Viața satului

VIDEO exclusiv!!!Un ţăran hitru i-a spus lui Oprişan de ce nu se repară drumurile:“Ne băgaţi colo milionul în buzunar!”

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 21768 vizualizări
Drumurile naţionale de pe văile Ramnicului şi Milcovului sunt printre cele mai proaste din judeţ .Pe DN 2 M Focşani - Andreiaşu - Butucoasa s-a turnat un strat de asfalt înainte de alegerile din 2004 .Cum lucrările nu au fost continuate, drumul s-a stricat şi banii s-au pierdut .Valea Ramnicului nu s-a turnat nici un strat de asfalt, locuitorii alegandu-se doar cu promisiuni .La lansarea candidaţilor USL de al Dumitreşti, un bătran l-a acuzat pe Marian Oprişan că face doar promisiuni pe care nu le onorează Infuriat, după ce şi-a terminat discursul, baronul s-a dus la nemulţumit şi l-a numit "porc"

 DN 2M, DN 2R şi DN 2N au fost înainte de 2004 drumuri judeţene care au fost trecute în categoria celor naţionale pentru a putea fi reparate. Singurii bani investiţi au fost în drumul Focşani – Andreiaşu – Butucoasa, chiar înainte de alegerile generale din noiembrie 2004. Asfaltarea s-a făcut însă doar într-un singur strat şi fără a fi bani de la buget, PSD bazandu-se pe faptul că îşi va păstra puterea. Defuncta Alianţa D. A. a refuzat să continuie lucrările, iar şoseaua s-a stricat în caţiva ani. Pe cele două drumuri naţionale de pe Valea Ramnicului nu s-a făcut nimic, cu toate că acolo au mers rand pe rand aproape toţi miniştrii PNL care au fost la carma Transporturilor. Ultimul venit a fost Ovidiu Silaghi, care a participat vineri la lansarea candidaţilor din zonă. Un localnic nemulţumit i-a spus lui Marian Oprişan, chiar în timpul discursului, că face doar promisiuni, că i-a minţit pe oameni de patru ori şi că a recurs la “milionul băgat în buzunar” pentru a caştiga alegerile. După ce şi-a terminat discursul, pesedistul, extrem de nervos, s-a dus ţintă la bătran şi i-ar fi spus, potrivit martorilor: "Îţi spun cu toată responsabilitatea, eşti un porc".


Şoselele de pe Valea Ramnicului şi de pe Valea Milcovului au fost dintotdeauna adevărate coşmaruri ale locuitorilor şi şoferilor. Mii de oameni au de suferit în fiecare zi pentru că maşinile abia se pot deplasa din groapă în groapă, iar un drum de cateva zeci de minute pană la Focşani se poate transforma într-unul de cateva ore. De fiecare dată cand plouă, Ramna şi Milcovul rup puţin cate puţin din şosele, iar malurile sunt în cel mai bun caz carpite. Toate guvernele care s-au perindat după anul 2000 la carma ţării nu au fost în stare să repare cele două drumuri, în pofida promisiunilor politicienilor locali. Iar atunci cand s-au executat lucrări, acestea s-au distrus în caţiva ani din cauza intereselor politice, care sunt mai presus decat cele ale oamenilor. Înainte de 2004, drumurile de pe cele două văi au făcut parte din infrastructura rutieră a judeţului Vrancea şi au fost în administrarea Consiliului Judeţean. Marian Oprişan a susţinut atunci că instituţia sa nu are fonduri suficiente pentru reabilitarea lor, apeland la ajutorul Ministerului Transporturilor, condus atunci de “prietenul” său Miron Mitrea. Soluţia găsită atunci a fost trecerea drumurilor în categoria celor naţionale şi includerea în portofoliul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care avea un buget ce îi permitea să le reabiliteze şi să le asfalteze. Astfel, Valea Ramnicului este străbătută acum de DN 2N Mărtineşti – Bogza – Caiata – Dumbrăveni – Jitia şi DN 2R Jitia – Vintileasca, iar Valea Milcovului de DN 2M Focşani – Andreiaşu – Butucoasa.

