Jurnalism cetatenesc

Ne respectam si pe noi daca ingrijim animalele

Ziarul de Vrancea
8 oct 2007 917 vizualizări
este necesar ca si la noi sa existe o institutie care sa protejeze animalele

Multi oameni iubesc animalele, iar de acest lucru nu se dezic nici vrincenii. Tot mai multe familii cu copiii mici au acasa un patruped simpatic. Parintii considera ca animalele pot fi un mod eficient de a-si educa micutii, care astfel invata sa iubeasca, sa ingrijeasca si sa intealeaga mult mai bine fiintele din jur. In acelasi timp, multi nu iubesc animalele, dar le lasa in pace, fiindca le sint pur si simplu indiferente. Dar exista si o alta categorie de persoane, care pot prezenta un pericol pentru animale. S-au prezentat in ultima perioada la televizor, pe diverse posturi, cazuri de maltratare a animalelor. Unele au fost chiar omorite cu bestialitate sau lasate sa moara. Ce opinii au cititorii nostri cu privire la existenta unei legislatii care sa apere animalele puteti citi in rindurile urmatoare:


Grigoreta Lupu, 20 ani, studenta, Focsani


"Am vazut multe reportaje in care erau prezentate cazuri de maltratare a animalelor. Detest acest lucru, dar la noi nu exista nimic care sa apere animalele. Foarte multe sint omorite, chinuite de catre oameni si noi nu facem nimic pentru a le proteja. Ar trebuie sa existe o institutie care sa pedepseasca asemenea fapte. Nu cred ca va fi, dar speram."


Dorina Giurgea, 56 ani, pensionar, Jaristea


"Nu am vazut la televizor cazuri in care sint chinuite animalele. Daca s-a intimplat asa ceva este foarte urit pentru cei care au facut asemenea gesturi. Ar fi bine sa fie pedepsiti cei care maltrateaza animalele, probabil va fi si o metoda de corectare a acestor greseli. Trebuie sa fie mai protejate si mai bine ingrijite."


Miruna Haiduc, 55 ani, pensionar, Focsani


"Am vazut la televizor diverse stiri in care erau date cazuri de maltratare a animalelor. Ar trebuie sa existe legi care sa pedepseasca acesti faptasi pentru ca animalele sint si ele niste suflete si nu trebuie chinuite. Consider ca sint deplorabile asemenea fapte ale oamenilor."


Iliana Dasaga, 51 ani, casnica, Tulnici


"Nu este corect sa chinuim animalele si ar trebui sa nu se mai intimple asemenea fapte. Pentru asta ar trebui sa existe si la noi cineva care sa pedepseasca asemenea gesturi foarte urite. Trebuie protejate animalele, sint multe care nu apartin nimanui si care nu sint ingrijite. Nu toti oamenii au mila de animale. Daca nu-l iubesti, macar il poti lasa in pace, nicidecum chinui. El nu-ti face nimic. Am vazut cai batuti fara mila. Daca nu pot avea grija de el, nu-l tin la mine. Animalul nu se poate apara de om, el nu-ti poate spune sa-l lasi in pace. Oricum, ciinele este mai inteligent ca omul. El simte bunatatea omului."


Giulia Watkins, 24 ani, avocat, Bucuresti


"Am urmarit de curind acel caz in care o pisica a fost omorita de tineri. Este foarte urit ceea ce au facut. In mod sigur ar trebuie sa existe o institutie similara politiei, cred ca si in celelate state ale Europei exista asa ceva. Sanctiunile care pot fi aplicate pot sa ajunga pina la pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care abuzeaza sau maltrateaza animalele. Si poate nu numai pentru acestia, ci si pentru cei care nu le ingrijesc corespunzator, le neglijeaza, nu le dau sa manince."


Maria Mindru, 50 ani, casnica, Focsani


"Consider ca si la noi trebuie sa existe ceva care sa protejeze animalele. Poate intii pe plan local ar trebui sa fie luate anumite masuri de protectie. Trebuie ocrotite mai mult decit se intimpla acum. Ne respectam si pe noi daca ingrijim animalele si ii pedepsim pe cei care le chinuie. Animalul este si el o fiinta si trebuie respectat ca atare. Cei in masura trebuie sa faca ceva in acest sens, cit mai repede. Depinde mult si de educatia pe care o are fiecare om in parte. Societatea in care traim este una dura, dar consider ca totul porneste de la educatia pe care o primesc cei mici si pina la cei mai virstnici."


Andreea Mugur, 40 ani, casnica, Focsani


"Am urmarit la televizor in ultima perioada diverse stiri in care erau prezentate cazuri de maltratare a animalelor. Este deplorabil ce se intimpla la noi. Trebuie sa se ia masuri impotriva celor care comit asemenea fapte. Consider ca acestia trebuie pedepsiti, dar este necesara o legislatie care sa permita asa ceva. Chiar daca nici noi, cetatenii, nu sintem protejati, macar putem incerca in privinta animalelor. Nici nu vreau sa ma gindesc cum ne privesc celelalte tari cind prezentam asemenea cazuri. Trebuie sa respectam animalele."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.