Local

Sanctiuni drastice pentru cei care se joaca cu gazul

Marius Grigorescu
25 iul 2005 718 vizualizări
Amenzile pentru interventiile neautorizate la retelele de gaze au crescut de la 15 la 600 de milioane de lei vechi

Vrincenii care nu respecta normele in domeniul gazelor naturale vor fi aspru pedepsiti de acum inainainte. Executivul a adoptat in aceasta luna o ordonanta de urgenta prin care se modifica Legea Gazelor (Legea nr. 351/ 14.07.2004). Astfel, sanctiunile pentru persoanele fizice sau juridice neautorizate care intervin asupra retelelor de gaze sau care nu respecta normele legale privind avizarea, executarea, punerea in functiune si exploatarea lucrarilor in domeniul gazelor naturale vor fi inasprite. Actul normativ adoptat majoreaza consistent amenzile pentru executarea lucrarilor fara respectarea normelor tehnice legale, de la 15 milioane de lei la 600 de milioane de lei vechi. Decizia a fost motivata de constatarile din teren care au dezvaluit indisciplina persoanelor fizice sau a persoanelor juridice in sectorul gazelor naturale. Sanctiunile mai urmaresc, de asemenea, utilizarea in siguranta a instalatiilor aflate in functiune, introducindu-se si o noua prevedere care califica orice activitate comerciala sau de prestari servicii fara licenta drept contraventie. Pina in prezent, Legea Gazelor sanctiona doar contraventiile referitoare la autorizare. De asemeni, ordonanta de urgenta a schimbat si componenta Consiliului Consultativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale. Modificarile si completarile aduse Legii Gazelor au fost elaborate pe baza propunerilor asociatiilor, ONG-urilor, precum si ale agentilor economici din domeniu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.