Cum s-au “tocat” banii de pe DN 2M

Începand din 2004, noile şosele naţionale au avut un parcurs oarecum diferit. Drumul de pe Valea Milcovului arată ceea ce se întamplă atunci cand interesele politicienilor nu coincid cu cele ale oamenilor. Înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale din noiembrie 2004, pe cei 35 km de drum dintre Focşani şi Andreiaşu a început o acţiune heirupistă de asfaltare demarată de puterea PSD şi interesul de a fi ales din nou deputat al “fratelui mai mare” Miron Mitrea. Rezultatul a fost că Vega 93 Galaţi a asfaltat într-o perioadă scurtă de timp DN 2 M. Din păcate, a fost turnat doar primul strat de covor asfaltic, deoarece a venit iarna, iar pentru stratrul de uzură nu a mai fost timp. După alegerile generale puterea s-a schimbat, iar noua guvernare a sistat imediat finanţările pentru Vrancea, unul dintre primele judeţe din ţară în privinţa banilor primiţi pentru infrastructura rutieră în perioada 2000 – 2004. Potrivit situaţiei realizată atunci de cei de la Drumuri Naţionale, Vega a executat lucrări în valoare de 97 miliarde de lei vechi, din cele 242 miliarde lei care fuseseră prevăzute. Chiar dacă primul strat de asfalt este unul poros, care se strică repede, lucrările de pe DN 2M au ţinut caţiva ani, pană cand au început să apară adevărate cratere, care au devenit coşmarul şoferilor. Dacă între Focşani şi Odobeşti drumul a fost cat de cat carpit, înspre Andreiaşu este groapă langă groapă, mai ales că pe aici trec şi maşini de mare tonaj încărcate cu lemne.

Oprişan a promis că se întoarce la Andreiaşu doar pe asfalt

Ruptura din drumul naţional de la Andreiaşu la care a fost vineri ministrul Transporturilor a apărut ca urmare a ploilor de la începutul săptămanii trecute. Apele Milcovului au rupt malul pe o lungime de caţiva zeci de metri, iar circulaţia se desfăşoară pe un singur fir. După inundaţiile din anul 2005, malurile raului au fost întărite cu plase de sarme şi bolovani în porţiunea respectivă, dar nu a fost de ajuns. “Apa a stricat acolo unde a găsit terenul slab. La fiecare ploaie cu precipitaţii de peste 20 l/mp sunt probleme. Ar trebui regularizate apele raului”, a spus fostul primar din Reghiu, Cristea Hagiu, care spune că asemenea probleme sunt dintotdeauna în comunele de pe Valea Milcovului. Vizita ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a fost un prilej pentru Marian Oprişan pentru a-şi etala muşchii de baron ajuns din nou la putere. “Ultima oară eu v-am reparat drumul”, le-a spus acesta localnicilor, în mijlocul cărora a ţinut să facă o baie de mulţime. La plecare, atunci cand localnicii i-au spus un “vă mai aşteptăm pe la noi”, preşedintele CJ a răspuns că “nu o să mă întorc decat atunci cand drumul va fi asfaltat”. “Acum eu sunt la putere!”, le-a spus Oprişan oamenilor din Andreiaşu, pentru a întări credibilitatea promisiunilor. Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a afirmat că a găsit visteria ministerului goală, iar soluţii de finanţare se vor putea găsi doar în exerciţiul financiar următor.

