Local

Primarul din Biliesti e acuzat ca imparte ajutoare preferential

Marius Grigorescu
1 aug 2005 1199 vizualizări
O parte din localnicii comunei Biliesti sustin ca nu au mai primit o sticla de apa minerala de o saptamina. Acestia il acuza pe primar ca imparte ajutorele preferential. "Nu se poate sa nu fie si nemultumiti", a replicat primarul Ovidiu Butuc.

Localnicii sinistrati ai comunei Biliesti nu mai au dupa ce bea apa, dupa ce inundatiile au afectat pinza freatica si sistemul de alimentare realizat prin compania Solel Boneh. Chiar daca primarul Ovidiu Butuc spune ca nu a dus lipsa de ajutoare, o parte din cetateni sustin ca nu au mai primit sticle cu apa de duminica trecuta. Acestia il acuza pe primarul Ovidiu Butuc ca nu a impartit echitabil nici restul ajutoarelor. Unii au pus pe foc imbracamintea primita, pentru ca nu era buna decit pentru sters praful. Oamenii spun ca primesc mincare rar si in cantitati insuficiente, in timp ce primarul spune ca toata lumea are de toate. Primarul recunoaste ca au primit ajutoare si cei care nu au fost afectati, dar spune ca meritau pentru eforturile depuse in zilele grele.


Peste 700 din cele aproximativ 1.000 de gospodarii din comuna Biliesti au fost afectate de inundatiile de acum doua saptamini. Apa, haine, mincare, sucuri, si chiar si aparate de uz casnic au venit cu nemiluita in comuna administrata de pesedistul Ovidiu Butuc. Cu toate acestea, o parte dintre cetatenii din Biliesti au plecat in aceste zile la Focsani pentru a-si cumpara o sticla de apa potabila. Altii au ales sa se duca la rudele care au fintini mai adinci si care spun ca apa lor e buna de baut. "Astia care au incarcat si care au descarcat hainele au ales ce-i mai bun. Si ce ne-au dat noua le-am bagat pe foc pentru ca era incaltaminte fara pereche si cirpe. Oamenii de la social le-au descarcat si au ales ce-au vrut ei", ne-a declarat Maria Bunadimineata, o localnica sinistrata. Mai mult decit atit, oamenii spun ca au primit cite o piine si o conserva, desi familiile lor sint formate din cinci membri. "I-am zis primarului, «Domnu primar, noi sintem sase insi. Cit trebuie sa mincam noi din bucatica asta de piine?» Si mi-a raspuns ca eu vreau sa fac burta mare, desi nu mai mincasem de cind venise apa mare", ne-au mai spus localnicii din noua comuna Biliesti. "De trei zile nu am mai primit o sticla de apa. A venit luni masina Armatei si ne-a dat o sticla de apa si doua napolitane. Atit. De luni nu am mai primit nimic", ne-a declarat si Tita Bunadimineata.


"Nu se poate sa nu fie nemultumiti"


Cei care au observat cum a actionat in perioada de dupa inundatii primarul Ovidiu Butuc, sustin ca acestuia i-a lipsit cu desavirsire organizarea. Aceasta este explicatia pe care au gasit-o pentru faptul ca exista si la aceasta ora oameni care nu au primit o sticla de apa in aceste zile caniculare. "A fost o foarte proasta organizare din partea Primariei. Mie mi-au dat trei sticle de apa minerala. Dar nu asta m-a deranjat. De aici mai departe nu a mai ajuns apa, insa toti tiganii au fost in permanenta calare pe acele ajutoare, desi ei nu au fost afectati. Sint oameni care chiar au avut nevoie si de haine si de mincare... Dupa ce si-au ales ce a fost mai bun, au inceput chiar sa le arunce", ne-a declarat un localnic, care a observat toate actiunile administratiei locale din Biliesti. Intr-adevar, citeva din hainele trimise de oameni din intreaga tara au fost aruncate chiar si la groapa de gunoi de cei care au luat atit de multe incit au inceput sa-si bata joc de ele. Primarul Biliestiului, Ovidiu Butuc, spune ca in comuna sa au fost aduse ajutoare atit de la stat, cit si de la firme private, in cantitati indestulatoare. "Fiecarei persoane ii dadeam o piine, o apa, o conserva de carne si un pate. Alimentele au fost date din casa in casa, pentru ca nu ne-am dus in mijlocul satului sa se imbulzeasca toata lumea. Nu se poate sa nu fie si oameni nemultumiti. Unii s-au suparat ca nu le-am dat si Coca Cola", ne-a declarat primarul Ovidiu Butuc. Initial, acesta a declarat ca i-a fost imposibil sa faca liste cu persoanele care trebuie sa primeasca hrana si imbracaminte. Cu toate acestea, la plecarea reporterilor de la Primaria Biliesti, functionarii incepusera intocmirea unor astfel de tabele in urma reclamatiilor facute de oameni. Ovidiu Butuc ne-a mai declarat ca va veni la Focsani pentru a contesta amenda de 30 de milioane de lei pe care a primit-o de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea, pentru ca nu s-ar fi implicat suficient in actiunea de colectare a animalelor omorite de ape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.