Ultima oră

Iarna grabita i-a prins pe drumari in off-said

Daniel Garleanu
11 oct 2010 3637 vizualizări
Mai multe masini au ramas inzapezite pe DN2D, de la Lepsa spre Covasna, stratul de zapada masurind chiar si 30 cm

Vremea rece si primii fulgi de nea ii pun pe treaba pe drumari. Simbata noaptea, din cauza ninsorii, mai multe autoturisme aflate in trafic pe DN 2D Focsani "" Lepsa "" Ojdula, pe sectorul Lepsa-limita de judet Covasna, au ramas blocate in zapada. Ninsoarea din week-end i-a prins nepregatiti atit pe soferi cit si pe drumari, insa cei din urma au reusit sa redea drumul circulatiei in scurt timp. Cu toate ca soferii au fost avertizati inainte sa se avinte ca stratul de zapada masoara chiar si 30 cm pe anumite portiuni, citeva masini au ramas inzapezite. "Azi (n.r. simbata) noaptea au fost probleme. Au intervenit cei de la UMB cu o vola dinspre Lepsa si cu autogredere dinspre Ojdula. Masinile nu erau echipate cu anvelope de iarna si nu au ascultat de sfatul politiei de a nu urca. Iarna a venit cam devreme. Nu eram pregatiti pentru asa zapada, dar am intervenit in timp util si drumul este practicabil", ne-a declarat Lucica Chiper, directorul sectiei de Drumuri Nationale Vrancea. Ieri, in Vrancea s-au inregistrat maxime de 10 grade Celsius si minime de 6 grade. Conform datelor transmise de Statia Meteo Focsani, ieri se inregistrau la munte precipitatii de circa 27 l/mp cu lapovita si ninsoare, iar vintul masura 60 km/ora dinspre nord. Conform Administratie Nationale de Meteorologie, vremea se va mai incalzi in aceste zile, astfel ca maximele vor urca pina la 13 grade Celsius. Meteorologii spun ca temperaturile inregistrate in aceasta perioada sint cu pina la 5 grade mai mici decit in mod obisnuit. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.