ion Ștefan are un plan de investiții în 50 de puncte pentru județul nostru, în valoare de alte zece miliarde

Cu mine ca președinte de Consiliu Județean la Vrancea, garantez că toți primarii localităților din județ vor avea alocate sumele de bani necesari pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice care urmează a fi implementate în municipiile, orașele și comunele din Vrancea. Este Vrancea noastră! Zi de zi voi munci pentru a aduce bunăstare cetățenilor și pentru ca județul să ajungă din urmă gradul de dezvoltare al județelor din vestul României”, a spus Ion Ștefan, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Ce își propune Ion Ștefan pentru ca Vrancea să ajungă din urmă nivelul de dezvoltare și bunăstare al județelor din vestul României? Fostul ministru al Dezvoltării vine în fața cetățenilor cu un plan de 50 de proiecte importante pentru investiții istorice la noi în județ, care să aducă plus valoare în toate domeniile de interes. ”Este Vrancea noastră! Fiecare comunitate merită sprijin și efort pentru a crește nivelul de trai, pentru a-i convinge pe vrânceni să rămână și să investească la noi acasă, pentru ca tinerii și copiii să primească o educație de calitate, care să le sporească șansele de reușită în viață, și pentru ca bătrânii noștri să aibă o pensie liniștită. Eu mă angajez să lucrez de dimineață și până seara pentru ca fiecare ban public să fie cheltuit în beneficiul cetățenilor. Vă invit să consultați planul meu în 50 de puncte de dezvoltare pentru Vrancea și să îl completăm împreună”, a mai transmis Ion Ștefan, candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Turism:

  1. Redeschidem Stațiunea Soveja! Perla turistică a Vrancei va primi din nou vizitatori după ce vom oferi finanțări de 20 milioane euro destinați investitorilor dispuși să readucă la viață această localitate, cu cel mai ozonat aer din Europa!
  2. Viticultura din Vrancea trebuie susținută financiar pentru a aduce turiști în crame și în podgorii. Vom aloca un buget de 10 milioane de euro pentru a aduce faimă și recunoaștere peisajelor, dar și licorilor lui Bachus obținute aici, pentru turismul oenologic.
  3. Atestăm și promovăm produsele tradiționale vrâncene. Vom aloca un buget de 10 milioane de euro pentru ca deliciile culinare făcute în Vrancea să ajungă pe mesele românilor și ale străinilor.
  4. Tradițiile și obiceiurile din Vrancea arhaică, comori neprețuite. Acest domeniu va fi susținut financiar pentru ca artiștii populari și meșterii din județ să își facă cunoscută munca, cu un buget de 10 milioane euro.
  5. Sprijin pentru localitățile care vor să înființeze stațiuni turistice. Vom asigura cofinanțarea pentru primăriile din județ care au în plan realizarea de parteneriate public-private în vederea ridicării de complexuri turistice, în valoare de 10 milioane euro.

Infrastructură rutieră:

6. Preluarea de la drumuri naționale a DN 2 N care leagă Dumbrăveni de Vintileasca și trecere lui la Consiliul Județean Vrancea pentru a putea fi reabilitat și modernizat în totalitate, cu bani europeni. Investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere vor fi însoțire de realizarea unei strategii de dezvoltare unitară a zonei Valea Râmnicului, una dintre cele mai pitorești din Vrancea. Locurile unde a poposit Regele Carol trebuie aduse în circuitul turistic.

7. Preluarea la CJ și modernizarea DN 2 M Nereju-Butucoasa (Andreiașu) – 10 km.

8.Preluarea la CJ și asfaltarea drumului de pământ DN 2 N Mărtinești (Tătăranu) – Dumbrăveni – 8 km.

Antreprenoriat:

9.Sprijin financiar pentru vrâncenii care investesc în turism. Antreprenorii care susțin renașterea turismului vrâncean vor primi un sprijin financiar de maximum 500.000 euro, drept co-finanțare.

10.Construcția de parcuri industriale cu taxe 0 pentru antreprenorii vrânceni. Parcurile se vor construi în zonele Bolotești-Vidra, Vânători, Panciu-Fitionești, Adjud-Homocea, Tâmboești-Sihlea, Gugești-Dumbrăveni, Gologanu-Milcovul, Răstoaca, Vulturu-Nănești, Suraia-Biliești, Măicănești-Tătăranu și Păunești-Ruginești. Aici, agenții economici vor fi scutiți de taxe și vor primi sprijin financiar pentru construcția de clădiri, hale și dotarea cu utilaje. Utilitățile publice ale parcului industrial vor fi asigurate de Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu primăriile din zonă.

Administrație publică:

11.Niciun proiect viabil de investiții pentru comunitățile vrâncene nu va fi blocat politic sau respins!Toate localitățile vor primi fondurile necesare funcționării și pentru derularea proiectelor de investiții necesare comunităților locale. Voi fi un partener, nu un opozant!

