Local

Principele Radu a vizitat Odobestii

Valentin Muscă
19 apr 2007 993 vizualizări
î n cadrul proiectului de promovare a oraselor care nu sînt capitale de judet Odobestii a fost, în partea a doua a după amiezii, gazda delegatiei conduse de Principele Radu.

Primirea oficială a avut loc la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Pătesti-Unirea, oficiul de gazdă fiind făcut de preotul paroh Sergiu Matei, care a si prezentat cuvintul de bun venit in fata Sfintului Altar. Impresionat de primire, Principele a multumit celor prezenti si a mărturisit că este pentru prima dată cind a fost invitat să se adreseze credinciosilor intr-o biserică. De la biserică s-a mers la Scoala generală din Unirea, care tocmai a beneficiat de lucrări de consolidare in valoare de 3,1 miliarde lei vechi. Directorul scolii, prof. Mirela Urban, i-a povestit invitatului, in citeva cuvinte, istoricul scolii din Unirea si proiectele de viitor. A urmat apoi vizita orasului, Daniel Nicolas, primarul urbei insotindu-l pe Principe pe străzile orasului, din centru pină la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfiresc". Principele a tinut să intre prin magazine, cumpărindu- si chiar si turtă dulce, povestind celor prezeti că aceasta este unul din dulciurile sale preferate din timpul copilăriei. Pentru a cunoaste mai bine orasul, invitatul a fost dus la crama "Vin Clubului" din localitate, unde inaltul demnitar a fost plăcut surprins de savoarea "Galbenei de Odobesti". Pe parcursul vizitei, delegatia Casei Regale a fost insotită de omul de afaceri Ion Martis, care a realizat un interviu pentru televiziunea locală si a obtinut din partea Principelui promisiunea unei colaborări pentru realizarea anumitor proiecte umanitare. Principele Radu de Hohenzollern a fost ieri dimeneata si la Marasesti, unde s-a in tilnit cu autoritatile locale sicu un grup de investitori. In aceasta dimineata, principele era asteptat la Marasesti pentru a se intilni cu elevii Liceului Industrial, inainte de a pleca spre Tecuci, judetul Galati. (V.M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.