Social

Patru vrinceni au ramas mutilati dupa accidente de munca

Daniel Garleanu
29 apr 2010 861 vizualizări
Securitatea si sanatatea in munca este tratata cu formalism , a spus directorul coordonator al ITM

Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca a fost sarbatorita ieri la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea printr-un seminar cu tema "Riscuri emergente si noi forme de prevenire intr-o lume a muncii in schimbare". Tema a fost alesa de Organizatia Internationala a Muncii. Astfel, directorul coordonator Victoria Diaconu a tinut sa invite la acesta intilnire inspectori din cadrul institutiei care au prezentat materiale despre securitatea si sanatatea in munca, administratori de societati dar si liderul de sindicat de la filial Cartel Alfa, Emil Ravoiu. "Rolul sanatatii si securitatii in munca este primordial pentru productivitate deoarece se traduce prin reducerea accidentelor, a incidentelor si bolilor profesionale si printr-o motivare mai mare a angajatilor. Din pacate, se constata ca securitatea si sanatatea in munca este tratata frecvent cu destul formalism existind ideea preconceputa ca masurile de prevenire si protectie sint pentru incepatori si nu pentru cei cu experienta", a spus Victoria Diaconu. Cele mai multe accidente de munca inregistrate in 2009 au fost in domenii ca transport, constructii, agricultura si prelucrarea lemnului. In anul ce a trecut au suferit accidentari 25 de persoane dintre care un muncitor a decedat, iar alti patru au ramas invalizi. De asemenea, a fost tratat gradul de ocupare al lucratorului, tot mai solicitat din cauza crizei. Supermarketurile se confrunta, din cauza disponibilizarilor, cu situatia in care mai mai putini muncitori trebuie sa efectueze mai multe operatii, gradul de ocupare fiind peste nivelul admis. Ba mai mult, lucratorii se confrunta cu stresul pastrarii locului actual de munca. "Aceste lucruri duc la accentuarea riscurilor de imbolnavire sau accidentare la locul de munca", a spus insp. Gabriel Mocanu. Datorita evolutiei in piata muncii, riscurile la care sint expusi zi de zi lucratorii sint multiple, astfel ca angajatorii sint obligati sa se aplece cu mai mult interes spre protejarea angajatului, atit fizic cit si psihic. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.