Valea Ramnicului a avut parte doar de vizite electorale

Dacă DN 2M a beneficiat de o reparare incompletă, pe Valea Ramnicului nu s-a executat nici o lucrare serioasă. Pe aici s-au plimbat fără nici un rezultat toţi miniştrii liberali ai Transporturilor după 2005, avand în vedere că PNL controlează primăriile. Ludovic Orban a fost de mai multe ori, Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat şi el cu părerea la faţa locului, iar vinerea trecută Ovidiu Silaghi a lansat candidaţii USL din comunele din zonă. Cu excepţia ultimului ministru, aflat de puţin timp în funcţie, toţi ceilalţi au în comun faptul că au venit, s-au uitat şi nu au făcut nimic. Este adevărat că pe langă reabilitarea drumului în unele locuri trebuie realizare şi consolidări ale malurilor, întrucat terenul a luat-o la vale, aşa cum se întamplă la Chiojdeni, ceea ce ridică foarte mult costul investiţiilor. Şoseaua stricată aproape dublează consumul maşinilor locuitorilor comunelor de pe Valea Ramnicului. De exemplu, primarul din Vintileasca, Marian Georgescu, se plangea că ajunge la un consum de 14 l/100km, în condiţiile în care de la buget se poate deconta combustibil pentru maşina primăriei doar în limita a 7 l/100 km. De asemenea, timpul în care se parcurge distanţa pană la Focşani ajunge la două ore în loc de cateva zeci de minute. Valea Ramnicului este una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului, numai că din cauza infrastructurii rutiere la pămant nu poate fi valorificată în nici un fel. Singura şansă pentru ca şoselele să fie reparate este interesul electoral al candidaţilor. De altfel, acesta a fost şi scopul pentru care Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, a fost plimbat vineri pe cele două rute din Vrancea. Aici a fost ales în 2008 deputat Nini Săpunaru, care a ajuns în Parlament cu promisiunea că va asfalta drumurile naţionale. Nici dacă ar fi vrut, acesta nu ar fi putut însă să facă ceva deoarece PNL a intrat în opoziţie. (Mihai BOICU)

Oprişan către un alegător: “Auzi moşule, eşti un mincinos”


Localnicii din comuna Dumitreşti, inviţaţi la lansarea electorală a candidaţilor USL, au taxat promisiunile făcute la fiecare patru ani că drumul care va fi reparat. Baronul Marian Oprişan s-a certat chiar în timpul discursului său cu un bătran mai hatru, care l-a acuzat că i-a minţit de patru ori pană acum şi că reprezentanţii USL nu ar trebui votaţi decat atunci cand reabilitează şoseaua. Mai mult, bătranul a spus că USL nu le dă oamenilor găleţi, cum făcea PDL, ci direct "milionul". Vă prezentăm în continuare dialogul care i-a stricat discursul lui Marian Oprişan şi care reflectă adevărat ceea ce gandesc locuitorii Văii Ramnicului, care s-au săturat de promisiuni.
Alegător: “Dacă se încheie un contract cu Compania de drumuri să repare drumul, dacă acel moment va veni, veţi caştiga alegerile, atata tot. Pe toţi oamenii de aici îi doare drumul Vintileasca – Dumbrăveni, oamenii ştiu acest lucru, dumneavostră aţi uitat să spuneţi... Încheiaţi un contract cu o companie care să facă drumurile şi veţi fi votaţi, este cel mai simplu. Uite, domnul Noapteş (primarul din Jitia- n.r.) are 81 de ani, are 40 de ani de primărie, nu l-a ales nici partidul comunist, nici PSD-ul, nici PNL-ul, l-a ales poporul. Nu conteaza ce partid.”
Oprişan: “Şi pe mine cine m-a ales…”
Alegător: “Noi v-am ales, dar ne-aţi minţit de patru ori pană acum.”
Oprişan: “M-ai ales pe mine.”
Alegător: “Da, eu pe dumneata …. “
Oprişan: “Auzi moşule, i-a uită-te în ochii mei , cum mă uit eu la mata, de opt ani de zile cine conduce Romania? Cine? Ăia cu care ai votat mata în 2008, cu Băsescu.
Alegătorul: Băieţii deştepţi…
Oprişan: Ascultă-mă, eu te-am arătat pe mata, că eu nu vin cu găleata la mata.”
Alegătorul: “Da veniţi cu milionul şi daţi, am poze….am oameni aici, nu vă supăraţi.”
Oprişan: “Eşti om bătran şi îmi pare rău că trebuie să te fac, că eşti mincinos. Eu nu am dat în viaţa mea un ban niciodată, nimănui.”
După ce şi-a terminat discursul, Oprişan, foarte nervos, a coborat de pe scenă, s-a dus ţintă la interlocutorul său curajos şi, potrivit martorilor care au văzut incidentul, i-ar fi spus: "Îţi spun cu toată responsabilitatea, eşti un porc". Bătranul alegător a fost felicitat apoi de consăteni pentru curajul de a-i fi spus de la obraz baronului ce crede despre el şi despre clasa politică.
Pe platforma web - tv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări înregistrarea duelului verbal dintre Marian Oprişan şi alegătorul nemulţumit, care i-a taxat promisiunile.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 20

