Ultima oră

POLITICA:Sulfina Barbu (PDL): Refacerea Aliantei D.A. este doar o problema de timp, pana se calmeaza Crin Antonescu

Valentin Muscă
15 nov 2010 517 vizualizări
Refacerea Aliantei D.A. este doar o problema de timp, ''pana se calmeaza Crin Antonescu, care, la ora actuala, este putin confuz si surescitat'', a declarat, duminica, deputata PDL Sulfina Barbu, citata de Agerpres. Barbu sustine ca in PNL si PDL sunt multi oameni care isi doresc apropierea dintre cele doua partide.

Democrat-liberarala sustine ca ar fi votat, in cadrul Biroului Permanent National al PDL, in favoarea participarii formatiunii sale politice la discutiile de luni, initiate de liderul PNL, deoarece "intr-un moment atat de greu, orice deschidere spre dialog este de apreciat".


"Dar reactia aiuritoare a lui Crin Antonescu ma face sa spun ca PDL trebuie sa mai astepte, pana cand se calmeaza Crin Antonescu sau PNL isi aduce liderul cu picioarele pe pamant. Constructiile politice cer maturitate si intelepciune. Iar in ultima perioada Crin Antonescu este din pacate un pic confuz si surescitat. Declaratiile si actiunile sale sunt contradictorii nu numai pentru noi ceilalti, ci si pentru liberali", a afirmat Barbu.


Sulfina Barbu e de parere ca in PNL si PDL sunt multi oameni care isi doresc apropierea dintre cele doua partide: "Se vede ca, in spatele unor discursuri de campanie electorala, sunt de fapt multe lucruri care ne apropie. Mentinerea cotei unice si preocuparea pentru reformarea Parlamentului sunt doar doua exemple. Cand PNL va stii clar ce vrea si mai ales isi va tempera pretentiile exagerate si nejustificate, consider ca vom putea sta la aceeasi masa si sa vorbim aceeasi limba".


Crin Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (minoritati), invitandu-i la dialog si propunand ca prima intalnire sa aiba loc luni, 15 noiembrie. Liderul PNL se declara convins ca "impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre putere si opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala": "Pe aceste considerente, va invitam sa inauguram acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o ora pe care o vom stabili impreuna, pe calea discutiilor informale", le scria Crin Antonescu lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta si Varujan Pambuccian.


Joi, premierul Emil Boc l-a invitat pe liderul liberal Crin Antonescu sa participe, lunea viitoare, de la ora 10.00, la o intalnire cu membri ai coalitiei de guvernare care va avea loc la Palatul Victoria. Vineri insa, Antonescu a declarat ca nu va onora invitatia de a participa luni la intalnirea cu coalitia, exprimandu-si regretul pentru faptul ca democrat-liberalii nu se prezinta la consultarile initiate de liberali.



de A.N. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.