Jurnalism cetatenesc

Daca nu s-ar primi mita lucrurile ar merge mai bine in orice domeniu

Ziarul de Vrancea
11 oct 2007 640 vizualizări
ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a fost acuzat ca a primit mita, chiar de catre persoana care i-a dat-o

Parchetul General a cerut aviz pentru urmarirea penala a Ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta. Acesta a fost denuntat chiar de catre persoana care i-a dat un plic cu 15.000 de euro. In acelasi timp, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat in cadrul sedintei conducerii PNL ca Parchetul s-a remarcat prin graba cu care a demarat unele dosare, pentru ca ulterior decizia sa fie de neincepere a urmaririi penale. Insa, la Palatul Victoria a avut loc o intrevedere intre premier si ministrul agriculturii, iar surse guvernamentale sustin ca intilnirea a vizat tocmai aceste acuzatii la adresa lui Decebal Traian Remes. Ce parere au cititorii nostri cu privire la practica darii si luarii de mita puteti citi in rindurile urmatoare:


Vasile Buruiana, 60 ani, pensionar, Focsani


"Problema darii de mita este ceva general acum la noi. Dar daca exista dovada ca ministrul agriculturii a luat mita atunci trebuie pus sub acuzare. In acelasi timp, acuzatia poate sa nu fie reala, ci sa fie din rea vointa, deoarece interesul politic si economic primeaza peste tot. Poate fi si varianta ca unul ataca si ceilalti implicati stau in umbra. Este regretabil ceea ce se intimpla cu darea de mita, consider ca practica este impamintenita la noi. Nu mai este cinste, demnitate, nimic bun. Si in privinta gasirii unui loc de munca functioneaza relatiile. Daca dai intri, daca nu esti dat la o parte. Mita primeaza."


Constanta Robu, 46 ani, infirmier, Dumbraveni


"In ziua de astazi este totul posibil, asa ca si acuzatia la adresa ministrului agriculturii poate fi reala. Intilnim aceasta practica la tot pasul. Fara mita nu se poate face nimic. Nu sint de acord cu acest lucru, pentru ca trebuie sa cistige cel mai bun si un loc de munca trebuie sa-l ia cel mai bine pregatit. Am auzit multe asemenea cazuri de diverse cistiguri prin dari de mita."


Petrica Marin, 56 ani, pensionar medical, Focsani


"Am urmarit la televizor stirea despre aceasta acuzatie privitoare la ministrul agriculturii, ba chiar se spune ca a primit si o cantitate de caltabosi. Eu cred ca s-a intimplat asa ceva, pentru ca daca nu s-ar primi mita, lucrurile ar merge mai bine in orice domeniu. Sint cazuri cind poate chiar eu vreau sa ofer ceva, dar pur si simplu din placere, pentru ca am fost servita foarte bine. Dar, cind tu imi bagi mina in buzunar, nu mai sint de acord. In invatamint, in sistemul medical trebuie luate masuri imediate. Pentru a te angaja iti trebuie relatii si bani. Si astfel, cred si in acuzatia la adresa ministrului. Figura lui nu-mi inspira incredere si nu numai a lui."


Mioara Sandu, 55 ani, profesor, Focsani


"Nu stiu ce sa spun despre aceasta acuzatie la adresa ministrului, dar cred ca un simbure de adevar poate sa existe. In urma cercetarilor, justitia isi va spune cuvintul. Darea de mita la noi in tara este generala de foarte multa vreme. Greu de crezut ca se va reusi stirpirea ei. Sintem si noi, oamenii simpli, vinovati de aceasta practica, pentru ca daca nu dai nu esti servit. Te obliga viata si ceea ce este in jur."


Condina Albei, 59 ani, pensionar, Focsani


"Am auzit la stiri despre acuzatia la adresa ministrului agriculturii. Nu stiu daca este reala, dar eu am o parere foarte proasta despre toti politicienii. Dar sa spui ca a primit caltabosi este chiar ridicol. Este posibil sa fi fost anumite interventii intre ei. Trebuie ca licitatiile sa fie transparente, publice, nu dinainte stabilit sa cistige cineva anume. Un om obisnuit, cu bune intentii nu ajunge sa cistige ceva. Darea de mita s-a generalizat la noi. De la cel mai mic serviciu pe care trebuie sa-l primesti si pina la cel mai inalt nivel. In scoala totul se face cu ajutorul parintilor, nimic nu mai este gratuit. In sistemul de sanatate nu poti vorbi pina nu dai ceva. Sa speram ca peste o suta de ani traim si noi ca in Occident. Acum exista un lant greu de rupt."


Maria Caseriu, 51 ani, casnica, Focsani


"Nu stiu nimic despre aceasta acuzatie, dar consider ca in ziua de astazi este posibil orice la noi. Banuiesc ca este mai mult o lupta politica intre Palatele de la Bucuresti. Dar, fara foc nu iese fum. Darea de mita la noi s-a generalizat si daca dai, ai, iar daca nu, nu ai."


Marian Pircalabu, 54 ani, pnsionar medical, Focsani


"Nu stiu daca este reala aceasta acuzatie la adresa ministrului agriculturii, pentru ca acum este o moda cu privire la darea de mita. Este cel mai mare guvern neprofesionist care a existat pina acum. Nici nu prea ma mai intereseaza aceste aspecte pentru ca la noi nu se face altceva decit sa se fure."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.