Local

Corul Pastorala are datorii de peste un miliard de lei

Marius Grigorescu
17 mai 2005 711 vizualizări
Primaria il va sanctiona pe dirijorul Dumitru Sandulachi pentru gestionarea defectuoasa a resurselor financiare primite de la buget

Ultimul control al municipalitatii efectuat la Corul "Pastorala" a descoperit datorii catre bugetul de stat in valoare de peste un miliard de lei. Consilierilor locali din Comisia de Cultura le-a fost prezentat un raport in care se arata ca Pastorala nu si-a mai platit contributiile la bugetul de stat in contul CAS pe anul trecut, acestea ajungind la valoarea de 560 de milioane de lei. Cu tot cu penalizarile, corul municipalitatii focsanene a acumulat datorii de 1,1 miliarde de lei, bani care nu au fost platiti nici pina la aceasta data. Auditul municipalitatii a mai descoperit ca economistul Pastoralei, tocmit pentru a tine contabilitatea, s-a remunerat la o clasa de salarizare superioara fata de cea legala, el fiind nevoit sa returneze banii pe care si i-a atribuit in mod ilegal. Pus sa dea explicatii consilierilor locali pentru neregulile descoperite, dirijorul Dumitru Sandulachi, directorul corului, a dat vina pe contabil. "Directorul Dumitru Sandulachi nu a stiut sa justifice datoriile pe care le-a inregistrat la CAS si a spus ca este de vina contabilul. A ramas ca din partea Directiei Economice din cadrul Primariei sa se faca propuneri de sanctionare a directorului, deoarece el nu se poate preleva de faptul ca nu a cunoscut legea", ne-a declarat consilierul democrat Gabriel Corneanu. De altfel, toti artistii din Corul Pastorala au contracte in care se arata ca presteaza la un program de opt ore zilnic, 80% din buget fiind cheltuit pe remuneratiile acestora. Seful si in acelasi timp dirijorul corului municipal, Dumitru Sandulachi, arunca pisica pe consilierii locali pentru datoriile inregistrate. "Am avut alocat un buget pentru acest an, insa s-a luat un miliard si s-a trecut la capitolul sport. Normal ar fi fost ca acesti bani sa se ia de la toate institutiile de cultura. O sa lucram in continuare si sper sa gasim si resurse de finantare din sponsorizari", a declarat Dumitru Sandulachi. Trebuie adugat ca din bugetul de peste un miliard de lei alocat pentru anul in curs de Consiliul Local, institutia culturala a cheltuit deja mai bine de jumatate. Fostul director al Liceului Pedagogic "Spiru Haret" a demisionat din funtia de conducere tot in urma unui control financiar. La liceu, organele de ancheta au descoperit probleme legate de proasta gestionare a fondurilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.