Local

Domeniul public din Focsani se da dupa bunul plac

Marius Grigorescu
30 mai 2005 726 vizualizări
Municipalitatea se "joaca" cu atorizatiile pentru fast- food-ul de la Ceasul Rau. "Daca va mai fi nevoie de avize, se vor lua pe parcurs", spune Mitica Argint.

Simbolul din centrul orasului - "Ceasul Rau"- a fost imprejmuit de mese si scaune asezate chiar pe domeniul public. La terasa "Mario", aflata acum in renovare datorita incendiului de vineri seara, se poate minca un hamburger sau un hot dog preparat chiar in fata clientului. Saptamina trecuta, doua tinere fara ecuson pregateau in plina strada mincarea. Terasa are si o mini toaleta in interiorul incaperii in care se prepara mincarea, atent ferita de ochii consumatorilor. Aceasta este cel mai probabil doar pentru personal, pentru ca nu exista nici un indicator. Mitica Argint, "patronul spiritual" al noii terase spune ca lumea face reclamatii din invidie. "Terasa este a ginerelui meu, Sandu Vasilescu, si a fiicei mele. Are si toaleta si autorizatii si, daca mai trebuiesc, se vor lua pe parcurs. Lumea este dusmanoasa si de aceea reclama tot felul de bazaconii", ne-a declarat Mitica Argint. "De la Primaria Focsani, firma are o autorizatie provizorie din data de 15 mai, valabila pentru o luna. Daca vor sa continue asa, vor trebui sa prelungeasca autorizatia. De pe domeniul public au ocupat 14 metri patrati", ne-a precizat Dan Cazaciuc, purtatorul de cuvint al municipalitatii. Cei 14 metri patrati au fost calculati dupa mesele insirate pe trotuar, fiecare ocupind, cu tot cu scaune, doi metri patrati. Nu stim insa cum au facut calculul functionarii municipalitatii, deoarece la fata locului se aflau noua mese. Primarul Decebal Bacinschi sustine ca nu stie daca a semnat autorizarea, dar nici nu a parut interesat de modul in care se emit aceste acte de la Primaria Focsani. "Vorbiti cu domnul Mardare. El se ocupa de agentii economici. Voi raspunde daca eu am semnat", a spus edilul sef. In replica, George Mardare a explicat cum a fost "fentat" de functionarii municipalitatii pentru a semna autorizatia de functionare. "Conditia de emitere a acestor autorizatii este ca eu sa aprob cererile. Respectiva cerere a fost respinsa de mine insa subordonatii mei au intocmit documentatia si mi-au dat autorizatia la semnat, iar eu am semnat-o, stiind ca tot ceea ce semnez este aprobat de mine inainte", explica Mardare. Vicele spune ca nu stie momentan ce sanctiune sa le aplice functionarilor din subordinea sa, dar crede ca de acum inainte ar fi bine ca legislativul focsanean sa aprobe astfel de autorizatii in prealabil. El a declarat ca nu are datele necesare pentru a spune ca acei functionari care au intocmit documentatia necesara autorizarii sint corupti si spune ca poate fi vorba de "neatentie". Acum, dupa incendiu, ne intrebam daca aceasta terasa va continua sa functioneze, cu sau fara avizele de rigoare. Anul trecut, o gogoserie din centru a ars pina aproape de temelii insa municipalitatea nu a luat nici o masura pentru incetarea activitatii, desi primarul Decebal Bacinschi spunea ca ii va suspenda autorizatia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.