Politică

Reabilitarea stadioanelor, prilej de speculații pe seama relațiilor dintre Oprișan și Misăilă

Ionel Sclavone
9 iun 2017 3911 vizualizări

Intenția Primăriei de a reabilita și dota cu teren sintetic Stadionul Tineretului, în colaborare cu Federația Română de Fotbal, s-a finalizat cu o fotografie pe Facebook. Un instantaneu în care primarul Cristi Misăilă apare la masă, la restaurant, alături de șeful FRF, Răzvan Burleanu. Proiectul nu s-a mai concretizat deoarece proprietarul stadionului, Consiliul Județean, a refuzat să-și dea acordul ca investiția să fie realizată de Consiliul Local. Baronul Marian Oprișan a anunțat că cele două stadioane din Focșani, (Tineretului și Sud), aflate într-o stare avansată de degradare, vor fi transferate, spre a fi reabilitate și modernizate, Companiei Naționale de Investiții. Refuzul care a venit la câteva zile după ce Oprișan l-a somat pe Misăilă să se ocupe de Focșani, a dat naștere la tot felul de speculații în legătură cu relația dintre cei doi.

În ultima ședință a Consiliului Județean, din 31 mai, Marian Oprișan a retras de pe ordinea de zi două proiecte care aveau drept obiect emiterea acordului pentru reabilitare celor două stadioane din Focșani de către Consiliul Local, în calitate de administrator. În cazul stadionului Tineretului, investițiile constau în realizarea lucrărilor de infrastructură pentru amenajarea unui teren sintetic pentru fotbal, pe care Primăria Focșani urma să le deruleze în colaborare cu Federația Română de Fotbal, cu finanțare de la UEFA.

Oprișan a anunțat că a primit acordul Companiei Naționale de Investiții de a prelua cele două locații în vederea modernizării și reabilitării din fonduri guvernamentale și drept urmare, solicitarea Primăriei a rămas fără obiect. Cele două lucrări ar urma să fie finanțate printr-unul dintre subprogramele pe care le derulează Compania, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Așa se face că în locul acordului pentru Consiliul Local, consilierii județeni au aprobat tranferul bazelor sportive către Compania Națională de Investiții(CNI). În susținerea proiectului de hotărâre, însă, nu a fost prezentată  vreo solicitare din partea companiei, în acest sens, ci un ordin al Ministrului Dezvoltării, Sevil Shaideh, prin care stadioanele focșănene au fost introduse pe lista investițiilor propuse spre finanțare, la pozițiile 119 și 120. Documentul nu prevede termene  de realizare și nici alte informații care ne-ar putea indica momentul în care CNI va iniția procedurile aferente derulării investițiilor.

Cum refuzul a venit  la câteva zile după ce Marian Oprișan l-a somat public pe primarul Misăilă să se ocupe de administrarea Focșaniului, au apărut și speculațiile.

 

Jocuri de imagine și publicitate

Pe de-o parte se vorbește Marian Oprișan n-ar fi fost de acord cu colaborarea dintre Primărie și FRF, în vederea amenajării terenului sintentic pe „Tineretului“ din motive de imagine. Avid după publicitate, cum îl știm, el nu putea scăpa ocazia de a se lăuda c-o asemenea realizare și de a se poza cu șefii  FRF. Cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă a intrat într-un con de umbră și nu prea a mai avut ocazia să taie panglici inaugurale.

Propunerea de colaborare din partea Federației de Fotbal a venit pe adresa Primăriei iar nu a Consiliului Județean, proprietarul bazei iar Cristi Misăilă n-a transmis-o mai departe, conform obiceiului și cum ar fi fost normal. Drept care, e posibil ca Oprișan să se fi simțit păcălit și să fi crezut că subalternul său politic intenționează să-i ia fața. Motiv pentru care a blocat proiectul pretextând că a identificat o altă sursă de finanțare.  

 

Oprișan nemulțumit de prestația primarului

Potrivit unei alte speculații, între Marian Oprișan și Cristi Misăilă ar fi intervenit ruptura, șeful PSD-ului vrâncean fiind nemulțumit de prestația primarului în cel dintâi an de mandat. Gafele repetate, scandalurile pe care le-a provocat și incapacitatea de a administra orașul sau, măcar, de a da impresia că o face, l-ar fi exasperat pe baron.

Lucrurile au luat-o razna după ce rețelele de socializare s-au umplut de fotografii cu străzi neasfaltate, spații verzi neîngrijite, locuri de joacă distruse sau parcuri abandonate, dovadă a lipsei de implicare a municipalității. Focșănenii și-au pierdut răbdarea și nu mai par dispuși să-i mai acorde noului primar același credit ca predecesorului său. Iar toate eșecurile se contabilizează nu doar la el ci și la Oprișan. De altfel, în urmă cu un an, Misăilă a fost girat chiar de acesta. Fapt neobișnuit până atunci, cei doi au mers singuri, fără alaiul de consilieri și susținători, la depunerea candidaturii pentru Primărie.

Surse din anturajul primarului ne-au relatat că, în anumite cercuri, Misăilă ar fi dat de înțeles a cam pierdut încrederea „șefului“,acesta s-ar fi supărat și că nu l-ar mai susține ca înainte. Aceasta ar fi o altă posibilă explicație pentru refuzul CJ de a permite Primăriei să realizeze investițiile în cele două complexuri sportive.

Timpul va stabili care este realitatea, dacă se dorește într-adevăr reabilitarea celor stadioanelor sau dacă asistăm la un meci între Oprișan și Misăilă. Rămâne de văzut dacă CNI va prelua într-adevăr cele două stadioane și cât timp va trece până vor începe lucrările sau dacă se vor fi lăsate să se degradeze în continuare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.