12.Vom anula prețul aberant aplicat în prezent pentru serviciile de apă-canal și salubrizare. Vom reduce tarifele la apă potabilă, canalizare și ridicare gunoi menajer astfel încât să fie corelate cu puterea de cumpărare a vrâncenilor. Nu susțin dezmățul actual când apa și canalizarea plătite de vrânceni la ei acasă sunt de două ori mai scumpe ca-n Italia sau Germania!

13.Exterminăm birocrația excesivă și plimbatul de hârtii din Consiliul Județean și primării! Vom implementa servicii în sprijnul cetățeanului, vom digitaliza și vom deschide instituțiile publice către contribuabili.

14.Toate gospodăriile din Vrancea să aibă apă și canalizare. Voi asigura implementarea în bune condiții, până în 2028, a proiectului de aducțiune cu apă și extindere a canalizării, în valoare de peste 400 milioane de euro, în cele 55 de localități din Vrancea, parte din proiect.

15.Realizarea unei investiții majore în sistemul de captare și alimentare cu apă din municipiul Adjud, pentru creșterea calității apei potabile furnizate populației.

16.Vrâncenii din rural vor beneficia de gaze naturale pentru încălzire și gătit. Voi sprijini extinderea și modernizarea rețelei de gaze naturale pentru localitățile cărora le-au fost alocate peste 600 milioane lei pentru a racorda gospodăriile la sistemul de alimentare cu gaz. Proiectul va fi funcțional până în 2026! Este un angajament ferm! Mă voi implica cu toată forța în finanțarea proiectului de importanță națională magistrala de gaze naturale Focșani-Ghergheasa.

Salariați:

17.Sprijinim încadrarea în muncă și menținerea locurilor de muncă pentru vrânceni! Consiliul Județean Vrancea va asigura transport gratuit pentru vrâncenii angajați în altă localitate decât cea de domiciliu, pentru o mai bună mobilitate, cu scopul de a crește gradul de interes pentru menținerea locului de muncă. Se reduc costurile și angajații vrânceni sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun.

Tineret:

18.Sprijin pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă. Tinerii vrânceni care intră în câmpul muncii și își înregistrează primul contract de muncă, vor primi un sprijin de 5.000 euro aferent primilor 2 ani de muncă, realizați fără întrerupere.

19.Tinerii vrânceni angajați vor primi un voucher de vacanță în valoare de 2.000 de lei pentru a fi utilizat în pensiunile turistice din județul Vrancea.

20.Parc de distracții în Vrancea! Vom participa cu o cofinanțare de 30 milioane de euro pentru construirea unui Adventure Park în zona turistică Lepșa-Soveja-Negrilești.

21.Consiliul Județean Vrancea vrea să atragă tinerii să petreacă timpul liber la noi în județ. Astfel, avem în proiect realizarea unui Arka park indoor climbing în comuna Câmpineanca. La Poiana Cristei avem în proiect realizarea unei piste de bob alpin. În Focșani vom sprijini realizarea unui Aqua Park, a unui parc de distracții cu roller-coaster, a unui circuit de karting și a unuia de curse și driftinguri. Modelul parcurilor de distracție din străinătate va fi multiplicat în Vrancea, prin implicarea financiară a Consiliului Județean Vrancea.

22.Consiliul Județean Vrancea, în parteneriat cu UAT-urile din Adjud, Panciu, Tulnici și Vulturu, va aplica proiecte pentru realizarea unor bazine pentru înot realizate prin Compania Națională de Investiții.

23.Obiectivele turistice din Vrancea, vizite programate pentru toți elevii din Vrancea, cu alocare financiară de 6 milioane de euro, astfel încât fiecare tânăr să se bucure de o plimbare educativă, gratuită, în județul natal.

Învățământ:

24.Construim 3 tabere școlare în Vrancea, iar Consiliul Județean va oferi o cofinanțare de 10 milioane de euro. Vrem ca tinerii noștri să își petreacă vacanțe de neuitat la noi acasă.

25.Susținem realizarea unui campus școlar și efectuarea orelor de curs într-un singur schimb.

26.Va fi o prioritate pregătirea extrașcolară a elevilor vrânceni din clasele a VIII-a și a XII-a, pentru obținerea de rezultate foarte bune la examene! Vom oferi vouchere de câte 2.000 de euro care să stimuleze obținerea de note merituorii, iar decontarea lor se va face după următorul mecanism: 50% din valoare dacă elevul obține 8,50, 75% pentru o notă cuprinsă între 9 și 9,50 și 100% dacă elevul obține peste 9,50.

27.Acordarea unour vouchere de vacanță în valoare de 2.000 lei pentru studenții care sunt înscriși la facultățile acreditate care funcționează în municipiul Focșani.

28.Învățarea unei meserii, cu susținere de la Consiliul Județean. Stimulăm ocuparea pieței muncii pentru meserii care în prezent sunt neatractive pentru tineri, dar vitale pentru economia națională. Astfel, vom sprijini cu un buget de 20 milioane euro specializarea profesională a tinerilor care doresc să se angajeze în județul nostru.

29.Încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Vrancea, Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” Focșani și școlile de șoferi acreditate din Vrancea pentru susținerea financiară a elevilor care au vârsta de 18 ani în vederea obținerii permisului de conducere, gratuit.

