Social

"Let's Do It, Romania" revine in Vrancea

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 1615 vizualizări
lansarea proiectului are loc pe 24 august in Cringul Petresti, cind va fi simulata „curatenie generala” de pe 24 septembrie

Dupa ecoul rasunator de anul trecut, cind sute de vrinceni, preponderent tineri, s-au alaturat proiectului “Let’s Do It, Romania”, “curatenia generala” revine si anul acesta. Doua ONG-uri din judetul nostru au spus “Prezent” proiectului, Asociatia Pro Democratia – Clubul Focsani si Asociatia pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu”. La nivelul judetului s-a constituit deja o echipa de voluntari care se ocupa cu coordonarea proiectului, urmind sa se incheie parteneriate cu institutii publice ce doresc sa se alature. Actiunea de lansare a proiectului va avea loc miercuri, 24 august, incepind cu ora 10.00, in Cringul Petresti si va consta intr-o simulare a actiunii de curatenie ce va avea loc pe 24 septembrie. Toti cei interesati sa se alature proiectului, fie ca voluntari, fie ca sustinatori, pot scrie pe adresa proiectului vrancea@letsdoitromania.ro sau se pot inscrie direct pe site-ul national www.letsdoitromania.ro/ . „Let’s Do It, Romania” este cel mai important proiect de implicare sociala din Romania ce propune curatarea intr-o singura zi, 24 septembrie 2011, la nivel national, a deseurilor din afara oraselor. Toamna trecuta, peste 3.000 de voluntari au impinzit judetul, stringind peste 10.000 de saci de gunoi. Mai nou, proiectul are si un imn pe masura interpretat de trupa Partizan. Pe acordurile piesei "Fata mea", imnul face mobilizarea pentru ziua de 25 septembrie, cind toti romanii se unesc pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. Proiectul initiat de doua romance a fost laudat si de ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, care l-a dat exemplu de „asa da!” de ziua nationala a Americii, anul acesta. „Anamaria Hancu si Liana Buzea au lucrat la campania sociala " Let’s Do It, Romania " al carei scop a fost curatarea Romaniei la propriu. Folosind Facebook si Twitter, in septembrie 2010, aceste doua tinere au mobilizat 200.000 de voluntari care si-au petrecut o zi curatind gunoaie in Romania. Ele au dovedit ca scepticii s-au inselat”, a spus ambasadorul american in discursul sau, care le-a mentionat pe cele doua ca exemplu de romani care cred in sloganul "Da, putem!" si care si-au dedicat vietile transformarii Romaniei intr-un loc mai bun. (S. V., G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.