Sport

Voleibalistele de la „Economic”, locul IV la etapa de zonă a ONSS de la Tulcea

Mihaela Vlădescu
4 apr 2017 1110 vizualizări
Campioanele judeţului Vrancea la ONSS-volei a fost la un pas sş învingă LPS Brăila

Etapa de zonă a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) la volei feminin, care s-a desfăşurat la Tulcea, a adus pentru voleibalistele Colegiului Economic Focşani, campioanele judeţului, un onorant loc IV. A fost, după cum ne-a declarat antrenorul formaţiei noastre campioane, un turneu extrem de puternic, la startul căreia, echipele au prezentat sportive cu experienţă competiţională deosebită, dar şi echipe ale unor licee sportive.  Şi la această competiţie, aşa cum se întâmplă la toate competiţiile de acest gen, sportivii din învăţământul de masă au concurat cu sportivi de performanţă, decizia aceasta născând numeroase nemulţumiri din partea profesorilor care antrenează sportivi din şcolile şi liceele de masă. „În primul rând, diferenţa de valoare este evidentă, acest fapt conducând la descurajarea elevilor din sportul de masă, de la liceele obişnuite. Practic, putem spune , la drept vorbind, că elevilor obişnuiţi li s-au furat competiţiile, protagoniştii acestora fiind doar sportivii de performanţă, care oricum au şi campionatele proprii. Acest fapt nu lasă ca şi din rândul elevilor obişnuiţi să se afirme cei mai talentaţi şi înzestraţi, care ar putea deveni la rândul lor sportivi de performanţă. Elevii şi profesorii lor nu mai sunt motivaţi să participe, deoarece pornesc din start cu a doua şansă, iar condiţiile din perspectivă financiară sunt şi ele destul de problematice”, consideră profesorul Florin Eufrosie.

Vrâncencele au ţinut piept sportivelor de la LPS-uri

Cu toate acestea, ambiţioasele vrâncence au oferit o replică dârză şi neaşteptat de puternică adversarelor mai experimetate, reuşind meciuri foarte frumoase şi echilibrate. În cele din urmă, au obţinut o menţiune la acest puternic turneu de volei, înaintea formaţiei noastre campioane clasându-se Liceul cu Program Sportiv Brăila. Campioanele Vrancei au fost la un pas de a înfrânge formaţia brăilencelor, după ce au reuşit un joc curajos şi inteligent. Formaţia pregătită de profesorul Florin Eufrosie a avut în componenţă următoarele jucătoare: Aura Bratie - căpitan, Paula Corina Bălăşoiu, Elena Vulpoiu, Daniela Ştefănescu, Andreea Fega, Andreea Clincescu, Mădălina Brutu, Ana Saulea, Andreea Fătu, Andreia Milea. Finaţarea participării echipei vrâncene la competiţia de la Tulcea a fost asigurată prin mijlocirea Consiliului Elevilor, cu ajutorul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Focşani. (M.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.