Sport și mișcare:

30.Se va juca pentru prime consistente la victorie! Sportul vrâncean iese din conul de umbră în care este lăsat în prezent de autorități, iar performanța va fi recompensată pe măsura rezultatelor. Stabilim un buget de până la 10 milioane de euro pentru ca secțiile sportive care evoluează sub culorile cluburilor vrâncene să obțină rezultate deosebite.

31.Vom construi o nouă sală polivalentă deschisă practicării sporturilor de performanță.

32.Vrem ca suporterii să revină în siguranță pe stadioanele din Focșani! Astfel, cele două terenuri de sport, Tineretului și Milcovul, vor intra în ample procese de reabilitare și modernizare. Proiecte sunt, bani sunt la dispoziție, este nevoie doar de un președinte de Consiliu Județean care să își dorescă victoria!

33.Echipa de fotbal CSM 2007 Focșani 2007 va fi sprijinită pentru performanță și pentru promovarea în ligile superioare.

34.Subvenționarea unui abonament cu câte 10 intrări gratuite la bălțile de pescuit din județul Vrancea.

Sănătate:

35.Angajații și pensionarii vrânceni vor beneficia de seturi anuale de analize cofinanțate din bugetul județean cu până la 50%.

36.Vom prelua Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani la județ și ne angajăm să sprijinim actul medical pentru ca fiecare contribuabil să beneficieze de servicii medicale la standarde înalte. Performanța medicală a cadrelor va fi și ea susținută.

37.Vom susține montarea de truse de prim-ajutor, inclusiv defibrilatoare cardiace, în zonele aglomerate din județ și pe E 85, pentru a scurta timpii de așteptare a salvatorilor medicali și pentru a salva vieți.

38.Mă angajez în fața vrâncenilor ca până în 2028 să finalizăm Noul Spital Județean din Focșani!

39.Acordarea unui sprijin financiar către UAT Adjud pentru extindere clădire spital în vederea reorganizării blocului operator, ATI și a stației de sterilizare centrală.

40.Fiecare vrâncean va beneficia de o trusă de supraviețuire în caz de dezastre naturale. Pentru că fiecare viață este importantă!

Asistență socială și sprijin pentru vârstnici:

41.Consiliul Județean Vrancea va fi sprijin pentru bătrânii singuri din Vrancea. Vom aloca 20 milioane de euro pentru ridicare de cămine pentru vârstnici, unde vor primi îngrijire de specialitate și vor fi în siguranță. Nu vrem azile ale groazei ca la Voluntari aici, la noi, în Vrancea. Noi avem grijă de cei care ne-au crescut și ne-au educat!

42.Rezerviștii și familiile lor vor beneficia de sejururi de odihnă și recuperare în stațiuni din Vrancea, primind vouchere de 2.000 lei.

43.Vom oferi sprijin asistenților maternali din Vrancea pentru îngrijirea copiilor luați în plasament astfel încât calitatea vieții celor mici să crească. Propunem alocarea unor vouchere de 4.000 lei  pentru fiecare micuț luat în familie.

44.Tratament gratuit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei și persoanele cu dizabilități, în baza unui voucher de 2.000 lei, în stațiunea balneo-climaterică de la Vizantea-Livezi.

Fermieri:

45.Producătorii agricoli vor primi un stimulent în valoare de 200 de euro pe tonă, dar nu mai mult de 10.000 de euro, pentru creșterea calității produselor comercializate.

46.Legume și fructe autohtone, pentru întreg anul calendaristic. Vom aloca 15 milioane de euro pentru construirea de depozite frigorifice unde se vor colecta, păstra și apoi de unde se vor distribui produsele obținute în județ.

Diaspora:

47.În luna august a fiecărui an vom organiza „Zilele Diasporei”, pentru a celebra munca vrâncenilor plecați peste hotare, cei care susțin financiar și familiile rămase în Vrancea.

48.În cadrul Consiliului Județean Vrancea vom înființa un birou pentru vrâncenii din străinătate care revin acasă, unde funcționarii vor înlesni relația cu autoritățile locale pentru cei plecați în afară.

Șoferi:

49.Consiliul Județean Vrancea va realiza un partenerat cu service-urile auto în vederea acordării de vouchere de reparații pentru posesorii de auto care își deteriorează mașinile în carosabilul neconform din Focșani sau de prin județ, în baza unor devize.

Protecția animalelor:

50.Înființarea de adăposturi pentru animalele fără stăpân, cu niște condiții decente de cazare și îngrijire, în vederea promovării adopției. 5 milioane de euro vor fi alocați cu această destinație. De asemenea, vom înființa parcuri de distracție și antrenament pentru animalele de companie, datele statistice arătând că în Focșani și în multe alte localități din Vrancea proprietarii de animale de companie sunt destul de mulți.

(Material realizat de Nord-Est Anunțuri Publicitare la comanda Partidului FORȚA DREPTEI VRANCEA ( Alianța electorală: Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORTA DREPTEI) Cod mandatar financiar coordonator 21240063)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.