Ultima oră

Să te tot cheme Oprişan! Şapte luni şi sapte zile pentru a constata necompetenţa instanţei

Gabriel Sava
13 mar 2015 1510 vizualizări
Contestaţia împotriva sancţiunii contravenţionale şi a suspendării permisului lui Oprişan se va judeca la Bacău

5 august 2014- 12 martie 2015! Şapte luni şi şapte zile este durata scursă de la înregistrarea cauzei pe rolul Judecătoriei Focşani până la soluţionarea dosarului lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, în ceea ce priveşte contestarea unei contravenţii la regulile rutiere săvârşită la Bacău în cursul anului trecut. Asta pentru ca instanţa să constate faptul că dosarul urmează să fie judecat de judecătoria similară din judeţul vecin.  “Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Focşani, invocată de către intimat prin întâmpinare. În temeiul art. 32 alin. 1 din O.G. 2/2001 şi art. 132 alin. 3 C.pr.civ. declină competenţa de soluţionare a plângerii contravenţionale formulată de petentul Oprişan Marian împotriva procesului verbal seria CP nr. 7295165/03.08.2014, în contradictoriu cu intimatul I.P.J. Bacău, înregistrată sub nr. 10025/231/2014 în favoarea Judecătoriei Bacău. Fără cale de atac”, se arată în decizia de joi a Judecătoriei Focşani. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost prins pe 3 august 2014 în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, cu o viteză mai mare decât limita impusă pe raza localităţii. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a preşedintelui CJ, viteza cu care a circulat acesta depăşind, în opinia poliţiştilor, cu 50 km la oră limita legală. Oprişan a contestat la două zile amenda şi măsura suspendării permisului de conducere despre care a afirmat, la scurtă vreme după eveniment, că l-ar avea asupra sa.  “Am contestat în justiţie procesul-verbal de contravenţie întrucât nu corespunde realităţii. Era noapte, în jurul orei 02.00, eram în afara localităţii şi nu am depăşit limita legală de viteză. Dar m-am supus regulilor organului de poliţie, aşa cum trebuie să facă toţi cetăţenii normali ai acestei ţări”, a spus la momentul respectiv Marian Oprişan, citat de Mediafax. Conform procedurilor în vigoare, în toată această perioadă, dosarul s-a aflat în fază de procedură prealabilă, de comunicare între persoana contestatorului şi intimata IPJ Bacău. Această perioadă nu are un termen concret stabilit de lege, fiind o durată recomandată. Din informaţiile iniţiale furnizate de instanţă, primul termen recomandat a fost stabilit în a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, fiind extins apoi pentru luna februarie 2015. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.