Adaugă comentariu
NICO LAZAR, acum 4346 zile, 52 minute, 11 secunde
BAI LASATIL SASI FACA TREABA NU MAI STRIGATI STANGA DREAPTA CA ALTUL NUII MAI PUTERNIC SI NU MAI STRIGATI HOTII CA STITI CUM E PDL STRIGA HOTII SI DE FAPT.....CEI MAI MARI -UDMR
J, acum 4346 zile, 5 ore, 55 minute, 45 secunde
Mosul asta intepat, A putut, m-a provocat. Mi-a spus ca-s laudaros, Ca-s etern neputincios, S-atunci eu m-am dat pe dos. Am cedat total nervos, Si i-am spus ca'i mincinos. Dar cum sunt citeste integral
votalau, acum 4346 zile, 6 ore, 31 minute, 49 secunde
Cei care voteaza baron se numesc VOTALAI, asadar fiti VOTALAII MEI, mai descretim fruntile, Doamne cata dreptate aveti in tot ce ati scris, se vede ca toti sunteti cu capul pe umeri si judecati drept, citeste integral
upsss, acum 4346 zile, 7 ore, 19 minute, 32 secunde
SALUT ROMANI.TOATA GASCA LUI OPRISAN AU UN TUPEU ORDINAR UMBLA CU AMENINTARI CA VOR DISTRUGE CA VOR VEDEA CE LI SE VA INTIMPLA DACA NU FAC CUM SPUNE ACEST GRUP DE GOLANI.AU FURAT SI VOR FURA EI SUNT citeste integral
Surubarescu, acum 4346 zile, 8 ore, 19 minute, 51 secunde
Unde a scuipat baronul, o sa pupe Voda! Dar cine va fi Voda? Ungureanu, cumva?
alien, acum 4346 zile, 9 ore, 16 minute, 35 secunde
Sa le ia naiba de partide si de interese... Sa traiesti "mosule " ! Esti mai intreg la minte decat psihopatii astia de la conducere.Si-au pierdut de mult simtul realitatii, boala de care citeste integral
ANCA, acum 4346 zile, 12 ore, 17 minute, 51 secunde
PACAT CA NU SUNTEM TOTI CURAJOSI SI DREPTI CA SI ACEST SIMPLU TARAN . BRAVO PENTRU CURAJUL AVUT ! CINSTE LUI! SA LUAM EXEMPLU SI ATITUDINE. DEGEABA ATATEA VAICARELI ! CINE NE POATE AJUTA SA citeste integral
Oana, acum 4346 zile, 12 ore, 28 minute, 52 secunde
Mariane draga astimpara-te odata, chiar nu-ti ajunge cit ai?, nu mai intra cu forta pe gitul oamenilor, de ce nu lasi poporul sa-si exprime parerea. Prin ceea ce iti iese din gura se vede clar ca sunt citeste integral
radu, acum 4346 zile, 13 ore, 17 minute, 10 secunde
Jos cu acest avorton nenorocit sa se duca la mama Lucia ca ea l-a adus pe lume pe acest accident genetic.Jos cu baronul!La arme fratilor sa dam jos mafia rosie in frunte cu oprisan, bacinschi, citeste integral
nono coco, acum 4346 zile, 13 ore, 30 minute, 7 secunde
Felicitari domnule alegator, urmas al lui mos Ion Roata, ar trebui , noi toti romanii sa nu mai acceptam soarta, sa iesim si sa ne cerem drepturile furate de clasa politica, pt ca PSD su PDL citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.