Jurnalism cetatenesc

Ard in flacari in asteptarea motivarii sentintei

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 840 vizualizări
Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Tribunalului Vrancea, Toni Adrian Neacsu

Domnule Presedinte,

In temeiul Legii 544/2001, privind accesul la informatiile de interes public si a unei precizari facute prin decizia Curtii de Apel Galati nr. 605/2008, definitiva si irevocabila, am chemat in judecata Primaria Focsani pentru obtinerea urmatoarelor informatii de interes public :

a. Structura pretului de cost al mc de apa vindut de CUP Focsani.

b. Deoarece din auditul intocmit de auditorul Trus Emilia, la comanda Primariei Focsani, rezulta ca la nivelul anului 2005 cheltuielile efectiv facute de CUP Focsani pentru livrarea unui mc de apa, au fost de 1,3 lei, sa ni se precizeze ce reprezinta diferenta pina la 2,5 lei, cit s-a concluzionat prin audit ca ar trebui sa fie mc de apa vindut de CUP Focsani (pret fara TVA).

Dosarul a primit nr. 2322/91/2009 si a fost repartizat, poate aleatoriu, d-nei judecator Silva Duta.

Deoarece in perioada de debut a judecarii dosarului amintit mai sus, sotul d-nei judecator Silva Duta, era secretar de stat din partea PSD si deci coleg de partid cu dl. primar Bacinschi, am inaintat o cerere de recuzare, care mi-a fost respinsa. Cum pe parcursul procesului Justitia a legiferat cumpararea unor drepturi litigioase de catre famila Duta, la pretul unui apartament (conf. presei), ocazie cu care d-na judecator Silva Duta (prenume predestinat) a devenit proprietara a 1422 ha padure, acest fapt a determinat lipsa doamnei judecator de la serviciu si repartizarea dosarului altor judecatori, dar procesul s-a aminat.

Ca unul care, dupa 23 de ani de munca la birou, sint nevoit sa-mi cistig existenta din munca de salahor, deoarece mi-am permis sa deranjez CL Focsani si pe dl primar Bacinschi cu probleme de interes public si, in consecinta, niste judecatori independenti si inamovibili de la Curtea de Apel Galati au decis ca trebuie sa mi se desfaca contractul de munca de la ENET, prin decizia 619/2006, pe motiv ca mi-am permis sa gindesc, asa cum rezulta din respectiva decizie, inteleg cel mai bine socul prin care a trecut d-na judecator Duta Silva la brusca superimbogatire. Gindirea mea a constat in refuzul de a semna niste inchideri de luna intocmite gresit de catre ENET Focsani.

Cu toate ca Politia Vrancea a stabilit un prejudiciu la ENET de circa 36 miliarde lei vechi, prin facturare in plus de energie termica la focsaneni, Parchetul Focsani trimite in instanta dosarul, solutionat cu NUP, fara ca eu in calitate de petent sa fi facut o cere in acest sens, de la dosar dispar calculele matematice pe baza carora s-a stabilit prejudiciul, iar Judecatoria Focsani finalizeaza apararea "valorilor" "burgheziei proletare" care conduce mun. Focsani.

Nu lipsit de importanta este faptul ca, daca pina in anul 1990 eram considerat o persoana competenta, avind concomitent la IRE Focsani functiile de inspector energetic, inspector de avarii si inspector de protectie a muncii, dupa ce in data de 18.08.1990 mi-a aparut in ziarul Romania Libera o scrisoare deschisa adresata primului ministru de atunci, dl. Petre Roman si am refuzat sa proiectez reteaua electrica prin care a fost alimentat cu energie electrica Hanul de la Km 25, apartinind, se pare, d-lui primar Decebal Bacinschi, deoarece fusese executata atehnic, am devenit incompetent, caz patologic, etc, asa cum rezulta din procesul-verbal al sedintei de partid din data de 19.12.1993 , tinuta la IRE Focsani. Mentionez ca, avind atitea functii de raspundere in cadrul IRE Focsani, a trebuit sa fiu membru PCR, dar la data de 19.12.1993 acest partid nu mai exista. Cu toate acestea, intr-o sedinta de partid (lucru precizat si in procesul verbal), desfasurata dupa tipicul unei sedinte comuniste, am fost acuzat de incompetenta. Nu stiu despre ce partid era vorba, dar stiu ca unul dintre cei care atunci m-au acuzat de incompetenta este acum directorul Electrica Focsani. Este vorba de dl. director Danila Dumitru.

Prin nerezolvarea problemelor de interes public, aduse de mine la cunostinta CL Focsani, incepind cu anul 2005, focsanenii au pierdut sute de miliarde lei vechi, fiind furati fara jena de cele doua unitati din subordinea CL Focsani, respectiv CUP si ENET, iar pentru deranjul facut, eu nici macar postul de paznic nu-l pot detine intr-o unitate finantata de Primaria Focsani. Printr-o colaborare perfecta intre Primaria Focsani si conducerea Liceului Pedagogic Focsani, reprezentata prin Corbeanu Carmina si doctorul in stiinte Roscan Paulina, mi s-a intrerupt contractul de paznic pe perioada determinata, cistigat prin concurs, inainte de termen prin pontarea pe o perioada de trei zile a celui pe care l-am inlocuit si care a venit sa-si faca lichidarea.

In pofida faptului ca la dosarul 2322/91/2009, pe baza inscrisurilor puse la dispozitie de catre Primaria Focsani, am depus o analiza economica foarte clara, de unde rezulta ca SC CUP Focsani cu complicitatea CL Focsani si a d-lui primar Decebal Bacinschi a incalcat incepind cu anul 2000 contractul de imprumut cu BERD, incasind in acest fel de la focsaneni, nejustificat, poate sute de miliarde lei vechi, prin sentinta civila nr. 430/04.12.2009 pronuntata de Tribunalul Vrancea in dosarul nr. 2322/91/2009, mi se respinge actiunea.

In aceste conditii, de mai bine de o luna si jumatate "ard in flacari" mai ceva ca Ana Lesko, pentru a vedea cum motiveaza d-na judecator Duta Silva "ca este ciuta capra pe care eu o tin de coarne".

Avind in vedere cele aratate mai sus, respectuos, va rog a interveni ca d-na judecator Silva Duta sa-si motiveze decizia civila nr. 430/04.12.2009, pentru ca sa pot sa formulez recurs, deoarece termenul legal de motivare a sentintei a trecut.


Ing. Ulise Grosu



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.