Ultima oră

Primul PIDU din Vrancea se semneaza miine la Panciu

Silvia Vrînceanu Nichita
18 iul 2011 1585 vizualizări
Primul contract de finantare pentru un Plan de Dezvoltare Urbana (PIDU) din Vrancea va fi semnat maine la Panciu, de catre secretarul de stat Razvan Murgeanu din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si primarul orasului Ion Petre.

Potrivit unui comunicat al celor de la PDL Vrancea, "este vorba de trei proiecte care vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si pietonale pe o lungime de 8, 7 km, implementarea unui sistem de supraveghere video a spatiilor publice aglomerate din oras, precum si reabilitarea a doua cladiri abandonate in vederea includerii in circuitul serviciilor sociale adresate persoanelor varstice". "In total, aproape 3, 7 milioane de euro care vin in orasul Panciu prin intermediul Programului Operational Regional. Proiectele au o durata de implementare intre 12 si 22 de luni", a aratat deputatul Alin Trasculescu, presedintele PDL Vrancea, in comunicatul de presa. Acesta adauga ca a primit asigurari de la oficialii MDRT ca in foarte scurta vreme vor fi semnate contractele si pentru restul PIDU-rilor din judet. "Imediat dupa clarificarea ultimelor aspecte de natura tehnica, proiectele de dezvoltare urbana depuse de orasele Focsani si Adjud vor intra si ele in linie dreapta", anunta PDL. "In ciuda carcotasilor de pe margine, guvernul PDL nici nu saboteaza nici nu stopeaza proiectele europene depuse de administratiile conduse de primari PSD. Respectarea standardelor si clarificarea aspectelor tehnice din documentatia fiecarui proiect din PIDU necesita timp, iar autoritatile locale au fost cele care au trebuit sa se ocupe de remedierea acestor probleme", a adaugat deputatul Trasculescu. Si primarul Ion Petre de la Panciu a trimis presei un comunicat in care sustine ca «acesta este primul proiect de acest gen (Plan Integrat de Dezvoltare Urbana) care este semnat in judetul Vrancea de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si o Unitate Administrativ Teritoriala.» «Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Panciu» va fi semnat marti, 19 iulie 2011, de catre primarul din Panciu, Ion Petre, si Secretarul de Stat Razvan Murgeanu, la sediul Casei de Cultura Panciu, la ora 15.00. La eveniment si-a anuntat prezenta si deputatul Alin Trasculescu, care transmite presei ca «evenimentul este unul de bun augur, menit sa imbunatateasca gradul de contractare si de absorbtie a fondurilor alocate prin Axa 1 POR, mai ales ca Vrancea nu s-a numarat pina acum printre beneficiari».


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.